Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ο ασύλληπτος Μάκης Ψωμιάδης και τα χαμένα ντοκουμέντα


Ο ασύλληπτος Μάκης Ψωμιάδης from Kouti Pandoras on Vimeo.

Ο Μάκης Ψωμιάδης είναι πλέον από τα πιο γνωστά πρόσωπα στην Ελλάδα. Η αναζήτησή του από τις ελληνικές αρχές, για τη συμμετοχή στα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου, γι’ αυτούς που ξέρουν, δεν είναι παρά μια απλή περιπέτεια.
Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν είναι ένας γραφικός παράγοντας του ποδοσφαίρου όπως πιστεύουν πολλοί, ούτε ένας επιχειρηματίας που ισορροπεί ανάμεσα σε νομιμότητα και παρανομία.
Εναντίον του έχουν εκδοθεί εντάλματα της Ιντερπόλ, έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπορία χρυσού, απαγωγές, συκοφαντία, έχει καταδικαστεί, αλλά δεν έχει κανει ούτε μια μέρα φυλακή.
Ακόμη και στην αντιδικία του με τον ισχυρό άντρα της κυβέρνησης Κώστα Λαλιώτη, τον οποίο συκοφάντησε με δημοσιεύματά του, η υπόθεση τελεσιδίκησε μετά από 6 χρόνια. Κατάφερνε να πάρει ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις για να αναβάλλονται οι δίκες. Ένας άνθρωπος είναι νεκρός εξαιτίας αυτής της υπόθεσης.

Ο Μάκης Ψωμιάδης συμμετέχει στην κοινωνκή ζωή της χώρας, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχειρήσεων που δεν είναι στο όνομά του, υποδαυλίζει έναν μύθο που τον εμφανίζει πίσω από σημαντικά πράγματα. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κρίσης, ο ίδιος δεν υπάρχει πουθενά. Μόνο μέλη της οικογένειάς του.
Το Κουτί της Πανδώρας ανοίγει σήμερα με τον Μάκη Ψωμιάδη όχι γιατί είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου, αλλά ένα σημαντικό πολιτικό πρόβλημα.
Το 2001 κάποιοι έβαλαν τον Ψωμιάδη να κάτσει δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εν αγνοία του, στον αγώνα του Κυπέλου.
Ο Ψωμιάδης, διασώζεται συνεχώς, υπερπηδώντας καταγγελίες και πολλές φορές εισαγγελικές έρευνες. Από την εποχή που ακόμη και ο ίδιος παραδεχόταν σχέση με τη χούντα. Έχει ανθρώπους στον κρατικό μηχανισμό; Ήταν ο ρασοφόρος βασανιστής του ΕΑΤ ΕΣΑ; Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ κατασχεμένα ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία φέρεται να βασανίζει ανθρώπους;
Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ
www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου