Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Αυτά τα είναι τα σήματα που κατέγραψε ο σταθμός ΒΑΝ στη Λαμία


Αυτά είναι τα σήματα που κατέγραψε η συσκευή ΒΑΝ που βρίσκεται εγκατεστημένη στον Γοργοπόταμο. Αυτά ευθύνονται για όσα περνάνε τώρα οι κάτοικοι της Στερεάς Ελλάδας, φοβούμενοι πιθανό σεισμό.
Ο εντεταλμένος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας ο οποίος παρακολουθεί και το δίκτυο των σεισμογράφων που είναι εγκατεστημένοι στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και της Αταλάντης, μεταξύ άλλων αναφέρει [...]

«Είναι γεγονός ότι η ερευνητική ομάδα ΒΑΝ δημοσίευσε στις 6 Μαρτίου στη γνωστή ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κορνέλ, επιστημονική μελέτη που αφορά σε πρόσφατα αποτελέσματα των πειραμάτων τους.
Με λίγα και απλά λόγια, η ερευνητική ομάδα παρουσιάζει νέα ηλεκτρικά προσεισμικά σήματα (SES ) που κατεγράφησαν στον σταθμό που λειτουργεί στην περιοχή της Λαμίας από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου του 2009.
Βάσει της προγενέστερης εμπειρίας της ομάδας ΒΑΝ, όταν καταγράφονται τέτοια σήματα, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης σεισμού που υπερβαίνει τα 6 Ρίχτερ σε μια μεγάλη περιοχή αρκετών δεκάδων και μερικές φορές έως και 200 χιλιομέτρων που προσδιορίζουν. Αυτά τα δύο επιστημονικά δεδομένα οδήγησαν τον καθηγητή Άκη Τσελέντη να εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες του για την εξέλιξη του φαινομένου».
ΜΠΟΥΡΔΕΣ........................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου