Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η θεομηνία προκάλεσε καταστροφές

Αιωνόβια δένδρα ξεριζώθηκαν. Χωρίς ρεύμα για ώρες οι κάτοικοι σε Σκάρφεια, Αγιο Σεραφείμ Καινούργιο και Μώλο.
Καταστροφικός και για την περιοχή μας ο πρωτόγνωρα δυνατός αέρας που λυσσομάναγε την Δευτέρα το βράδυ 6/2 και τα ξημερώματα της Τρίτης 7/2 και που ξεπέρασε σε ριπές τα 80-90 χιλιόμετρα την ώρα.
Συνθήκες τυφώνα έζησαν οι κάτοικοι του πρωην Δήμου Μώλου αφού οι άνεμοι έφταναν τα 12 μποφόρ στην περιοχή το βράδυ της Δευτέρας. Σκεπές,φράχτες, πινακίδες, κάδοι , κάγκελα και κάθε είδους υλικά παραδόθηκαν στην μανία του αέρα και από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξέσπασαν αργά την νύχτα με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να βρίσκονται στα σπίτια τους.Τεράστια δένδρα ξεριζώθηκαν παρασέρνοντας καλώδια της ΔΕΗ βυθίζοντας την περιοχή στο σκοτάδι.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση αφού οι κάτοικοι έμειναν χωρίς θέρμανση. Για τον ίδιο λόγο τα σχολεία της περιοχής έμειναν κλειστά.
Από την μανία των ανέμων δεν γλίτωσε ούτε η κατασκήνωση της μητρόπολης Φθιώτιδας. 20 πεύκα και 5 Κυπαρίσσια έπεσαν δημιουργώντας σοβαρές υλικές ζημιές στα κτίσματα της κατασκήνωσης αλλά και στον ναό της Αγίας Αικατερίνης.
Πανικός επικράτησε σε γειτονιά της Σκάρφειας όταν αιωνόβιο Κυπαρρίση που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του χωριού έπεσε στο απέναντι σπίτι.
Σαν από άχυρο κατέρευσε η σκεπή της παραλιακής ξύλινης εξέδρας του καφέ Ακρωτήρι στην είσοδο των Καμένων Βούρλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου