Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του οσίου Σεραφείμ του εκ Ζελίου στον Αγιο Σεραφείμ.

Τη μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτου τίμησε η τοπική μας Εκκλησία την Τρίτη 6 Μαΐου,  στην γενέτειρά του το Ζέλι Αταλάντης και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ στο ομώνυμο χωριό της Λοκρίδος με τη συμμετοχή 14 ιερέων.
Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου και στα θαυμαστά γεγονότα που σχετίζονται με την ανέγερση του Ναού. Ετόνισε τέλος ότι ο Όσιος Σεραφείμ ως μοναχός, διδάσκαλος και πατέρας με τα αναρίθμητα θαύματα και τις εμφανίσεις του, μας καθοδηγεί στον δρόμο της αρετής, στον οποίο και ο ίδιος βάδισε πρώτος και ευχήθηκε το Φως της Αναστάσεως να φωταγωγεί την ζωή όλων. 

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευάγγελος Τετριμίδας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θεόδωρος Χειμάρας, άλλοι αυτοδιοικητικοί της περιοχής, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καινουρίου και πολλοί πιστοί από το χωριό και τις γύρω περιοχές.
 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας είχε μια ευχάριστη συνομιλία με τους μαθητές των σχολείων, στους οποίους και διένειμε μικρές ευλογίες, ενώ στη συνέχεια παρεκάθισε με τους άλλους εορταστές στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου προσεφέρθη κέρασμα.

























 
http://www.imfth.gr

2 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΑΣ ΠΑΝΥΓΗΡΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΠΟΛΥΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΣ ΕΝΟΡΙΑΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΣΑΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΛΕΛΟΥΔΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή