Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Λιγότερα και αργότερα για το αγροτικό πετρέλαιο

«Ψαλίδι» 40 εκατ. ευρώ φαίνεται να φέρνουν οι κυβερνητικές αποφάσεις για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, η οποία προσδιορίζεται μέσα στον Σεπτέμβριο.

Βέβαια, όλα θα κριθούν αφού λυθούν τα τρέχοντα δημοσιονομικά ζητήματα που αφορούν στην εκταμίευση της τρίτης μεγάλης δόσης των 31 δισ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό κονδύλι προσεγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ, έναντι 163 εκατ. ευρώ που είχε πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πέρυσι στις 4 Αυγούστου.
Σε κάθε περίπτωση, το ποσό για την πληρωμή των δικαιούχων προσδιορίζεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που δήλωσαν οι δικαιούχοι στο ΟΣΔΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όλο το  προηγούμενο διάστημα δήλωνε έτοιμη για την καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ, αυτό όμως που έχει τον τελικό λόγο είναι το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση για το χρόνο αλλά και για το ποσό που θα μοιραστεί εν τέλει  στους δικαιούχους.
http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου