Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Οι κότες τόσκασαν

Οριστικό "όχι" από τον Τσίπρα
 Οριστικό "όχι" είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη νέα πρόταση για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης οικουμενικής, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, κατά την συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία κλείνει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αύριο το μεσημέρι. Στη συνέχεια, ο Κάρολος Παπούλιας οφείλει, σύμφωνα με την συνταγματική διαδικασία, να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να συζητηθεί το ενδεχόμενο συγκρότησης μιας οικουμενικής κυβέρνησης από όλα τα κόμματα.

"Η ώρα της αλήθειας έφτασε" τόνισε, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο[.....]

πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την ελπίδα τα κόμματα να φερθούν πιο ώριμα, όπως είπε, στη φάση των διαβουλεύσεων που θα ξεκινήσει ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ.Βενιζέλος, αφού τόνισε ότι με τις συμφωνίες που πέτυχε η Ελλάδα για το δανεισμό, γίνεται πλέον εφικτή μια πολιτική που θα οδηγήσει την οικονομίας της χώρας στην ανάκαμψη, είπε ότι "η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο σχήμα της οικουμενικής κυβέρνησης είναι προϋπόθεση που τίθεται για την αντιμετώπιση της κρίσης".

"Εξήγησα στον κ.Τσίπρα ότι η εκλογική άνοδος ενός κόμματος συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη" είπε ο κ.Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι "αλαζονείες, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, δεν αρμόζουν στη συγκεκριμένη περίσταση". Και αναρωτήθηκε "τί θα αλλάξει, αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες".

Στις δικές του δηλώσεις, λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην πρόταση για την οικουμενική κυβέρνηση, είπε ότι "την άρνηση σε αυτή την πρόταση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός".

Κάνοντας λόγο για μια "κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητούν κυβέρνηση μνημονίου με αριστερό άλοθι", σημείωσε με έμφαση ότι"το μνημονιο το εχει καταδικάσει ο λαός και δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμμία κυβέρνηση, ούτε συνεργασίας, ούτε οικουμενική".

Μίλησε ακόμη για μετατόπιση Κουβέλη εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα να μείνει σταθερός σε όσα είπε και τελικά να μην στηρίξη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τα δυό μεγάλα κόμματα ότι "κάνουν σαν να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών", ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι "γίνεται κουραστικός" και ότι "αναμασά τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Παπανδρέου όσο ο ίδιος (ο πρόεδρος της ΝΔ) δεν είχε στείλει και αυτός επιστολή στην κυρία Λαγκαρντ" για την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου.

Αναίρεσε, εξάλλου το επιχείρημα του προέδρου της ΝΔ περί αντι-ευρωπαϊκής αριστεράς, υποστηρίζοντας ότι οι ομοϊδεάτες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό της ελλάδας και του ελληνικού λαού, σε αντίθεση με την κ.Μέρκελ. "Ας αφήσει αυτή την καραμέλα περί δραχμής γιατί είναι μια καραμάλεα που την εχουν χρησιμοποιήσει άλλοι πριν από αυτόν και έχει λιώσει" είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου