Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Έρχονται καταιγίδες - Τι καιρό θα κάνει μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο

Ένα τριήμερο με καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας που θα μας χαρίσει πολλές ανάσες δροσιάς, προτού ο υδράργυρος ξαναπάρει και πάλι την ανηφόρα από τη Δευτέρα. Εν συντομία, το Σάββατο θα είναι η δυσκολότερη ημέρα καθώς αναμένονται έντονες κατά τόπους καταιγίδες στο νομό. Επίσης, το δεκαπενταύγουστο θα έχουμε καλοκαιρία με καλοτάξιδες θάλασσες και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αναλυτικότερα:


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα το τριήμερο Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, όχι μόνο στα ηπειρωτικά αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές. Από την μεταβολή αυτή οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη δε θα επηρεαστούν καθόλου, με εξαίρεση τα ορεινά της Κρήτης όπου αναμένονται καταιγίδες την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή της Φθιώτιδας το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα θα έχει ως εξής:

Την Παρασκευή προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 30-31 βαθμούς.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο με νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ασθενείς και η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Μάλιστα, από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και μέχρι το πρωί της Κυριακής αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με μπουρίνια στη Χαλκιδική, βόρειο Αιγαίο, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια που κατά τόπους θα είναι έντονα. Από το κύμα αυτό είναι πιθανό να επηρεαστεί και η ανατολική Φθιώτιδα με πρόσκαιρη καταιγίδα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, ενώ είναι και πάλι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ασθενείς και η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Από την Δευτέρα επανέρχεται η ηλιοφάνεια και η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και έτσι το Δεκαπενταύγουστο θα έχουμε καλοκαιρία, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία κοντά στους 35-36 βαθμούς..
http://www.lamiareport.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου