Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τα ονόματα που κατηγορούνται για τα στημένα

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια και τα παράνομα ποδοσφαιρικά στοιχήματα, στην οποία εμπλέκονται ηχηρά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το πόρισμα της...



εισαγγελίας, προτάθηκε δίωξη κατά του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, ενώ η λίστα περιλαμβάνει ονόματα όπως του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για απάτη κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου.

Η εισαγγελέας έχει ήδη ασκήσει βαρύτατες ποινικές διώξεις για πέντε κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα κατά 85 ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τα 15 ονόματα που δημοσιοποίησαν την Πέμπτη το πρωί οι δικαστικές αρχές είναι τα ακόλουθα: Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάνης, Νικόλαος Ζαμάνης, Βασίλειος Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Αθανάσιος Ντότσης, Νικόλαος Χάλκος, Νικόλαος Παντέλης, Σταύρος Ψωμιάδης (οι δέκα που έχουν συλληφθεί από την Τετάρτη), Χρυσόστομος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Γιάννης Παπακώστας (οι πέντε για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης).

Για τους πέντε που καταζητούνται ο ανακριτής εκδίδονται εντάλματα σύλληψης ενώ οι 10 συλληφθέντες που θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν προσωρινά κρατούνται.

Οι κυριότερες κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης απάτη και εκβίαση με απειλή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία, αλλοίωση αποτελεσμάτων ποδοσφαίρου, παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που κατήρτισε η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και διαβίβασε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, προτείνεται η άσκηση δίωξης για διάφορες κατηγορίες κατά των:
Αναλυτικά οι λίστες

Ι) Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική ομάδα, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση, παράνομο στοίχημα, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητα οι:
Αχιλλέας Μπέος
Γεώργιος Τσακογιάννης
Χαράλαμπος (Μάκης)Ψωμιάδης
Νικόλαος Ζαμάνης
Βασίλειος Καρακούλιας
Ανδρέας Δημόπουλος
Δημήτριος Ζαβάντιας
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Βασίλειος Γεωρτσιάκος
Αθανάσιος Ντότσης
Νικόλας Χάλκος
Μιχάλης Νικολόπουλος
Νικόλαος Παντελής
Σταύρος Ψωμιάδης
Ιωάννης Παπακώστας

ΙΙ) Πρέπει να ασκηθεί δίωξη για: α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και β)απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση στους
Ευάγγελος Μαρινάκης
Αθανάσιος Κανελόπουλος

ΙΙΙ) Πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για: α)δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθεήσα και επάγγελμα και κατά συνήθεια στους:
Θωμάς Μητρόπουλος
Ιωάννης Κομπότης
Σπυρίδωνας Καλογιάννης
Αντώνιος Μανίκας
Ευάγγελος Κιοτζένης
Άγγελος Τραυλός
Γεώργιος Πουλόπουλος
Ευστάθιος Προβατίδης
Πέτρος Ρουτζιέρης
Τάκης Γιαννόπουλος
Γεώργιος Μποροβιλου
Δημήτριος Μπάκος
Ιωάννης Ναυρινιάδης
Βασίλειος Αδαμάκης
Ιωάννης Αρφάνης
Αθανάσιος Γιαχου
Γεώργιος Λυμπάντσης
Περικλής Αμανατίδης
Παύλος Δήμου
Παναγιώτης Σπάρταλης
Γεώργιος Σαλαμαστράκης
Χοσέ Λουίς Ρέγες
Μαρσέλο Γκούτμαν
Ιωάννης Τσιγιάννης
Δημήτριος Καλόπουλος
Σπυρίδωνας Τρύφωνας
Άκης Πάσσαρης
Γεώργιος Χριστοβασίλης
Γεώργιος Γρηγορόπουλος
Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης
Ιωάννης Σπάθας

IV) Πρέπει να κινηθεί ποινική δίωξη για παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση και απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια που υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ και γ. Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια στους:
Γεώργιος Γεωργιάδης
Έλενα Νέουζα –Θεόσογλου –Ζοσέ – Λαορένσο
Λουκάς Αποστολίδης
Γεώργιος Πράττος
Γεώργιος Βαρούτσικος
Γεώργιος Τόρης
Γεώργιος Γεωργόπουλος
Ιωάννης Τσιγιάννης
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος
Δημήτριος Μουστάκας
Άνθιμος Καραμανίδης
Λουκάς Καραμάνης
Αβραάμ Παπαδόπουλος
Γεώργιος Χαβενετίδης
Δημήτριος Δημητρίου
Ευάγγελος Δήμου
Σταμάτιος Φασουλής
Εμμανουήλ Αρβανιτάκης
Ιωάννης Οικονομίδης
Νικόλαος Λυράκης
Σάββας Παντελίδης
Χρήστος Σφήκας
Νικόλαος Θεοχαρίδης
Λεωνίδας Παπασταθόπουλος
Ιωάννης Καλυβίτης
Κωνσταντίνος Μενδρινός
Δημήτριος Βίλλας
Μιχαήλ Τζιβελέκης
Μιχαήλ Αλβέρτης
Γιαννάκης Ανδρέου
Μάριος Μπουλουγούρης
Μαρία Αυγίδου
Διονύσιος Κοτίνης
Μαρία Βυθοπούλου
Αθανάσιος Κωστουλέας

www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου