Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο...........


Από τον Γιάννη Μακρυγιάννη
Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.

Τον λυπήθηκα μάλιστα διπλά γιατί έτσι κινδυνεύει να τον βάλει ο Βενιζέλος φυλακή, όπως είπε ο ίδιος. Αφήστε, που για να μαζέψει τα χρήματα είναι αναγκασμένος να πουλήσει κάποιο ακίνητο, από εκείνα που κληρονόμησε από τη θεία του και με τα οποία είναι προφανώς συναισθηματικά δεμένος και θα πονέσει η ψυχούλα του.

Εγώ τον πιστεύω ότι δεν έχει να πληρώσει - σε αντίθεση με άλλους που είναι δύσπιστοι και κακοπροαίρετοι. Πρέπει να περνάει μεγάλα ζόρια ο Πάγκαλος. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση τον χτύπησε για τα καλά. Βλέπετε, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του 2010 -αφορά εισοδήματα και περιουσιακή κατάσταση του 2009- είχε εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 150.000 ευρώ και από άλλες πηγές 490.616 ευρώ, σύνολο περί τα 640.000 ευρώ. Επιπλέον 206.000 ευρώ εισόδημα είχε δηλώσει για το 2009 και η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη. Τότε δήλωνε 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ. σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα και Τζια. Το 2008 η σύζυγός του αγόρασε κι εκείνη αγροτεμάχιο στην Τζια.

Προφανώς πρέπει να είχε πολλά έξοδα στο μεταξύ μέσα στην κρίση και τώρα όντως να μην έχει να πληρώσει την Εφορία!

Καταλαβαίνω, επίσης, την αγωνία του μάλιστα μήπως πάει φυλακή. Βλέπετε με τον Βενιζέλο δεν έχει καλές σχέσεις και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να δώσει καμιά εντολή, όταν διαπιστώσει ότι ο Πάγκαλος δεν είναι εντάξει με την Εφορία και να τον στείλει στον Κορυδαλλό. Φημίζονται και ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος για την αυστηρή εφαρμογή και επιβολή των νόμων, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με ισχυρούς παράγοντες. Εχει δίκιο ο Πάγκαλος να φοβάται.

Από την άλλη, βέβαια, είναι ατρόμητος. Εχει θάρρος πολύ. Ίσως και μαζοχιστική διάθεση. Δεν εξηγείται αλλιώς η μόνιμη ροπή του να μας δουλεύει κατάμουτρα…

Διαβάστε περισσότερα »

Τετριμίδας:Φέρτε μας τα στοιχεία της ΔΕΚΑΠΑΒ!

Με αιτιάσεις κατά του πρώην Δημάρχου Καμένων Βούρλων Μάκη Αντωνίου αναφορικά με τη διαχείριση της πρώην ΔΕΚΑΠΑΒ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Κωνσταντίνου- Μώλου.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό ΔΕΛΤΙΟ του FM-1 ο αντιδήμαρχος Ταξιάρχης Φακίρης εδώ και αρκετό καιρό έχει ορισθεί ορκωτός λογιστής για να ελέγξει τα στοιχεία της ΔΕΠΑΚΑΒ που σύμφωνα με τον Νόμο πρέπει να διαλυθεί αδυνατεί να συναντήσει τον πρώην Δήμαρχο παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του.
«Νομίζω ότι ο κ.Αντωνίου θα διευκολύνει την διαδικασία και θα μας δώσει τα στοιχεία, είτε αυτός είτε κάποιος από τον συνδυασμο του ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ανέφερε ο κ.Φακίρης.
http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα »

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Διαβάστε περισσότερα »

Ψάχνουν να βρουν, τον πρώην Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου

Δια της απουσίας του έλαμψε ο πρώην Δήμαρχος Μάκης Αντωνίου, από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 28/9/2011.
Εκτός των άλλων, η σχετική ενημέρωση του ορκωτού λογιστή που έχει αναλάβει την οικονομική εκκαθάριση των παρελθόντων ετών, συμπεριελάμβανε και το κρυφτό που παίζει ο πρώην Δήμαρχος μας, Μάκης, με τον Ορκωτό Λογιστή που μετά από πολλές οχλήσεις, εκτός των άλλων, δεν παραδίδει τα απαραίτητα δημόσια έγγραφα της ΔΕΠΑΚΑΒ, που είναι απαραίτητα για τον οικονομικό έλεγχο (τι να πω … κάτι θα έχει να κρύψει ο Μάκης και δεν παραδίδει τα έγγραφα).

http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/2011/09/2892011_29.html

 

 

Ψάχνουν να βρουν επί 8 μήνες στο Δήμο Μώλου μέσω του Ορκωτού Λογιστή , τον πρώην Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Αντωνίου , για να τους παραδώσει τα αρχεία και τα παραστατικά της υπό εκκαθάρισης αμαρτωλής Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΠΑΚΑΒ, αντί να έχουν πάει στον Εισαγγελέα…..

 http://energoipoliteskv.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Λαθρομετανάστες στα Καμ. Βούρλα. Τους παράτησαν στην μέση της εθνικής οδού.

Συντάχθηκε απο τον/την Αργύρης Μπλόντζος   
Δευτέρα, 26 Σεπ 2011 18:00

17 λαθρομετανάστες εντόπισαν το πρωί οι αστυνομικοί του Πρώτου Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.
Οι λαθρομετανάστες, Αφγανοί και Ιρακινοί, επέβαιναν σε αυτοκίνητο που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο για έλεγχο στο ύψος των Καμένων Βούρλων, ο οδηγός του όμως ανέπτυξε ταχύτητα. Λίγο αργότερα εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί βρήκαν και συνέλαβαν τους λαθρομετανάστες. Μετά από έρευνα κατάφεραν να εντοπίσουν, τον οδηγό και τον συνοδηγό του οχήματος Ιρακινής καταγωγής. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας 

www.lamiastar.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ top ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ BMW, ΑΞΙΑΣ...750.000 €...!!Μπορεί ο Ύπαρχος του Τιτανικού να απειλεί τους Ελληνες («θα γίνουμε Αργεντινή»), αν δεν σκύψουν το κεφάλι στη φτωχοποίηση που τους επιβάλλει, αλλά για τον εαυτό του επιφυλάσσει βίο τρυφηλό, σχεδόν βασιλικό.
Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που φρόντισε να... πάρει προίκα (μόλις ανέλαβε) μια πολυτελέστατη BMW (που είχε παραγγείλει ο Παπακωνσταντίνου για λογαριασμό του, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών), αλλά και μια 20άδα υπαλλήλων για το γραφείο της αντιπροεδρίας.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, που από σήμερα θα βρίσκεται στην έδρα του ΔΝΤ, για να πάρει από τα χέρια της «διεθνής εποπτείας» (λέγε με τρόικα) το νέο κατοχικό πακέτο σε βάρος της χώρας του, αποφάσισε να κρατήσει την... μπέμπα που είχε παραγγείλει ο προκάτοχός του και κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ (κρατηθείτε!), 750.000 ευρώ.
Πρόκειται για το top παγκοσμίως αυτοκίνητο ασφαλείας της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που είναι θωρακισμένο και φέρει πιστοποίηση επιπέδου Β7, ακόμη και για τα τζάμια του.
Διαθέτει, πέρα από τα δερμάτινα καθίσματα και όλες τις ανέσεις (τηλεοράσεις κ.λπ.), που δεν θα άφηνε ασυγκίνητο κανέναν πολιτικό του διαμετρήματος του υπερφίαλου Θεσσαλονικάρχη, ειδική θωράκιση για τα λάστιχα, τα παράθυρα, ακόμη και τον χώρο του ρεζερβουάρ.
Το αμάξι, 3.000 κυβικών, «κρύβει» στη μηχανή του 315 ατίθασους ίππους, έτοιμους να απογειώσουν τον κ. Βενιζέλο, αν χρειαστεί, αλλά και ειδικό χάλυβα που προστατεύει το αμάξωμα από κάθε απειλή.
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, όμως, μπορεί να απολαμβάνει και άλλες πολυτέλειες.
Χάρη στα ειδικά συστήματα δορυφορικής επικοινωνίας ενημερώνεται για το τι συμβαίνει σε όλο τον πλανήτη μέσω τηλεοπτικού δέκτη, αλλά μπορεί και να επικοινωνεί και κρυπτογραφικά στα «κόκκινα τηλέφωνα».
Το πιο εντυπωσιακό από όλα, βέβαια, είναι ότι αντέχει επιθέσεις από εξής όπλα:
M16, Heckler & Koch G3, Steyer AUG, Kalashnikov AK-47, FN FAL κ.ά. Στα τεστ, μάλιστα, που έκανε η BMW, το αυτοκίνητο άντεξε και σε επιθέσεις από χειροβομβίδες.
Ομως, ένας υπερφιλόδοξος δελφίνος με τέτοιο (πληρωμένο από το κράτος) όχημα δεν θα μπορούσε να μη στελεχώσει και αντιστοίχως το πολιτικό γραφείο του, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος δεύτερο, αρ. φύλλου 1763, 4 Αυγούστου 2011), συνίσταται από 17.6.2011 πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για να τον επικουρεί στο έργο του.
Στο ως άνω πολιτικό γραφείο, συνιστώνται για την εκπλήρωση του σκοπού του 10 (δέκα) θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και 5 (πέντε) ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών.
Αλλά, επειδή ούτε αυτοί αρκούσαν για την εκπλήρωση του σκοπού του, αποσπώνται μέχρι (πέντε) υπάλληλοι του Δημόσιου ή Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα.
Νίκος Ελευθερόγλου
Δημοκρατια
http://politikosafari.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

"Στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα…"


Διαβάστε περισσότερα »

Εισαγωγή... ελαιόλαδου από τη Γερμανία

Το οποίο μπορεί να είναι και ελληνικό 

 

Ελαιόλαδο από την Γερμανία, αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εισήγαγε το 2010 η χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή.

Ο Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της ΓΕΣΑΣΕ εκτίμησε πως το ελαιόλαδο που εισήχθη ενδεχομένως να είναι ελληνικό.

Συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε ελαιόλαδο καθώς, όπως είπε, έχει εγκαταλειφθεί εν μέρει η παραγωγή λόγω των χαμηλών τιμών.

Αποτέλεσμα, σημείωσε, είναι η χώρα να κάνει εισαγωγές ακόμα και από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία που εν διαθέτει ούτε ένα ελαιόδεντρο.

Την ίδια ώρα, έκθεση του εμπορικού γραφείου της χώρας στην Κίνα διαπιστώνει ότι υπάρχουν συνεχείς και αυξανόμενες ανάγκες για εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου. 
 

www.skai.gr
Σαν δεν ντρέπονται....... ας έρθουν στον Αγιο Σεραφείμ να αγοράσουν οσο λάδι θέλουν....το οποίο βρίσκεται αδιάθετο στις αποθήκες των παραγωγών ...
Διαβάστε περισσότερα »

Οι Ηγέτες

Είπε ο Πρωθυπουργός στους Βουλευτές του ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος...Για άλλη μια φορά...
Υπάρχουν 3 κατηγορίες ανθρώπων όταν διοικούν:
  • 1.Οι Ηγέτες που ανοίγουν δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν...
  • 2.Οι Ικανοί που εκμεταλεύονται τον έτοιμο δρόμο αλλά με προσοχή ώστε να φτάσουν αλώβητοι στο προορισμό τους χωρίς να πέσουν σε παγίδες
  • 3.Οι τυχάρπαστοι που άγονται και φέρονται όπου τους πάνε...
Λυπούμαστε ειλικρινά που παραδεχτήκατε τη κατηγορία στην οποία ανήκετε...Τη χώρα γιατί τη ταλαιπωρείτε...;
http://pikri-sokolata.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΟΚ...Δωρεά μετοχής 670 δις ευρώ. Φούσκα με πολιτικές προεκτάσεις ή κάτι άλλο;

Γράφει ο Αδαμάντινος

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ίσως ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής». Η εκκαθάριση δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Κατά τους ισχύοντες νόμους και κατόπιν παρελεύσεως πολλών ετών, η Εθνικής Τράπεζα ισχυρίζεται πώς.....
η αξία των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής έχει εκμηδενιστεί.

Πιθανόν να έχει και δίκιο ως προς τις μετοχές αν και εφόσον αυτές ήταν σε δραχμές, βοηθούσης και της τότε πτωχεύσεως του ελληνικού κράτους. Όμως οι μετοχές αυτές στις οποίες αναφερόμεθα ήταν σε… χρυσό. Η αναφορά είναι σαφής και εγγυητής κάθε τέτοιας μετοχής ήταν και… είναι η Τράπεζα Γαλλίας.

Οι πρόσφυγες από την Ιωνία, την Καππαδοκία, τον Καύκασο, οι οποίοι κάποια στιγμή ζήτησαν την ρευστοποίησης των μετοχών που κατείχαν άκουσαν τους τραπεζικούς υπαλλήλους, ιδιαίτερα μετά το 1940 να τους απαντούν πώς τα αξιόγραφα τους δεν είχαν καμία πλέον αξία. Το θέμα ξεχάστηκε. Κάποιες γιαγιάδες και κάποιοι παππούδες από την Μικρά Ασία είχαν φυλάξει μερικές από αυτές τις μετοχές στα σεντούκια. Κάποιοι άλλοι σε θυρίδες έως ότου, σαράντα από αυτές εμφανίστηκαν ξαφνικά. Κάτοχος η οικογένεια από την Πάτρα του Αρτέμη Σώρρα.

Τι πιο φυσικό κατόπιν αυτής της αποκάλυψης από το να αποταθεί η οικογένεια Σώρρα στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Με τη σειρά της η Τράπεζα πληροφορεί επισήμως τους κληρονόμους τον Σεπτέμβριο του 2010 και κατόπιν τον Φεβρουάριο του 2011 πώς στη βάση του νόμου 18/1944 η αξία των μετοχών έχει εκμηδενιστεί.

Ουδεμία μνεία γίνεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας για το γεγονός ότι η αξία των μετοχών είναι σε χρυσό (ο 18/1944 είναι ο πρώτος νομισματικός νόμος μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Την ευθύνη της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα κατά την περίοδο της Κατοχής είχε αναλάβει η «Deutsche Bank»).

Η οικογένεια Σώρρα δεν το βάζει κάτω. Έρχεται σε επαφή με ειδικούς επί τραπεζικών θεμάτων και νομικούς και οικονομικούς παράγοντες. Ήταν φυσικό κάποια στιγμή να γίνει και η αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των 40 μετοχών.

Η μεγάλη έκπληξη

Ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ και διδάσκει μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά. Ανέλαβε να προχωρήσει στην αποτίμηση των μετοχών. Το πόρισμα του είναι κόλαφος.

Κάθε μετοχή σε χρυσό της «Τράπεζας της Ανατολής» αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ εκάστη. Τουτέστιν μία φορά και μισή τους σημερινού χρέους της Ελλάδας το οποίο ανέρχεται στα 450 δις ευρώ κατά προσέγγιση. Η συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρις.

Χωρίς καπνό δεν υπάρχει φωτιά

Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι’ αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνικής ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους για την ίδια υπόθεση.

Οι δικαιούχοι αρνήθηκαν να υιοθετήσουν αυτήν την «παράξενη διαδρομή». Στράφηκαν αλλού και ίδρυσαν μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «END», με έδρα την Ελλάδα στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Η οικογένεια Σώρρα προχωρεί και σε ένα ακόμη βήμα. Δωρίζει 4 μετοχές στην «END» και καταθέτει την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ.. Η Εφορία παραπέμπει το θέμα στο υπ. Οικονομικών.

Τα χρήματα αυτά επαρκούν για τον μηδενισμό του δημοσίου και του ιδιωτικού χρέους

Το σκεπτικό των μελών της «END» αλλά και της οικογενείας Σώρρα είναι ξεκάθαρο. Η αξία των 4 μετοχών επαρκεί για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους αλλά και του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των ελλήνων πολιτών αλλά και για την ύπαρξη ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είναι προφανές πώς το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και το ευρωπαϊκό στο σύνολο του δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει στο σύνολο του αυτό το ποσό που συνεπάγεται η αξία των μετοχών. Τι μένει λοιπόν; Ο συμβιβασμός ή αλλιώς μία συμφωνία ή πιο απλά μία συμπεφωνημένη από όλα τα μέρη Σεισάχθεια (παραγραφή του χρέους).

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κ. Γ. Προβόπουλος είναι πλήρως ενημερωμένοι. Ωστόσο δεν έχει ανιχνευθεί καμία ακόμη αντίδραση τους. Δεν απομένει παρά να πληροφορηθεί τα περί της «Τράπεζας της Ανατολής» και τους αποθεματικού της σε χρυσό, τότε το 1932 και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.
Ναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Προκειμένου να γελάσει και το χείλι του κάθε πικραμένου.

Διασυνδέσειiς: END, zougla.gr
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=383198&cid=4
Διαβάστε περισσότερα »

Α ρε Καραισκάκης που τους χρειάζεται ...

Γράφει ο  Θόδωρος Γαλανοπουλος
Επειδή καμιά φόρμουλα εισπρακτική δεν φαίνεται να τους πιάνει εκεί  στην κυβέρνηση, και επειδή τίποτε δεν πιστεύει πλέον η Τρόικα, μια εκδοχή μόνο έμεινε!  Οι μαζικές εκτελέσεις δημοσίων υπαλλήλων  και συνταξιούχων! Ναι ρε  παιδιά, δεν βγαίνει τίποτε άλλο! Το να απολύσεις θέλει λεφτά  για αποζημιώσεις και τα ρέστα! Να μειώσεις μισθούς, τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του; Το μόνο που μένει είναι νυχτερινές προσαγωγές και εκτελέσεις! Τι στο καλό;
Δεν θα έχουν μείνει και κάποιοι παλιοί Ες – Ες  εκεί στη  Γερμανία να τους εξηγήσουν τον τρόπο, πώς ακριβώς εφαρμόζεται και αυτή η μέθοδος; 
 Επίσης ακόμα υπάρχουν και αλλά μέτρα σε "εφεδρεία", αμα ζητήσουν κι άλλα οι Τρωες!  Μετά τον δημόσιο τομέα ακολουθεί και ο ιδιωτικός! Μπορεί άνετα να δώσει το δικαίωμα το υπουργείο εργασίας για ανταλλαγή προσωπικού! Τι εννοώ να σας εξηγήσω.  Ο κάθε επιχειρηματίας  να μπορεί να στέλνει τους εργαζομένους τους στα φανάρια  να καθαρίζουν τζάμια, και ότι κερδίζουν να τους τα μοιράζει ο επόπτης εργασίας! Στη θέση τους με 50 ευρο το μήνα να προσλαμβάνονται Πακιστανοί, Σουδανοί και Μπαγκλαντεσιανοί! 
 Κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει την εθνική οικονομία θα ήταν το πραγματικό άνοιγμα των επαγγελμάτων! Να όμως πώς θα  γίνουν καλλίτερα για τον Έλληνα πολίτη  και την εθνική οικονομία: Επειδή πχ οι ταξιτζήδες ζητάνε πολλά και έχουνε και ακριβά ταξί και άδειες και τα κόμιστρα τους κάθε μέρα ανεβαίνουν, να δοθούν άδειες για ταξί ποδήλατα, η ανθρωποταξί σαν αυτά τα καρότσια που τραβάγανε παλιά στην Κίνα κατι ταλαίπωροι με κοντά παντελόνια, σαγιονάρες και καπέλα από μπαμπού!  Επίσης το άνοιγμα τους επαγγέλματος του φαρμακοποιού δεν είναι αρκετό!   θα πρέπει να πουλάνε φάρμακα στη λαϊκή αγορά, στις μαύρες αγορές από Νιγηριανούς, οι καφετζούδες  τα μέντιουμ και οι χαρτορίχτρες! Να πας να σου πει τον καφέ, και σου λέει ότι η γυναίκα σου σε έχει κάνει τάρανδο… δεν είναι χρήσιμο να σου πουλάει και ένα κουτάκι λεξοτανιλ, η ζαναξ για να ηρεμήσεις;
 Όπως επίσης και οι εθνικές μεταφορές και αυτές θέλουν καθαρή απελευθέρωση!  Γιατί δηλαδή να κουβαλάνε μόνο τα τριαξονικά φορτηγά με κάτι οκατακύλινδρες μηχανές και ένα σωρό έξοδα;  Να δοθούνε άδεις σε αραμπάδες, κάρα, τρακτέρια, και καραβάνια με γκαμήλες για τις  εξαγωγές σε άλλες χώρες...
 Έτσι κάπως αγαπητοί μου, πηγαίνοντας τη χώρα 200 χρόνια πίσω, όταν είχε δεν είχε κανένα εκατομμύριο κατοίκους και οι δημόσιοι υπάλληλοι με το μισθό τους δεν θα έπαιρναν ούτε τα χρήματα για μια φουστανέλα η βράκα, θα μπορούσαμε να είμαστε χρήσιμοι για τη Ευρώπη, να τους χορεύουμε τσάμικο να γελάνε και να τους πουλάμε τα οικόπεδα μας και τα αρχαία μας να διακοσμούν τις βίλλες τους! 
 Α, ρε Καραϊσκάκης που τους χρειάζεται σε όλους! "Άμα ζήσω θα τους γαμ…ω . Άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τα αρχι..ια".
 
Από KAPISTRI
Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησαν επιχειρήσεις- Ηλεκτρονικός πόλεμος παντού στην Α.Μεσόγειο...

Δυστυχώς έχουμε ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο από την περιοχή της Ρόδου μέχρι σχεδόν τις ακτές του Ισραήλ με επίκεντρο το σημείο εγκατάστασης της πλατφόρμας «Ηomer Ferrington» της Noble Energy στο "Οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του defencenet.gr από.... Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ.

Στην περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο Ρόδου - Μεγίστης, του σημείου που έχει "δέσει" η πλατφόρμα του γεωτρύπανου (με άνδρες των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων με πολιτική ενδυμασία επάνω) και της Αττάλειας στην Τουρκία εξελίσσεται εδώ και λίγες ώρες η πρώτη αναμέτρηση των τριών χωρών με εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM) και αντι-αντιμέτρων (ΕCCM). Ταυτόχρονα παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση δυνάμεων κυρίας αεροσκαφών ηλεκτρονικής αναγνώρισης και UAV σε πρώτη φάση πρακτικά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Η έναρξη επιχειρήσεων ηλεκτρονικού πολέμου, αναγνώρισης και επιτήρησης εχθρικών δυνάμεων, δυστυχώς δεν προοιωνίζει τίποτα το θετικό προς την κατεύθυνση εκτόνωσης της κατάστασης, αφού η Άγκυρα δείχνει να "έχει απασφαλίσει".
Αυτό που συμβαίνει τώρα με την εφαρμογή ηλεκτρονικών αντιμέτρων σε ελληνικές περιοχές, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καταδεικνύει "κρατική αλητεία", όπως επίσης και οι αποστολές συλλογής πληροφοριών των αεροσκαφών τους στην Α.Μεσόγειο κατά εθνών που σε καμία περίπτωση δεν την έχουν ενοχλήσει.
Σήμερα το πρωί, τουρκικά μαχητικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη, πέταξαν από την Τουρκία ανατολικά της Κύπρου και μετά κατευθύνθηκαν νοτιοδυτικά μέχρι ανοικτά της Αμμοχώστου, χωρίς να πλησιάσουν περιοχές των κυπριακών θαλάσσιων πεδίων στα νότια, παραβιάζοντας φυσικά, ανενόχλητα τον κυπριακό εναέριο χώρο.
Τουρκικά μαχητικά F-16 και αναγνωριστικά αεροσκάφη F-4, ισραηλινά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και δεκάδες ελικόπτερα πετούν στον ευρύ αυτό θαλάσσιο χώρο.
Ενεργό ρόλο στην φύλαξη της πλατφόρμας έχει αναλάβει και η ηρωική κυπριακή Εθνοφρουρά που με τις μικρές δυνάμεις της υπερασπίζει για άλλη μια φορά τον κυπριακό Ελληνισμό και τα δικαιώματά του: Δύο ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς με βάση το αεροδρόμιο Λάρνακας έχουν αναλάβει την φύλαξη της πλατφόρμας και εν ανάγκη την μεταφορά ενισχύσεων στους Ισραηλινούς, από ειδική ομάδα των ειδικών δυνάμεων που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό.
Την ίδια ώρα, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου του Ισραήλ, πετούν στην περιοχή και κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τις ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, σε ύψος πέραν των 40.000 ποδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Ισραήλ έχει εμπλέξει στην περιοχή τουλάχιστον UAV τύπου HALE (High Altitude Long Endurance) Eitan γνωστά και ως Heron TP τα οποία πετούν σε ύψος 40.000 ποδών και έχουν αυτονομία 36 ωρών. Διαθέτουν όλα τα συστήματα εκείνα που επιτρέπουν στους Ισραηλινούς να επιτηρούν όχι μόνο την ακριβή τοποθεσία εγκατάστασης του τρυπανιού της Noble Εnergy αλλά και όλης της γύρω περιοχής έτοιμα να ειδοποιήσουν το κέντρο επιχειρήσεων των ισραηλινών για πιθανή προσέγγιση τουρκικών σκαφών.
Image
Τα συστήματα αυτά απαρτίζονται κάμερες ημέρας, θερμικές, ραντάρ SAR για ναυτική παρακολούθηση και Inverse SAR για την παρακολούθηση σκαφών επιφανείας απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας γύρω από την πλατφόρμα. Εάν τα τουρκικά σκάφη επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την περιοχή, οι Ισραηλινοί θα το γνωρίζουν ώρες πριν καθώς η εικόνα και τα δεδομνένα του Eitan φτάνουν σε πραγματικό χρόνο στα κέντρα επιχειρήσεων των Ισραηλινών.
Ταυτόχρονα η ισραηλινή Αεροπορία έχει εμπλέξει ένα τουλάχιστον G500 SEMA (Special Electronic Mission Aircraft) το οποίο μπορεί να παρακολουθεί όλη την ηλεκτρονική «κίνηση» στο Η/Μ φάσμα από επικοινωνίες έως και τα σήματα ραντάρ που μπορεί να προέρχονται από και σειρά αισθητήρων και δη ναυτικών σε σκάφη επιφανείας.
Επίσης έχουν διατεθεί από ισραηλινής πλευράς αεροσκάφη C-12 COMINT/COM Jammer με καθήκοντα ελέγχου επικοινωνιών που συνίστανται στην υποκλοπή και τις παρεμβολές.
Η Τουρκία αν και δεν έχει πλησιάσει ακόμη την περιοχή των κυπριακών πεδίων εντούτοις με πτήσεις αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου και ναυτικής συνεργασίας CN-235MPA, CN-235-100, C-130B με εξοπλισμό SIGINT-ELINT και C-160T έχει ξεκινήσει ένα όργιο παρεμβολών στην περιοχή μεταξύ όδου και Καστελόριζου.  
Ειδικά τα αεροσκάφη ηλεκτρονικής παρακολούθησης CN-235 M-100 ELINT Milsis-2U/Radar ED κάνουν πολύ "δουλειά", προσπαθώντας να αποκόψουν ηλεκτρονικά τη Μεγίστη από την Ρόδο. 
Αν και τα τουρκικά CN-235 M-100 είναι εξακριβωμένο πως επιχειρούν στην περιοχή δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα C-160 ελέγχου επικοινωνιών ( Jamint -2U COMIINT/com-jammer)  και τα 2 C-130B SIGINT/ELINT  της τουρκικής Αεροπορίας που διαθέτουν με ειδικές παλέτες όπως συμβαίνει και με αντίστοιχη διαμόρφωση για τα C-130 της ΠΑ.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η τελευταία έχει μετακινήσει το σύνηθες ίχνος των περιπολιών των ΕΜΒ-145Η ΑΣΕΠΕ «νοτιότερα και ανατολικά» καθώς ελλείψει ενός αεροσκάφους ΑΦΝΣ έχουν επωμιστεί την αποστολή επιτήρησης της τουρκικής ναυτικής δύναμης. Και τα ΕΜΒ-145 έχουν εκτεταμένες δυνατότητες παρακολούθησης σημάτων στον Η/Μ «χώρο» πραγματοποιώντας ELINT και COMINT, το τελευταίο για τον έλεγχο και υποκλοπή επικοινωνιών.
Image
Να σημειωθεί ότι το ραντάρ των αεροσκαφών Erieye PS-890 εκτός από εναέρια ίχνη είναι ικανό να εντοπίζει και σκάφη επιφανείας έως και πυραυλακάτους.
Ταυτόχρονα όλα τα πλοία και τα αεροσκάφη που σκοπεύουν να περάσουν από την Ανατολική Μεσόγειο, όπως και οι ναυτιλιακές και αεροπορικές Αρχές σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο σε όλες τις χώρες, έχουν ενημερωθεί ότι απαιτείται να κινούνται σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 ν.μ. από την πλατφόρμα της Noble Energy. 
http://draminanea-draminos.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Φωτορεπορτάζ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2011-2012, στο Δημοτικό Σχολείο Καινούργιου Φθιώτιδας

Φωτογραφίες από την τελετή αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο (και Νηπιαγωγείο) στο Τ.Δ. «Καινούργιο» του Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου Φθιώτιδας
 www.thronio.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση ΝΠΔΔ Σχολικής επιτροπή
ς Δήμου Μώλου-Αγ.κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Το Τμήμα του Ωδείου του «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ» του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου, θα λειτουργήσει για το εκπαιδευτικό έτος 2011 - 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα του Ωδείου του «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ» του Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου, θα λειτουργήσει για το εκπαιδευτικό έτος 2011 - 2012.
Οι εγγραφές των ενδιαφερομένων θα γίνονται στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Μώλου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , έως την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011.
Υπεύθυνος: Μακρόπουλος Κων/νος, τηλ. : 22350-52091


Καμένα Βούρλα, 5-9-2011
Ο Πρόεδρος
α.α. Ο Αντιπρόεδρος
Μπεζάτης Ευάγγελος
  http://kamena-voyrla-news.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Σύνδεσμοι (links) για να κατεβάσετε τα σχολικά βιβλία

Με ένα απλό κλικ μπαίνουν στην ιστοσελίδα του «Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση digitalschool.minedu.gov.gr.

Ακολουθώντας πολύ απλά βήματα ο μαθητής μπορεί να ξεφυλλίσει τα βιβλία και να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη σχολική χρονιά που ξεκινά τη Δευτέρα.

Οι σύνδεσμοι είναι:
- Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου (http://digitalschool-4.minedu.gov.gr/modules/auth/listfaculte.php).

Διαβάστε περισσότερα »

Ενισχύστε τον ΑΣΤΕΡΑ


Στα πλαίσια ενίσχυσης των οικονομικών  του Αθλητικού Συλλόγου ΑΣΤΕΡΑ Αγ.Σεραφείμ ,το Διοικητικό Συμβούλιο τοποθετεί διαφημιστικές πινακίδες στο γήπεδο. Εάν ενδιαφέρεστε να διαφημιστείτε επικοινωνήστε με το     asteras1975@gmail.com ,η με κάποιο μέλος του συλλόγου .   Το κόστος της διαφήμισης είναι 100 e , για 1 χρόνο . Ενισχύστε τον ΑΣΤΕΡΑ ενισχύστε τη προσπάθεια που κάνουμε λίγοι άνθρωποι για να τραβήξουμε τη νεολαία στον αθλητισμό να μείνει το χωριό μας ζωντανό .

Διαβάστε περισσότερα »

SOS: Σε Μώλο και Καμένα Βούρλα πίνουν νερό από σωλήνες αμιάντου!

Ενα πολύ σοβαρό θέμα για την υγεία των κατοίκων των Καμένων Βούρλων αλλα και του Μώλου αναδείχτηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οπως  παραδέχτηκαν μιλωντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 τοσο ο σημερινος Δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας όσο και ο πρωην Δήμαρχος Μάκης Αντωνίου δυστυχώς τα δίκτυα ύδρευσης αποτελούνται από  σωλήνες αμιαντου που  εχουν και επίσημα ενοχοποιηθεί για τις επιβλαβείς συνέπειες τους.

Οπως ανέφερε ο κ.Τετριμίδας το πρόβλημα εστιάζεται κυριως στον πρώην Δήμο Καμένων Βούρλων γιατί όπως επισήμανε για το  Μώλο το δίκτυο αυτό ειναι ολιγων εκατοντάδων μετρων ενω στα Καμένα αρκετών χιλιομέτρων. 
Έχει αποδειχτεί από διάφορες μελέτες που έγιναν στη Μ.Βρετανία, Αμερική, Ελλάδα και Σουηδία, ότι ίνες αμιάντου είχαν εντοπιστεί σε διάφορα όργανα ανθρώπων προκαλώντας τους καρκίνο, όπως στο συκώτι, το πάγκρεας, τα νεφρά, γεγονός που κατέρριψε την παλαιότερη θεωρία ότι ο καταπινόμενος αμίαντος δεν εισβάλει στο γαστρεντερικό σύστημα.
Ίνες αμιάντου έχουν εντοπιστεί σε πολλά συστήματα ύδρευσης ανά τον κόσμο και αυτό οφείλεται είτε στη χρήση αμιαντοσωλήνων είτε στο γεγονός ότι τα νερά είχαν περάσει προηγουμένως από κοιτάσματα ή αποθέματα αποβλήτων αμιάντου.
 www.lamiafm1.gr
Διαβάστε περισσότερα »