Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Από τον απορροφητήρα, παραδόθηκε στις φλόγες διώροφο στα Καμένα Βούρλα

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 9.30 το βράδυ στις πυροσβεστικές δυνάμεις, όταν δύο χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Καμένων Βούρλων, με κατεύθυνση από Καμένα Βούρλα προς Λαμία και νότια της Εθνικής οδού, μια διώροφη κατοικία παραδόθηκε κυριολεκτικά στις φλόγες.


Οι πρώτες πληροφορίες ότι μέσα στο σπίτι βρίσκονταν ηλικιωμένο άτομο έκανε πυροσβέστες, αστυνομικούς αλλά και διασώστες του ΕΚΑΒ να σπεύσουν στην περιοχή.

Πυροσβέστες από τον Αγιο Κων/νο που έφτασαν αρχικά βρήκαν να έχει παραδοθεί στις φλόγες ο πρώτος όροφος του σπιτιού. Οι φλόγες που είχαν τυλίξει ολόκληρο τον πρώτο όροφο αλλά η καρδιά τους πήγε ξανά στη θέση της όταν πληροφορήθηκαν ότι η 75χρονη γυναίκα που κατοικούσε στο σπίτι βγήκε τελικά μέσα από αυτό.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η φωτιά ξεκίνησε από την κουζίνα του σπιτιού. Οι πρώτες πληροφορίες που προήλθαν βέβαια από την ηλικιωμένη γυναίκα είναι ότι ξεκίνησε από τον απορροφητήρα και αμέσως πήραν μεγάλες διαστάσεις. Η γυναίκα ήταν εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι αφού έμενε μόνη της, μιας και ο σύζυγός της είχε αποβιώσει πριν από λίγο καιρό.


Οι φλόγες έγιναν αντιληπτές στους γείτονες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή σε βουλκανιζατέρ που βρίσκεται κοντά στο σπίτι. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του με διάφορα εργαλεία από το κατάστημά του διακινδυνεύοντας ακόμη και τον εαυτό του έσπασε τα τζάμια, μπήκε στο εσωτερικό του σπιτιού πριν φτάσουν οι πυροσβέστες και μπόρεσε να απομακρύνει τη γυναίκα που βρίσκονταν εγκλωβισμένη.

Στο χώρο προσέτρεξε και ο Δήμαρχος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου Βαγγ. Τετριμίδας, ο οποίος είχε ενημερωθεί εγκαίρως για το περιστατικό, ενώ όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, στο σπίτι που είχε τυλιχθεί στις φλόγες δεν υπήρχε εγκλωβισμένος άνθρωπος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κυριολεκτικά ο πρώτος όροφος του σπιτιού καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και από τη Λαμία επιχειρώντας να προλάβουν ότι περισσότερο μπορούσαν.
http://www.thronio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου