Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Παραλιες εγκαταλελειμενες.Μηδεν διασκεδαση

Λοιπόν, έχω βαρεθεί να διαβάζω άρθρα και να βλέπω φωτογραφίες των Καμένων Βούρλων από ψηλά, από πάνω, από κάτω, από μέσα από έξω κλπ.Δεν αναφερετε όμως ουσιαστικά πραγματα. Όπως:

1. Οι παραλίες μας είναι εγκαταλελειμένες χωρίς φροντίδα. Και μη μου πείτε ότι οι ξαπλώστρες με τις ομπρέλες είναι αξιοποίηση και φροντίδα...... Τα αποτσίγαρα και οι γόπες κάνουν πάρτυ στις παραλίες μας εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχει μπει ποτέ ένα μηχάνημα στην αρχή του καλοκαιριού να καθαρίσει. (μια φορά, προεκλογικά είχε μπει το πράσινο τρακτέρ που καθαρίζει τις παραλίες στην περιοχή του Μύθου για να δει ο κόσμος τι δουλειά κάνει ο Δήμαρχος). Μια παραλία (ασπρονέρι) είναι που αξίζει και αυτή την έχουμε και τη λιβανίζουμε. Στο Καινούριο δεν έχει μπει ΠΟΤΕ ένα μηχάνημα να μαζέψει τα φύκια που έχουν πνίξει την παραλία. Στη Μήλο, στην παραλία Τσιγκράδο το ξέρετε ότι πηγαίνουν φορτηγά και αδειάζουν άμμο για να γίνει προσβασιμη από τους λουόμενους; Εμείς εδώ, έχουμε τόσες και τόσες παραλίες και τα αφήνουμε όλα στον αυτόματο πιλότο με αποτέλεσμα να δυσφημίζουμε μόνοι μας τον τόπο μας!
2. Η διασκέδασή μας το καλοκαίρι που μαζεύεται ο κόσμος είναι ένας Μύθος, ένα ρουαγιάλ, ένας καρακικές και τίποτα άλλο. Δηλαδή αν δεν πίνεις ποτά και δεν τρως τα βράδια, τελείωσες. Θα μείνεις μέσα το σπίτι σου. Μικρό παιδί θυμάμαι, είχαμε 5 θερινα σινεμά! Τωρα, από τη στιγμή που πρόπερισυ συνταξιοδοτήθηκε και η Ράνια, θερινά σινεμά, ΤΕΛΟΣ! και όχι μόνο στα Καμένα βούρλα, αλλά σε ΟΛΗ την ευρύτερη περιοχή. Η Λαμία εχει έναν ΔΗμοτικό. Ουτε στο Θεολόγο δεν έχει. Προσπαθούσαμε πέρισυ να βρούμε ένα σινεμά να δουμε μια ταινία και τζίφος!
3. Θαλάσσια σπόρ, ούτε κατα διάνοια! ΣΚι; Μπανάνα; wind surfing; αυτά όλα είναι άγνωστες λέξεις. Οι ντόπιοι ελλιπέστατοι επιχειρηματίες έχουν βολευτεί στο να φτιάχνουν καφέδες, λουκουμάδες, κοψίδια και "να τα παίρνουν" από τους ξένους. Πιστέψτε με όμως, δε θα τα παίρνουν για πολύ καιρό.
4. Κοτζάμ βουνό απο πάνω η Κνημίδα με δυνατότητες αξιοποίησης με αθλοπαιδιές, αλλά εμείς το κοιτάμε και βλεπουμε μονο πρασινάδα για να χτίσουμε σπίτια με θέα!
Αντί να παρουσιάζετε λοιπόν τις ίδιες και τις ίδιες φωτογραφίες των καμένων βουρλων, κάντε κάτι να αλλάξει η κατάσταση γιατί είναι ντροπή να είμαστε στο τέλμα αυτό κι εμείς να αγναντεύουμε από μακριά το φυσικό τοπίο το οποιο είναι μεν πολύ όμορφο αλλά δε φτάνει

Σχόλιο του jorge triga στην σελιδα των Καμμενων Βουρλων(unofficial page)  και το ποσο δικιο εχει.Οσο και ομορφα να ειναι τα Καμμενα Βουρλα  απο εμας εξαρταται αλλα και πολυ περισσοτερο απο τον Δημο να Κανει κατι με αυτα.Και οχι μονο να πιανουνε την καρεκλα και να καθονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου