Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Κτηματολόγιο: Λήξη προθεσμίας για Φθιώτιδα και Ευρυτανία στις 18 Ιουνίου

Με αφορμή την παρατηρούμενη κάμψη του ρυθμού υποβολής δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου στις Π.Ε. Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, από το οικείο Γραφείο Κτηματογράφησης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
  • Με την δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ 78 Α΄24-5-2019 σχετική διάταξη, παρέχεται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας υποβολής εμπρόθεσμων δηλώσεων για χρονικό διάστημα έως έξι (6) μηνών και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
  • Η ψήφιση της ως άνω διάταξης δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση και αυτόματη εφαρμογή της, και μάλιστα πριν την λήξη της τρέχουσας προθεσμίας, διότι απαιτείται αφ’ ενός η έκδοση Υπουργικής απόφασης και η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ και αφ’ ετέρου, λόγω ανατροπής του συμβατικού πλαισίου, απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση, ενδεχόμενο διόλου πιθανό στην υπό εξέλιξη προεκλογική περίοδο.
  • Για τους λόγους αυτούς καλούμε τους πολίτες να μην επαναπαύονται σε αστήρικτες φήμες και να προσέλθουν για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους άμεσα και όχι τις τελευταίες μέρες.
  • Για διευκόλυνση εκείνων των πολιτών που, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών, δεν θα έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα δοθεί η δυνατότητα καταγραφής της  εμπρόθεσμης προσέλευσης τους και θα καθορισθεί ραντεβού για την υποβολή της δήλωσης σε εύλογο χρόνο, μετά την καταληκτική προθεσμία.
  • Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις όσων προσέλθουν πριν την καταληκτική ημερομηνία με ελλιπείς φακέλους, θα σφραγισθούν με την ημερομηνία του ραντεβού για να διασφαλιστεί  το εμπρόθεσμο της υποβολής των.
  • Απαραίτητα στοιχεία για την χορήγηση του εμπροθέσμου της προσέλευσης είναι η προσκόμιση συμπληρωμένης της 1ης σελίδας της δήλωσης ( σε πρωτότυπο και απλό φωτοαντίγραφο), αποδεικτικού ΑΦΜ και Δελτίου Ταυτότητας (απλά φωτοαντίγραφα). Σε περίπτωση προσκόμισης της δήλωσης από τρίτο, απαιτείται και η σχετική απλή εξουσιοδότηση (έντυπο από το https://www.ktimatologio.net/odigies-entypa-ypodeigmata/ ).
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://www.ktimatologio.net/category/eidika-themata/
Γραφεία Κτηματογράφησης 
  • Φθιώτιδας, 3ο χλμ. Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, Λαμία, τηλ. 22310-210
  • Ευρυτανίας, Χαρ. Τρικούπη 43, Καρπενήσι, τηλ. 22370-23200
Καθημερινά από 08.00 μέχρι 16.00, Την Τετάρτη από 08.00 μέχρι 20.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου