Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας.

Ολοκληρώθηκε κανονικά το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου που έγινε στην έδρα του Δήμου στα Καμένα Βούρλα σήμερα Παρασκευή 28/1/2011.

Τα θέματα δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και τα περισσότερα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Αυτό όμως που αποτελεί είδηση είναι το προ ημερησίας και κατ επείγον θέμα που συζητήθηκε και αφορά το ΕΣΠΑ.

Έγινε η πρώτη υποβολή πρότασης ένταξης μας στο ΕΣΠΑ, μόλις μετά από τις πρώτες 19 ημέρες διοίκησης της νέας δημοτική αρχής και μετά από συντονισμένες και επίμονες ενέργειες του αρμόδιου αντιδημάρχου επί των οικονομικών και ανάπτυξης Ταξιάρχη Φακίρη αλλά και του Δημάρχου Βαγγέλη Τετριμίδα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ΕΣΠΑ αποτελεί το μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας για την περίοδο 2007 έως 2013 και επικεντρώνεται στην προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, στην προστασία του περιβάλλοντος, στο σεβασμό και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Λεφτά δηλαδή προσπαθούμε να πάρουμε για έργα, για να το πω ποιο λαϊκά

Ψηφίστηκε λοιπόν από την συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου το θέμα, με 23 Ναι και 1 Όχι (Ο Τσαπάρας μόνο δεν το ψήφισε από το ΚΚΕ)
http://kamena-voyrla-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου