Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

SOS: Σε Μώλο και Καμένα Βούρλα πίνουν νερό από σωλήνες αμιάντου!

Ενα πολύ σοβαρό θέμα για την υγεία των κατοίκων των Καμένων Βούρλων αλλα και του Μώλου αναδείχτηκε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οπως  παραδέχτηκαν μιλωντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 τοσο ο σημερινος Δήμαρχος Βαγγέλης Τετριμίδας όσο και ο πρωην Δήμαρχος Μάκης Αντωνίου δυστυχώς τα δίκτυα ύδρευσης αποτελούνται από  σωλήνες αμιαντου που  εχουν και επίσημα ενοχοποιηθεί για τις επιβλαβείς συνέπειες τους.

Οπως ανέφερε ο κ.Τετριμίδας το πρόβλημα εστιάζεται κυριως στον πρώην Δήμο Καμένων Βούρλων γιατί όπως επισήμανε για το  Μώλο το δίκτυο αυτό ειναι ολιγων εκατοντάδων μετρων ενω στα Καμένα αρκετών χιλιομέτρων. 
Έχει αποδειχτεί από διάφορες μελέτες που έγιναν στη Μ.Βρετανία, Αμερική, Ελλάδα και Σουηδία, ότι ίνες αμιάντου είχαν εντοπιστεί σε διάφορα όργανα ανθρώπων προκαλώντας τους καρκίνο, όπως στο συκώτι, το πάγκρεας, τα νεφρά, γεγονός που κατέρριψε την παλαιότερη θεωρία ότι ο καταπινόμενος αμίαντος δεν εισβάλει στο γαστρεντερικό σύστημα.
Ίνες αμιάντου έχουν εντοπιστεί σε πολλά συστήματα ύδρευσης ανά τον κόσμο και αυτό οφείλεται είτε στη χρήση αμιαντοσωλήνων είτε στο γεγονός ότι τα νερά είχαν περάσει προηγουμένως από κοιτάσματα ή αποθέματα αποβλήτων αμιάντου.
 www.lamiafm1.gr

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ...Ο ΜΩΛΟΣ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟ...ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΦΜ1 ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ..ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΠΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ..Η ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή