Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η ΚΟΕ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πίσω για το ευρώ...

Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω. Τετάρτη πώς βαριέμαι, την Πέμπτη δεν κρατιέμαι.Παρασκευή πρωί, λα-λα-λα λα-λα λα-λα, απ' όλες τις ημέρες η Κυριακή μ' αρέσει.

Σε εντυπωσιακή αναδίπλωση από την σταθερή θέση της περί αποχώρησης της χώρας μας από το ευρώ προχώρησε σήμερα η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), μια εκ των δυναμικότερων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο «μαζέματος» από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όλων εκείνων των ακραίων τοποθετήσεων στο εσωτερικό του σχήματος που θαμπώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, και για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα......

«Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ». Με αυτή τη δήλωση η συνιστώσα, που πρεσβεύει τον «επαναστατικό μαρξισμό» και υπέστη πρόσφατα λογοκρισία αναφορικά με το σύμβολό της από την εφημερίδα «Αυγή», αποστασιοποιείται πλήρως από το κείμενο αρχών και θέσεών της στο οποίο υποστηρίζεται σταθερά «η απόσχιση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και κάθε κίνημα και διεκδίκηση που στρέφεται ενάντια σε ντιρεκτίβες και σύμφωνα της Ε.Ε». Οσον αφορά στην αφίσα της με το σύνθημα «Αποχώρηση από την Ευρωζώνη», που τυπώθηκε το 2010, αποδίδεται στην έκφραση μιας κλασικής θέσης της Αριστεράς, η οποία μέσα από το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ στόχευε στην εθνική και κοινωνική χειραφέτηση.

Παρόλα αυτά, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην σημερινή ανακοίνωση της ΚΟΕ γίνεται λόγος για προβοκατόρικη επίθεση με αφορμή παλιές αφίσες της όταν στο προεκλογικό φυλλάδιο της για τις εκλογές της 6ης Μαΐου με τίτλο, «Να μην γίνει η χώρα αποικία και ο λαός δούλος», αναφέρεται ξεκάθαρα: «Εξω από το ΝΑΤΟ και σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση…Για μια Ευρώπη χωρίς την κυριαρχία των δυνάμεων του χρήματος και των όπλων, χωρίς Ευρωπαϊκή Ενωση».
http://www.eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου