Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Επεισόδια στην Αθήνα. Γυαλιά – καρφιά τα έκαναν κουκουλοφόροι στο Σύνταγμα (Βίντεο)


Από νωρίς ξεκίνησαν σήμερα τα όργανα και στις 12:30 ώρα σημειώθηκε ο πρώτος πετροπόλεμος. Τα ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και το κέντρο γύρο από το Σύνταγμα έγινε απροσπέλαστο.

Η πορεία χωρίστηκε στα δύο, ενώ ο κόσμος δεν μπορούσε να ανασάνει.
Η τραγική αυτή κατάσταση διήρκησε για περισσότερο από 4 ώρες, ενώ οι κουκουλοφόροι έκαναν γυαλιά καρφιά ξενοδοχεία και μαγαζιά.
Παρά τα εμπόδια οι διαδηλωτές δεν εγκατέλειψαν. Παρέμειναν εκεί και σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα κατάφεραν να απομακρύνουν τους αστυνομικούς από το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.
Δείτε τι γινόταν όλο το πρωί στο Σύνταγμα στο βίντεο που ακολουθεί…



Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται από νωρίς το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας με συγκρούσεις αντιεξουσιαστών-ΜΑΤ και ρίψη χημικών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Όθωνος κι επεκτάθηκαν αρχικά στην Καραγιώργη Σερβίας, τη Σταδίου και την κάτω μεριά της πλατείας Συντάγματος, αλλά και στην Αμαλίας. Οι κουκουλοφόροι σπάνε τις βιτρίνες καταστημάτων και πετούν πέτρες και μάρμαρα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Αστυνομικοί περικύκλωσαν το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος και απάντησαν στους κουκουλοφόρους με ομοβροντία χημικών.
Στη συνέχεια, πήγαν στο πάνω μέρος της πλατείας, στην οδό Αμαλίας, εκεί όπου είχαν απωθήσει τους Αγανακτισμένους οι κουκουλοφόροι από τότε που ξεκίνησαν τα επεισόδια. Εκεί καίγονταν κάδοι σκουπιδιών και οι διμοιρίες των ΜΑΤ έριξαν χημικά.
Λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, οι διαδηλωτές έχουν αρχίσει να αποχωρούν από την πλατεία.
Τέσσερις πολίτες και τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ δύο από τους πολίτες μεταφέρθηκαν λιπόθυμοι στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.Πολλοί διαδηλωτές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας των δακρυγόνων.
Ζημιές έχουν σημειωθεί σε πολλές βιτρίνες καταστημάτων της οδού Ερμού και του Συντάγματος.
Στις φλόγες τυλίχθηκαν ομπρέλες που βρίσκονται έξω από το κατάστημα Public, ενώ οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδόφραγμα στην Καραγιώργη Σερβίας χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ομπρέλα από τα McDonald’s.
Στο μεταξύ, κλειστοί είναι από το πρωί οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Ναυτεργάτες επιχείρησαν να αποκλείσουν το λιμάνι του Πειραιά εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων προς Κυκλάδες. Κινητοποιήσεις σημειώνονται και στη Θεσσαλονίκη. «Μπλόκο» στην πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή οργανώνουν για αύριο οι «Αγανακτισμένοι».
Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας έχουν ληφθεί από την αστυνομία, που έστησε σιδερένιο φράχτη έξω από τη Βουλή, στο ύψος των ανθοπωλείων, προκειμένου να επιτραπεί η απρόσκοπτη είσοδος των βουλευτών στο Κοινοβούλιο.
Συνολικά, περίπου 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στο κέντρο της Αθήνας.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει και νέα συγκέντρωση στις επτά το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία το πρωί από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα, με επικεφαλής την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Στη Θεσσαλονίκη όπου μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τη βιομηχανική περιοχή Σίνδου, κλείνοντας και τις επτά εισόδους, ενώ την ίδια ώρα «αγανακτισμένοι» άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Λευκό Πύργο.



http://pinnokio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου