Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Βιολογική γεωργία .Αγροτική ανάπτυξη …που είναι;;;;;; Ερώτηση στον υπουργό .

Πότε οι παραγωγοί αναμένεται να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα για τις αιτήσεις Βιολογικής Γεωργίας που κατέθεσαν το 2011 και πότε θα κατατεθούν αιτήσεις πληρωμής για την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων;



Παρακάτω σας αναλύω   τα οφέλη της βιολογικής καλλιέργειας κύριε υπουργέ αγροτικής ανάπτυξης ,αλλά εσείς μόνο στα παράθυρα της τηλεόρασης μιλάτε για ανάπτυξη …από έργα …δουλεύετε τους αγρότες 
Η αυξανόμενη καταναλωτική ζήτηση για βιολογικά τρόφιμα έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για όλους τους τομείς της αλυσίδας εφοδιασμού ειδών διατροφής, και ανάλογη αύξηση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη πολλών αγροτικών περιοχών της ΕΕ.
Η ετήσια ανάπτυξη της αγοράς των βιολογικών προϊόντων κυμαίνεται μεταξύ 10-15%.
Καθώς προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια στους βιοκαλλιεργητές, τους μεταποιητές, τους διανομείς και τους πωλητές, τα οικονομικά οφέλη αυτής της τάσης αναπόφευκτα επηρεάζουν και άλλες αγροτικές επιχειρήσεις και γενικότερα όλη την αγροτική κοινότητα, άμεσα και έμμεσα.
Θέσεις εργασίας
Η φύση της βιολογικής γεωργίας προάγει τη δημιουργία θέσεων εργασίας, , την αύξηση των αγροτικών πληθυσμών και της αγροτικής ευημερίας. Οι παράγοντες που συνεισφέρουν σε αυτό περιλαμβάνουν:
    Η καταλληλότητα μικρότερων, και συνεπώς περισσότερων, εμπλεκομένων στη βιολογική γεωργία
    Η συχνά εντατική απασχόληση του εργατικού δυναμικού που δημιουργήθηκε λόγω των περιορισμών στις εισροές και η έμφαση στη φυσική και μηχανική παραγωγή
    Η υψηλή συμβατότητα των βιολογικών αγροκτημάτων με τα αγροτικά και οικοτουριστικά εγχειρήματα
    Νέες περιοχές έρευνας (φυτοπροστασία, ευημερία των ζώων, ανανεώσιμες πηγές) για τους επιστήμονες

Οι βιοκαλλιεργητές είναι πιθανό να απολαμβάνουν οφέλη στην υγεία τους καθώς δεν ασχολούνται με χημικά όπως οι φυτοπροστατευτικές ουσίες. Οι βιοκαλλιεργητές, επίσης, αναφέρουν ότι κερδίζουν το σεβασμό των καταναλωτών καθώς όλο και περισσότερα άτομα ανακαλύπτουν τα οφέλη της βιολογικής παραγωγής σε σχέση με το περιβάλλον, την ευημερία των ζώων καθώς και την κοινωνικοοικονομική υπόσταση.
Τοπίο

Η βιολογική γεωργία δημιουργεί περισσότερο ελκυστικά φυσικά τοπία δίνοντας έμφαση:

    Στη φύτευση φυτοφρακτών και λειμώνων
    Διατηρώντας τη φυσική χλωρίδα και πανίδα
    Προστατεύοντας και αναβαθμίζοντας τους εδαφικούς και υδάτινους πόρους
    Χρησιμοποιώντας ντόπια φυτικά και ζωικά είδη και πόρους

Σε ανταπόδοση, αυτές οι πρακτικές αυξάνουν τη συνολική ελκυστικότητα της υπαίθρου, δελεάζοντας και κρατώντας τους κατοίκους σε μία εποχή που οι αγροτικοί πληθυσμοί της ΕΕ μειώνονται.
Η αλυσίδα του εφοδιασμού

Η βιολογική γεωργία, συμβάλει επίσης στη μεγαλύτερη συμμετοχή των αγροτικών κοινοτήτων στην αλυσίδα εφοδιασμού των ειδών διατροφής. Αυτό συμβαίνει λόγω:

    Της χρήσης διάφορων καναλιών της αγοράς, για παράδειγμα, σημεία πωλήσεων στο αγρόκτημα, καταστήματα και αγορές στο αγρόκτημα καθώς και πωλήσεις μέσω του διαδικτύου
    Νέες και ποικίλες ευκαιρίες στην αγορά
    Προτίμηση εμπορίας των προϊόντων σε κοντινές αποστάσεις

Στην πραγματικότητα, τα μέρη της αλυσίδας διανομής βιολογικών προϊόντων, συχνά εμπλέκονται σε περισσότερους από έναν κρίκο αυτής. Οι αγρότες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον προς τα βιολογικά προϊόντα τους και συχνά συμμετέχουν στην επεξεργασία και στην εμπορία τους.

Αυτό, συχνά σημαίνει ότι οι αγρότες μπορούν να μιλούν απευθείας με τους καταναλωτές σχετικά με τα προϊόντα τους, βοηθώντας τους να κατανοήσουν ακριβώς το πώς αυτά έχουν παραχθεί καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από μία πιο αειφόρο προσέγγιση στην παραγωγή τροφίμων. Με αυτό τον τρόπο, ενημερώνουν τους καταναλωτές και τους συμβουλεύουν για τις συνέπειες των τροφίμων και ποτών που καταναλώνουν.

Αγροτική τράπεζα

 Ο μόνος τρόπος για να αντέξουν οι αγρότες τις νέες φορολογίες στις περιουσίες τους , ήταν η Αγροτική τράπεζα . Αυτός ήταν άλλωστε και ο σκοπός της γέννησης της . Να βοηθαει την αγροτική παράγωγη . Τώρα , το σχέδιο είναι ξεκάθαρο . Οι αγρότες θα θεωρηθούν επιχειρηματίες , οι περιουσίες τους επιχειρήσεις και έτσι ξεχνάμε το αγροτικό ρεύμα , και αγροτικά καύσιμα ( 1/2 τιμή από το επαγγελματικό ) καθώς και το κάθε δέντρο τους θα έχει φορολογία . Δεν είχες φέτος καλή παράγωγη ; Κατάσχεση από την εφορία τώρα . Παράλληλα , με αυτόν τον τρόπο , όποιος έχει μια λεμονιά στον κήπο του θα απαγορεύεται να μαζεύει τα λεμόνια της ή να καλλιεργήσει μια ντομάτα . Υπάρχει νόμος που έχει ψηφιστεί στην Ευρώπη πριν χρόνια ακριβώς για την ιδιωτική χειροκαλλιέργεια . Ακόμα λοιπόν και αν άντεχαν οι αγρότες να μην πουλήσουν την γη τους , παίρνοντας χαμηλότοκα δάνεια απο την αγροτικη . Τι σημαίνει για εμάς τώρα το ξεπούλημα της αγροτικής τράπεζας . πολύ απλά , διπλασιασμό της τιμής των αγροτικών προϊόντων , μόνιμες εισαγωγές κακής ποιότητας αγροτικών προϊόντων και εκτίναξη της ανεργίας κατά 20% περισσότερο από ότι ήδη είναι (1,5 εκατ. άνεργοι έλληνες )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου