Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Καλό δημοψόφισμα !

Γράφει ο συνεργάτης μας  
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Πώς σας φαίνεται η ιδέα του δημοψηφίσματος; Απίθανη, ε; Άμα βάλεις  και όλους τους συμβουλάτορες σου, κάτι θα σου βρουν να ρωτήσεις τον κόσμο, που θα τον στριμώξει να απαντήσει κάτι, που θα σε ισχυροποιήσει λιγάκι καλλίτερα στη θέση σου!  Εμείς στο χωριό μας το λέγαμε εκβιασμό! Ο  Γιώργης το είπε, τάχα, δημοψήφισμα!  

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το Πασοκ παίρνει 14% και η ΝΔ 22%, τι να ρωτήσεις τον κόσμο άραγε;  Ας δούμε όμως μερικές ερωτήσεις που θα  μπορούσαν να γίνουν ακόμα και δημοψήφισμα!      
  Να φύγω τώρα ή αργότερα; 
  Να φύγω μόνος μου ή θα μου δείξετε την πόρτα ;
  Αν φύγω, τι δουλεία  θα κάνω και σε ποια χώρα ;
   Τι προτιμάτε μπάχαλο ή μπουρδέλο ;
  Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τα κάνει χειρότερα από μένα να γράψει το όνομα τους στο ψηφοδέλτιο!
  Ευρώπη ή Καλλιόπη ;
   Κοινό νόμισμα ή κινέζικο μεροκάματο ;
   Γάιδαρος ή μουλάρι ;
   Ποιος είμαι και πού πάω ;
    Νομίζετε ότι είμαι λίγο ή πολύ ….;
   Γιαούρτι με πέτσα ή χωρίς;
   Με ελικόπτερο ή με ποδήλατο ;
   Την έκανα τη μαλακία ε;  
 Έτσι λοιπόν, αγαπητοί μου, δεν έχουμε ιδέα τι θα μας ρωτήσουν να τους απαντήσουμε, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι δεν πρόκειται  με τίποτε να χαλαλίσουμε το Κυριακάτικο πρωινό μας, για να πάμε  στην κάλπη να απαντήσουμε στην κάθε μαλακία που σκέφθηκε ο οποιοσδήποτε αυνανισμένος συμβουλάτορας  της εξουσίας…   
Αφήστε δε που δε πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό, γιατί  στην κάλπη θα πάμε για άλλο λογο!  Και κανείς στην Ευρώπη δεν θα περιμένει τους έξυπνους της Ελληνικής κυβέρνησης να τους φέρουν τα αποτελέσματα του εκβιασμού τους για να επικυρώσουν μια συμφωνία που οι ίδιοι αποδεχτήκανε λίγες μέρες πριν!
Μετά δε και το τελευταίο ανδραγάθημα του δημοψηφίσματος, που διέλυσε χρηματιστήρια, εξόργισε Ευρωπαίους και Έλληνες και μας εξευτέλισε τελείως,  στις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν, αν το Πασοκ κατεβεί με την ίδια ηγεσία, θα πάρει λιγότερο από μια δωδεκάδα μανταλάκια …  Δεν πειράζει,πανηγυρικά εκλέχθηκε από το λαό ο Γιώργης Παπανδρέου, με σχεδόν ένα εκατομμύριο ψήφους!  Καλά να πάθουμε όλοι μας! Την επόμενη φορά  να έχετε κατά νου  όλοι σας την Ελληνική παροιμία  και αυτή υπεραυξημένη!   
Την υπογραφή μας,την λιλή μας,    και την ψήφο μας δεν την βάζουμε όπου να είναι!   Άκου δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ευρώπη;  Τόσες πόρτες και παράθυρα και εξόδους κινδύνου έχει το μέγαρο Μάξιμου, από το φεγγίτη θέλει να φύγει ο Γιώργος;   Καλό μας δημοψόφισμα  ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου