Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Μπορούμε χωρίς μεσάζοντες!

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

Εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθούμε τους  μεσάζοντες να οδηγούν σε  απελπισία  τους παραγωγούς αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων πουλώντας νταβατζιλίκι και αγοράζοντας τις σοδειές και τους κόπους τους για ψίχουλα. Ενώ όμως αγοράζουν για ψίχουλα, οι ίδιοι πουλούν στη συνέχεια σε τιμές χρυσού. Έτσι τα ίδια αυτά προϊόντα φτάνουν στα χέρια των καταναλωτών, δηλαδή όλων μας, με πολλαπλάσιο «καπέλο». Είναι προφανές ότι την ίδια στιγμή που οι παραγωγοί και οι καταναλωτές πεινάνε οι μεσάζοντες ως σύγχρονοι μαυραγορίτες πλουτίζουν.

Εδώ και πολλά χρόνια είχαμε σκυφτό το κεφάλι και χορεύαμε στο ρυθμό που μας επέβαλλαν γιατί έτσι μάθαμε, γιατί έτσι μας έμαθαν, αφήνοντας την ίδια μας τη ζωή στα χέρια  τρίτων. Αυτά όμως τελειώσανε πια. Έχουμε καταλάβει πλέον ότι δεν χρειαζόμαστε κανενός είδους μεσάζοντες και μαυραγορίτες. Δεν θα αφήσουμε σαν κοινωνία να επαναληφθούν τα φαινόμενα της ανέχειας και της πείνας που εμφανίστηκαν στη χώρα μας στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εμπνεόμενοι από  το παράδειγμα των συνανθρώπων μας από την Κατερίνη οι οποίοι διέθεσαν πατάτα στη μισή τιμή ερχόμενοι απ΄ευθείας σε επαφή με παραγωγό από το Νευροκόπι (75 τόνοι σε 20 ώρες μέσω διαδυκτίου!!!) αχρηστεύοντας τον μεσάζοντα, πάμε όλοι μαζί να οργανώσουμε τις δικές μας δράσεις αυτομείωσης των τοκογλυφικών  τιμών στα αγροτικά μας προϊόντα.

Καλούμε λοιπόν όσους παραγωγούς της περιοχής μας και όσους καταναλωτές ενδιαφέρονται, την Τετάρτη στις 8 το βράδι στο Εργατικό Κέντρο, να έρθουν για να βρούμε μαζί τον  τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσουμε την αυτοδιάθεση βρώσιμων καταρχάς αγροτικών προϊόντων (όπως πατάτα, λάδι, ρύζι)  μέσω απ΄ευθείας  παραγγελιών  από τους καταναλωτές. (Μια πρώτη σχετική ενημέρωση θα υπάρχει και στο 3ο ανταλλακτικό παζάρι του δικτύου το Σάββατο στις 11 στην Πλατεία Πάρκου.) Στην προσπάθεια αυτή θα χρειαστεί η συμμετοχή, το μυαλό και οι προτάσεις όλων. Είμαστε όμως σίγουροι ότι σύντομα θα μπορέσουμε να διαθέσουμε προϊόντα σε αληθινές τιμές σε έναν ανοιχτό χώρο στην πόλη μας.
Κόντρα στην εξαθλίωση, την πείνα και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που επιβάλλουν οι «δανειστές» σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ντόπιου δικτατορικού καθεστώτος, ορθώνουμε το δικό μας τείχος αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και αυτοπροστασίας. Δεν θα μας τρελάνουν αυτοί, θα τους τρελάνουμε εμείς!

Οι Συλλογικότητες της Λαμίας  (ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΑΜΙΑΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΕΠΑΜ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕΜ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ , ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ και όλοι οι αυτόνομοι ενεργοί πολίτες της Φθιώτιδας)
http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου