Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος του «10ου ιστορικού ράλι Ακρόπολις»

Το αναλυτικό πρόγραμα του 10ου ιστορικού ράλι Ακρόπολις ανακοίνωσε ο κ. Γιάν. Κέπετζης,  αλυτάρχης των αγώνων τύπου Sporting, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες Τρίτη 3 Μαΐου στις 12.00΄ το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημ.Συμβουλίου στα Καμένα Βούρλα.
«Νομίζω ότι θα γίνει ένας ωραίος αγώνας, όπως ακριβώς τον έχουμε σχεδιάσει, ασχέτως αν οι καιρικές συνθήκες μας το έχουν λιγάκι μπερδέψει οι άσχημες καιρικές συνθήκες.  Ο αγώνας ξεκινάει και τερματίζει και έχει κέντρο τα Καμένα Βούρλα. Τα Καμένα Βούρλα τα έχουμε χρησιμοποιήσει παλιά και στο Κλασικό Ακρόπολις, καθώς και σε παλιούς αγώνες» , δήλωσε ο κ. Ποριώτης και ακολούθως έκανε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος
«Αυτός ο αγώνας ξεκινάει από την Αθήνα, έρχεται το βράδυ της Παρασκευής εδώ (Καμένα Βούρλα) και αντίστοιχα κάθε πρωί στις 9.00 η ώρα, ξεκινάει από εδώ και κάνει ένα γύρο στην περιοχή, πάει μέχρι την Ανάβρα Μαγνησίας και φυσικά και μέχρι Μακρακώμη και Περιβόλι Δομοκού. Αυτός είναι ο αγώνας ακριβείας με τα παλιά αυτοκίνητα τα αργά.
Αντίστοιχα τώρα, υπάρχει ο αγώνας sporting με παλιά επίσης αυτοκίνητα τα οποία όμως έχουν τα συστήματα ασφαλείας που απαιτούνται επειδή πάνε λίγο πιο γρήγορα (Roll-bar, ειδικά καθίσματα, ειδικούς πυροσβεστήρες κ.λ.π.).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2011
Αυτά τα αυτοκίνητα λοιπόν ξεκινάνε από εδώ την Παρασκευή το μεσημέρι στις 2.00΄ και όπως φαίνεται στους χάρτες, ξεκινάει από τα Καμένα Βούρλα, πηγαίνει στο Ρεγκίνι και κάνει τη διαδρομή Ρεγκίνι – Μόδι.
Αυτό ξεκινάει στις 2.00΄- 2.30΄ το μεσημέρι. Στη συνέχεια ο αγώνας συνεχίζεται και πάει Αμφίκλεια, ανεβαίνει στα 2 χιονοδρομικά κέντρα δηλ. Φτερόλακα και τερματίζει πριν από το τελευταίο χιονοδρομικό κέντρο, από εκεί γυρίζει μέσω Αγόριανης – Λιλαίας – Γραβιάς και πηγαίνει πλέον στον Μπράλλο, αλλά στο κάτω μέρος του Μπράλλου, δηλ. κατεβαίνει όλον τον καινούριο Μπράλλο, μπαίνει Ηράκλεια από τη διασταύρωση της Δαμάστας, κάνει τον κύκλο και ανεβαίνει ο Μπράλλος.
Ο Μπράλλος είναι μια ιστορική διαδρομή του Ακρόπολις, τον έχουνε τρέξει –όσοι τον έχουν τρέξει – ακόμη και χωμάτινο… και  υπήρχε παλιά, υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει και στο μέλλον, γιατί είναι μια ιστορική διαδρομή του «Ακρόπολις» και όλοι οι οδηγοί τη χαίρονται, άσχετα με το πόσα χρόνια έχουν περάσει.
Στον Μπράλλο μια και ανήκει στην περιοχή σας, ίσως να μην το ξέρετε, υπάρχει μια στροφή που λέγεται στροφή Τερριέ.
Ο Τερριέ είναι ένας οδηγός που έχει κερδίσει το ράλι Ακρόπολις και η στροφή αυτή έχει το όνομά του, γιατί όταν στα πλαίσια του αγώνα περνούσε αυτή τη στροφή, έβγαζε το χέρι και χαιρετούσε τους θεατές.
Βρισκόμαστε έτσι ήδη στις 6.00΄το απόγευμα και οι ίδιες ακριβώς διαδρομές ξεκινάνε σε δεύτερο κύκλο, πάλι από τα Καμένα Βούρλα στις 9.00΄το βράδυ, μέχρι τη 1.00΄μετά τα μεσάνυχτα.
Εκεί μπορείτε να βγείτε να απολαύσετε τα αυτοκίνητα με προβολείς, στις ίδιες διαδρομές, δηλ. τα αυτοκίνητα που θα τρέξουν το πρωί θα επαληθεύσουν τις σημειώσεις τους και το βράδυ θα κάνουν τις ίδιες διαδρομές με προβολείς και αυτό για τους θεατές είναι τι καλύτερο που υπάρχει. Όποιος θεατής θέλει να βγει, πρέπει οπωσδήποτε να βγει Παρασκευή βράδυ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΙΟΥ 2011
Στη συνέχεια το Σάββατο (7 Μαΐου) τα αυτοκίνητα κάνουν μια άλλη διαδρομή, ξεκινούν στις 10.00΄το πρωί από τα Καμένα Βούρλα, περνάνε μέσα από την Ανάβρα, φτάνουν Μενδενίτσα, ξανακατεβαίνουν στον Μώλο και μέσω Εθνικής οδού πηγαίνουν Λιανοκλάδι – Στύρφακα και εκεί έξω από τη Στύρφακα, εκεί ακριβώς που υπάρχει η καινούργια γέφυρα του τρένου, ξεκινάει η ειδική της Μοσχοκαρυάς (Παλιά ειδική διαδρομή του κλασσικού Ακρόπολις).
Επιστροφή των αυτοκινήτων στο Καστρί – Μακρακώμη και ανεβαίνουν Γιαννιτσού, οπότε εκεί αρχίζει η 3η ειδική διαδρομή της ημέρας δηλ. Γιαννιτσού – Περιβόλι.
Επιστροφή των αυτοκινήτων στο Λιανοκλάδι μέσω Λαμίας, από την πλευρά της Λυγαριάς για να μην υπάρξει όχληση στην πόλη της Λαμίας σε μια εργάσιμη ημέρα όπως το Σάββατο που έχει και λαϊκή αγορά.
Επανάληψη της διαδρομής Μοσχοκαρυάς, καθώς και της διαδρομής Γιαννιτσού – Περιβόλι και γυρίζουμε πλέον στις 4.30΄το απόγευμα, επαναλαμβάνουμε τη διαδρομή Ανάβρα – Μενδενίτσα που είχε ξαναγίνει το πρωί και καταλήγουμε Καμένα Βούρλα. Εκεί τερματίζει το Σάββατο το βράδυ ο ασφάλτινος αγώνας, των 2 πρώτων ημερών (Παρασκευής και Σαββάτου) και στην ειδική ράμπα που θα υπάρχει για τον σκοπό αυτό στην παραλιακή κεντρική οδό των Καμένων Βούρλων (Γεράσιμου Βασιλειάδη), θα γίνει η απονομή των Κυπέλλων στους αγωνιζόμενους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2011
Την Κυριακή το πρωί στις 8.00΄ ξεκινάει ένας ο χωμάτινος αγώνας δηλαδή η συνέχεια αυτού του αγώνα, αλλά με χωμάτινες ειδικές διαδρομές.
Έτσι ξαναπάμε στο Ρεγκίνι, αλλά θα μπούμε πλέον αριστερά για να κάνουμε:
α) την 1η ειδική χωμάτινη διαδρομή που είναι Ρεγκίνι – Ελάτεια
β) τη 2η ειδική χωμάτινη διαδρομή που είναι Ελάτεια – Ζέλι, και
γ) την 3η ειδική χωμάτινη διαδρομή που είναι Παλαιοχώρι – Ελευθεροχώρι
Αυτό θα γίνει 2 φορές και θα τερματίσουν τα αυτοκίνητα στις 2.45΄ στα Καμένα Βούρλα
Εκεί που υπάρχει αυτή τη στιγμή μια δυσκολία είναι ότι στο Παλαιοχώρι υπάρχει μία λίμνη, η οποία φέτος έχει πάρα πολύ νερό. Από εκεί, μέχρι προχθές τουλάχιστο, δεν περνούσε αυτοκίνητο μέσα από τη λίμνη. Αυτό το Σάββατο το βράδυ, πέρασε το 1ο αυτοκίνητο από το σημείο αυτό, καθώς και κάποια άλλα την Κυριακή. Πάντως ο αγώνας θα περάσει πιστεύουμε από κει, έχουμε πολλές δυσκολίες, γιατί οι αγωνιζόμενοι δεν έχουν πολύ ψηλά αυτοκίνητα, αλλά ευελπιστούμε να περάσουμε.
Αυτό θα γίνει και 2η φορά και στις 2.30΄ θα είμαστε στα Καμένα Βούρλα, όπου θα γίνει ο τερματισμός του χωμάτινου αγώνα και πάλι απονομή Κυπέλλων, πάλι πάνω στη ράμπα, στον κεντρικό δρόμο των Καμένων Βούρλων.
thronio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου