Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Κων/να Αντερριώτη: Η πολιτική ένας διαρκής αγώνας για αξίες…

Επίσημα αποκαλυπτήρια είχαμε την Κυριακή  στο ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ, στα Καμένα Βούρλα, για την Κωνσταντίνα Αντερριώτη, η οποία επισημοποίησε την υποψηφιότητά της στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ.

Την υποψήφια βουλευτή που κατάγεται από τον Άγ. Σεραφείμ, προλόγισε το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ, Δικηγόρος και φίλη της Λίνα Αγγελoπούλου.

Ακολούθησε χαιρετισμός από την Κατερίνα Μπατζελή, ενώ διαβάστηκαν επιστολές από τους πρώην υπουργούς Ν. Σκουλά και Γρ. Νιώτη, ενώ πριν ξεκινήσει την ομιλία της κάλεσε τον αναπλ. γραμματέα της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΙΝΑΛ, Φώτη Παπαευσταθίου, να κόψουν από κοινού την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Την παρθενική εμφάνιση της κ. Αντερριώτη, μπροστά σε φίλους και φίλες, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας, η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Γιάννης Ρούλιας, αρκετοί αυτοδιοικητικοί νυν και πρώην, καθώς και πολλοί φίλοι-ες της.

Διαρκής αγώνας για αξίες

Στην ομιλία της η Κωνσταντίνα Αντερριώτη τόνισε με έμφαση ότι «Εμείς πιστεύουμε ότι η πολιτική είναι ένας διαρκής αγώνας για αξίες, για το κοινό καλό και το εθνικό συμφέρον. Εμείς με αυτούς θέλουμε να είμαστε.

Θέλουμε να είμαστε με όλους εκείνους που βάζουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω από προσωπικά και κομματικά συμφέροντα. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί που μοναδικό σκοπό έχουν την προσωπική τους προβολή, με αντίδωρα υπουργείων. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί που μοναδικός τους σκοπός ήταν η κατάληψη της εξουσίας, αδιαφορώντας για το κόστος της χώρας και των πολιτών της».

Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Η κ. Αντερριώτη άσκησε κριτική  τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, υπογραμμίζοντας:  «Ζούμε στην εποχή όπου οι αυταπάτες έλαβαν τέλος και τα ψέματα αποκαλύφθηκαν.

Ζούμε στην εποχή όπου το αντιμνημονιακό παιχνίδι που έπαιξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος μιας ολόκληρης χώρας, αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις και των δύο.

Είναι αυτοί που προσπάθησαν να διαπαιδαγωγήσουν και να πείσουν τους πολίτες ότι η πολιτική είναι μία μόνιμη συναλλαγή, που γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, με ανίερες συμφωνίες που διαβρώνουν τα πολιτικά όρια και κάνουν συμμαχίες με τα συμφέροντα. Είναι αυτοί που απαξίωσαν και συνεχίζουν να απαξιώνουν κράτος, θεσμούς, αυτοδιοίκηση, δικαιοσύνη. Είναι αυτοί που ευτελίζουν και στοχεύουν τη δημοκρατία, εργαλειοποιώντας ό,τι βρεθεί στο διάβα τους».

Η ΝΔ με τα ογκώδη χρέη που δημιούργησε, διπλασίασε το χρέος από την δημιουργία του ελληνικού κράτους, διαβεβαιώνοντας μάλιστα τους πάντες ότι η «οικονομία είναι θωρακισμένη» και κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για κινδυνολογία. Μήπως δεν θυμόμαστε όλοι το διαφημιστικό σποτ της εκλογικής περιόδου 2009 με τα πράσινα παπαγαλάκια που κινδυνολογούσαν. Με  την απερίσκεπτη πολιτική του πελατειασμού και της τακτοποίησης των «δικών της παιδιών», των σκανδάλων και των ψεύτικων στοιχείων τα περίφημα «Greek Statistics», οδήγησαν τη χώρα σε αναγκαστικό δανεισμό και βίαιες δημοσιονομικές αναπροσαρμογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας όλη τη δυναμική του νέου, του άφθαρτου και του «επαναστάτη» που θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, κατάφερε να προσεγγίσει τον πολίτη. Αντί να ενώσει το λαό και να δώσει μία προστιθέμενη αξία στην ελπίδα και στη χώρα, κατάφερε να τον οδηγήσει σε όνειρα ψεύτικα, να καλλιεργήσει προσδοκίες χρησιμοποιώντας λόγο διχαστικό και ρητορική διάσπασης της κοινωνικής συνοχής.
Κοινωνική συνοχή που είναι απαραίτητη για την πρόοδο και τη δημιουργία της κοινωνίας.
Όνειρα και προσδοκίες ολόκληρων γενεών, δυστυχώς καταπατήθηκαν και το πρόγραμμά τους αποδείχτηκε ένας σωρός από φληναφήματα και πομφόλυγες.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν μεταξύ τους και συνεχίζουν να συνεργάζονται. Βλέπουμε ακόμα και σήμερα τον «αριστερό» πρωθυπουργό να προτείνει για επόμενο πρόεδρο Δημοκρατίας την έκφραση της καραμανλικής δεξιάς. Εμείς όμως θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Έχουμε στη χώρα μας και στο χώρο μας προοδευτικούς, αξιόλογους ανθρώπους, εμπνευσμένους, με προσφορά αυτή θα είναι η δική μας πρόταση.

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να παρουσιαστεί ως ο εκφραστής της κεντροαριστεράς. Ίσως κάποιοι να τον πιστεύουν, εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι τέσσερα χρόνια τώρα βλέπουμε να υποκρίνονται και να προσποιούνται αυτό που δεν είναι. Αν σε κάτι έχει διακριθεί αυτή η κυβέρνηση είναι το κακό θέατρο και το ψευδεπίγραφο».

Και αναρρωτήθηκε: «…πόσο προοδευτικός μπορεί είναι ο εναγκαλισμός με την ακροδεξιά; Πόσο προοδευτικό μπορεί να είναι η υιοθέτηση του απολίτικου τακτικισμού;»

Το μεγάλο στοίχημα

Μίλησε για το μεγάλο στοίχημα της εποχής που είναι οι προοδευτικοί πολίτες «Όλοι εκείνοι που βιώνουν την καθημερινότητα και αγωνιούν για το αύριο. Αυτοί είναι η λύση. Οι ενεργοί πολίτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι κρίμα να βουλιάξουμε όλοι μαζί στο βάλτο του πελατειασμού και της μιζέριας.

Η παράταξή μας ήταν πάντα μπροστά, έφερε όλες αυτές τις αλλαγές που κατάφεραν να κάνουν την χώρα μας ισότιμη και ισάξια με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μία Ελλάδα που είχε φτάσει να είναι στις 25 πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Ήρθε η ώρα να σπάσουμε τους μύθους που συστηματικά και με δόλιο τρόπο καλλιέργησαν τα συμφέροντα όταν ένιωσαν να κινδυνεύουν και να βάλλονται. Τα συμφέροντα αυτά που υπονόμευσαν την αυτοπεποίθηση του Έλληνα, επειδή φοβήθηκαν τις βαθιές αλλαγές.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός της Γιώργος Παπανδρέου το 2010 έδωσε διπλή μάχη. Η μεγάλη μάχη ήταν να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία, που θα έπληττε περισσότερο και θα εξόντωνε τους πιο αδύναμους, τους ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας ενώ θα ενίσχυε τους ισχυρούς. Θα μιλούσαμε τότε για εθνική καταστροφή. Η δεύτερη μάχη που χρειάστηκε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να δώσει και στην οποία έπρεπε να βάλλουν πλάτη όλοι, ήταν η συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που είχαν ξεκινήσει, οι περισσότερες χωρίς να είναι μνημονιακή υποχρέωση.  Όπως ήταν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, που εξοικονόμησε στο ελληνικό δημόσιο κέρδη ενός ΕΝΦΙΑ, το παρατηρητήριο τιμών που αποκάλυψε το πάρτυ που γινόταν με τα φάρμακα, την Διαύγεια, όπου όλα ήταν στο φως και στον έλεγχο του πολίτη και εκεί είδαμε δημόσιες δαπάνες να υποπολλαπλασιάζονται από τη μια μέρα στην άλλη και από κει που ίδρυμα είχε δηλώσει την πρώτη χρονιά 4 εκ για καθαριότητα, την αμέσως επόμενη χρονιά να δηλώνει 600 χιλιάδες ευρώ!!!

Έπρεπε δηλαδή να συνεχίσουμε όλες εκείνες τις αλλαγές που θα μας έβγαζαν οριστικά από την κρίση. Αυτή η μάχη ήταν η πιο δύσκολη και αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο. Όλοι αυτοί που για χρόνια κερδοσκοπούσαν, αντλούσαν δύναμη από ένα σύστημα που στηριζόταν στον αδιαφανή τρόπο, στις συναλλαγές και στον πελατειασμό. Αν κερδίζαμε θα έχαναν τη δύναμή τους, γι αυτό το λόγο και μας πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις».


Λάθη και παραλείψεις

Παραδέχτηκε ότι έγιαναν λάθη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «θα ήταν υποκριτικό να πούμε ότι δεν έγιναν λάθη και παραλείψεις. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας πολλές φορές και με θάρρος προχωρήσαμε στην αυτοκάθαρση. Κανείς άλλος δεν το έχει κάνει. Μόνο εμείς!

Είμαστε εμείς που δημιουργήσαμε το κοινωνικό κράτος. Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου που συνέβαλε στην κοινωνική συνοχή, που ανέπτυξε το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της αξιοπρεπούς διαβίωσης για τον κάθε πολίτη. Ήταν το ΠΑΣΟΚ που έφερε ρηξικέλευθες αλλαγές με παιδεία για όλους, με τις γυναίκες να αποκτούν φωνή, με το οικογενειακό δίκαιο να αναμορφώνεται. Ήμασταν εμείς που συμβάλλαμε στον ουσιαστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης, με τον νομάρχη να εκλέγεται από τους πολίτες. Με τους εργαζόμενους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να εμπεδώνονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ήμασταν και είμαστε εμείς που γράφουμε ιστορία με το έργο μας και δεν την τροποποιούμε, δεν την αλλάζουμε σύμφωνα με τα κομματικά μας συμφέροντα.

Από το 2010 ζητούσαμε εθνική συνεννόηση και τη δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου εξόδου από την κρίση. Ένα σχέδιο από τους Έλληνες για τους Έλληνες. Δυστυχώς, τότε δεν εισακουστήκαμε».
--------------------------------
--

----------------
Ενεργή συμμετοχή πολιτών

«Τώρα ζητάμε αφύπνιση και στήριξη από όλους τους πολίτες.

Στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε στην ενεργή συμμετοχή του πολίτη.

Είμαστε οι μόνοι που έχουμε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το Σχέδιο Ελλάδα. Με τη συμμετοχή του πολίτη, του ανθρώπου που ζει το πρόβλημα.

Είμαστε οι μόνοι που έχουμε δημιουργήσει το σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας, της πολιτικής σταθερότητας και της κοινωνικής ένταξης, με συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, επαγγελματικών ενώσεων και κοινωνικών ομάδων.

Είμαστε οι μόνοι που καταθέτουμε καθημερινά τις προτάσεις μας στην Βουλή και τις θέτουμε στην υπηρεσία της χώρας, ακόμα κι αν κάποιοι τις παρουσιάζουν, με χρονοκαθυστέρηση για δικές τους».

Φθιωτικά χαρακτηριστικά

Η υποψήφια βουλευτής έκανε ιδιαίτερα αναφορά στη Φθιώτιδα, αλλά και στις προτεραιότητες που βάζει το ΚΙΝΑΛ για τον πολίτη…

«Ζούμε σε έναν ευλογημένο νομό, όπως είναι η Φθιώτιδα. Με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Ο νομός μας είναι το κέντρο της Ελλάδας και ταυτόχρονα το σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης – Βορά και Νότου.

Η ανάδειξη της ιστορικής μας κληρονομιάς και ο πολιτισμός είναι τομείς που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας και στην ευημερία της τοπικής οικονομίας.

Ο αγροτικός τομέας αν και είναι ένα σημαντικό κύτταρο στην οικονομία του νομού μας, έχει αρχίσει να αιμορραγεί. Απαιτούνται να ληφθούν μέτρα ώστε να  αντιστραφεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και να δώσει και πάλι ελπιδοφόρα προοπτική. Εμείς λέμε

Να επανεξεταστεί η φορολόγηση των αγροτών με προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος και της φορολογίας των ενισχύσεων.

Να αποσυνδεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα.

Να μειωθεί το κόστος παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

Να θεσπιστούν κίνητρα για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών που παρεμβαίνουν αποτελεσματικά στην προμήθεια εφοδίων  και στην εμπορία των προϊόντων.

Να υπάρξουν έργα υποδομής με αξιοποίηση του κάθε ευρώ που μπορεί να διατεθεί από τα κοινοτικά ταμεία για την ενεργειακή αυτοτέλεια των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το νερό.

Επιβάλλεται να αντιμετωπιστούν τα κόκκινα δάνεια και του πρωτογενούς τομέα και να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες και στις επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα με την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για τους αγρότες, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις.

Χρειάζεται να υπάρξει θεσμική προστασία της παραγωγικής γης. Και πολιτικές  με φοροκίνητρα, φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση της από παραγωγούς.

Να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για να παταχθούν επιτέλους οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι

Επιβάλλεται άμεσα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, να επικαιροποιηθεί το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ ώστε να δίνονται πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις.

Η Στερεά Ελλάδα είναι η περιφέρεια με την μεγαλύτερη παραγωγή βωξίτη και νικελίου στην Ευρώπη και δεύτερη στην παραγωγή μαγνησίτη.

Το 10% της απασχόλησης στην Στερεά Ελλάδα, περίπου 17,4 χιλ. θέσεις πλήρους απασχόλησης, οφείλεται στην εξορυκτική βιομηχανία.

Η Φθιώτιδα είχε μέχρι πρόσφατα σημαντική εξορυκτική δραστηριότητα βωξίτη (η πρώτη ύλη της αλούμινας και του αλουμινίου) με πολυετή ανάπτυξη μεταλλείων σε τοποθεσίες όπως τα Δύο Βουνά και η ορεινή Σπερχειάδα.

Επίσης μέρος των παραχωρήσεων της ΛΑΡΚΟ, μοναδικού παραγωγού Νικελίου στην ΕΕ, βρίσκεται στην Φθιώτιδα και αποτελεί εθνικό κεφάλαιο. Είναι η μόνη παραγωγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση νικελίου και κοβαλτίου, δύο μέταλλα στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή βιομηχανία.

Η άποψή μας είναι ότι η εξορυκτική δραστηριότητα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της τοπικής οικονομίας, αρκεί να γίνεται με αυστηρή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας και προστασίας περιβάλλοντος. Επίσης πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κερδοφόρες δραστηριότητες που θα εξασφαλίζουν και το κοινωνικό μέρισμα και την οικονομική συμβολή στις τοπικές κοινωνίες. Η εξορυκτική δραστηριότητα προσφέρει σταθερές θέσεις εργασίας, ανεξάρτητα από την οικονομική πορεία της χώρας, αφού είναι καθαρά εξαγωγικού προσανατολισμού».


Προτάσεις – στόχοι

Για την κα Αντερριώτη…  «Υπάρχουν οι προτάσεις, υπάρχει και η διάθεση να αγωνιστούμε για όλα αυτά που μας αξίζουν.

Στοχεύουμε στην επιστροφή των νέων μας και στην ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.

Για να γίνει αυτό πρέπει να δομηθεί το κοινωνικό κράτος που θα εξαλείφει τις ανισότητες και δεν θα τις θεωρεί όπως ο κύριος Μητσοτάκης φυσικό φαινόμενο θεωρώντας ότι η κοινωνική ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση!

Επιδιώκουμε μια ριζική αλλαγή με ένα Δίκαιο, Βιώσιμο Σύστημα που θα σέβεται την ανταποδοτικότητα, θα θέτει μηνιαίο πλαφόν στις εισφορές, θα διασφαλίσει αξιοπρεπείς συντάξεις και διαγενεακή αλληλεγγύη.

Πρέπει να υπάρξει εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα που θα εξασφαλίζει επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους Έλληνες.

Να αυξηθεί ο κατώτερος Μισθός μέσω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων.

Να υπάρξει εγγύηση της κατώτερης σύνταξης για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 €.

Να βοηθηθούν οι οικογένειες με την φοίτηση όλων των παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Με επιδότηση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό Τομέα.

Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, υπολογίζεται ως έξοδο – που εκπίπτει της φορολογίας – με συντελεστή αυξημένο κατά 30%.

Και ειδικά για νέους, άνεργους άνω των 55 ετών, γυναίκες άνεργες ο συντελεστής να αυξάνεται  κατά 50%

Δηλαδή θα πληρώνει ο εργοδότης 100 και θα εκπίπτει για 150.

Να δημιουργηθούν πραγματικές γνώσεις και δεξιότητες και να βρίσκουν οι άνεργοι δουλειά με στροφή των προγραμμάτων που επιδοτεί το ΕΣΠΑ, από τα stage  στο Δημόσιο, σε Προγράμματα Εργασιακής Εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Θα πρέπει να υπάρξει επέκταση των ανοικτών Κέντρων ημερήσιας Φροντίδας ηλικιωμένων και των προγραμμάτων ενεργού γήρατος. Με ενίσχυση και γενίκευση της “Βοήθειας στο σπίτι” και της “νοσηλείας κατ’ οίκον”, για άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Με οριζόντιες πολιτικές στήριξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πολιτική και δράση του Δημοσίου, σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο, με εκσυγχρονισμό και εξειδικευμένες υπηρεσίες στα ΚΕΠΑ.

Είναι χρέος μας να προασπίζουμε τα δικαιώματα για όλους.

Να ενισχύουμε τις δομές και τις υπηρεσίες που απευθύνονται σε ευάλωτες κατηγορίες όπως οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, οι εξαρτημένοι από ουσίες, τα θύματα βίας λόγω φύλου, οι οροθετικοί, οι αποφυλακισμένοι

Επίσης να προστατεύουμε την Α’ κατοικία των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς.

Και βέβαια ριζική αλλαγή του αντι-ασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου.

Του Νόμου της ντροπής, που υπονομεύει την Κοινωνική Ασφάλιση, μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, εξοντώνει επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες».



Καταλήγοντας η υποψήφια του ΚΙΝΑΛ στη Φθιώτιδα, τόνισε: «Καλούμαστε στις επικείμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να αποφασίσουμε για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.

Να ψηφίσουμε με θετική ψήφο για την αλλαγή της πολιτικής.

Καλούμαστε να κρίνουμε και να κριθούμε με λόγο πολιτικό, πρόγραμμα και προτάσεις.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια δηλώνω παρούσα».
https://efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου