Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επιταχύνεται η εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας!

Τόνια Αντωνίου: Επιταχύνεται η εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας!

 Να επανεξετάσει το θέμα της εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ που πληρώνουν σήμερα οι ελαιοπαραγωγοί καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετική ερώτησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου.

Η ερώτηση της κ. Αντωνίου έχει ως εξής:
«Όπως αναφέρεται και σε σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα της Ένωσης Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας, οι μονοκαλλιεργητές ελαιοπαραγωγοί του νομού Φθιώτιδας βρίσκονται σε δυσχερή θέση, όσον αφορά τη διάθεση της βρώσιμης ελιάς και του λαδιού, αφού έχουν μεγάλα αποθέματα στις αποθήκες τους, ενώ οι υπάρχουσες τιμές οδηγούν την καλλιέργεια σε εγκατάλειψη.
Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, έρχεται και η εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, που αντικαθιστά το παλιό σύστημα, με το οποίο υπολογιζόταν η εισφορά σε 3% επί της αξίας του τιμολογίου και η οποία ορίζεται πλέον σε 10,9 ευρώ ανά στρέμμα, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας«.
Με βάση τα πιο πάνω η κ. Αντωνίου ρωτάει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «αν προτίθεται να επανεξετάσει το θέμα, διότι οι παραγωγοί αδυνατούν να πληρώσουν τη συγκεκριμένη εισφορά στον ΕΛΓΑ»
www.thronio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου