Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Σκληραίνουν τη στάση τους οι κοινοπραξίες απέναντι στο κίνημα "Δεν πληρώνω"

Σκληραίνουν τη στάση τους οι κοινοπραξίες απέναντι στο κίνημα "Δεν πληρώνω". Εκατοντάδες οδηγοί έχουν ταυτοποιηθεί και θα λάβουν επιστολές. Το πρόστιμο, η προθεσμία και η διαταγή πληρωμής. Νέες κινητοποιήσεις την Κυριακή
Στην αντεπίθεση περνούν οι κοινοπραξίες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους, ετοιμάζοντας την αποστολή διαταγών πληρωμών, σε οδηγούς που σήκωσαν τις μπάρες.

Η κοινοπραξία "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου" μέσω της τροχαίας έχει εντοπίσει 600 οδηγούς, οι οποίοι θα λάβουν σύντομα επιστολή.

Θα τους δοθεί προθεσμία 15 ημερών και σε περίπτωση που δεν πληρώσουν και πάλι, θα τους ζητηθεί το 20πλάσιο του ποσού, κάτι που προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης.

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχει πάρει και η κοινοπραξία "Νέα Οδός", που εκμεταλλεύεται και τα διόδια των Αφιδνών, όπου και παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, από τους 60.000 οδηγούς που περνούν καθημερινά,

14% σηκώνει τις μπάρες.

Οι κοινοπραξίες περιμένουν νομοθετικές πρωτοβουλίες από τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα για την καταπολέμηση του κινήματος "Δεν πληρώνω". Ο υπουργός έχει υποσχεθεί ότι σύντομα θα υπάρξει ρύθμιση για να τιμωρηθούν, όπως είπε, οι "τζαμπατζήδες"

Από τη "Νέα Οδό", διευκρινίστηκε ότι η δίωξη, που ασκήθηκε εναντίον εννέα ατόμων, αφορά μηνυτήρια αναφορά της εταιρίας για "φθορές", οι οποίες προκλήθηκαν στις Αφίδνες πριν από έναν χρόνο και όχι για μη πληρωμή διοδίων.

Το κίνημα "Δεν πληρώνω" εξήγγειλε νέο πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων για την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.

news247.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου