Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Προχειρότητες στο θέμα μεταφοράς μαθητών της Φθιώτιδας!

Τι καλό συμβαίνει  σε αυτό τον τόπο  να αντιμετωπίσεις με ανοχή και επιείκεια το θέμα της μεταφοράς των μαθητών που από φέτος  πέρασε στην αρμοδιότητα των  καλλικρατικών Δήμων;
Οι δήμαρχοι  δηλώνουν άγνοια των διαδικασιών,τα δημοτικά ταμεία είναι  άδεια και  το επίσημο κράτος επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες  μεταφέροντας κατά τρόπο  αήθη  ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Βέβαια υπάρχουν και οι αισιόδοξοι που προφανώς  εν αγνοία του κινδύνου που  αντιμετωπίζουν ευελπιστούν ,πολύ αισιόδοξα, ότι  τα αρμόδια υπουργεία δεν θα τους αφήσουν έτσι.
Ας πάρουμε μια πρώτη  εικόνα από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα ορισμένοι δήμαρχοι  μέσα απο τις πρόσφατες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους.
Την παρασκευή  έγινε συζήτηση γύρω απο τις διαδικασίες μεταφοράς των μαθητών σε τρεις δήμους στο Δήμο Μακρακώμης ,τον Δήμο Δομοκού και μια απόπειρα στο Δήμο Ελάτειας-Αμφίκλειας
Στο Δήμο Μακρακώμης όλοι σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι  εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις κυρίως για τα χρονικά περιθώρια αφού  η σχετική  διαγωνιστική διαδικασία επιλογής των φορέων που θα αναλάβουν την μεταφορά πρέπει να έχει ολοκληρωθεί  έως το τέλος του Αυγούστου.
«Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε  να  προχωρήσει το Δ.Σ κανονικά  στον διαγωνισμό   παρά  την πίεση χρόνου  που υπάρχει  τονίζει κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ  ο δήμαρχος Θύμιος Παπαευθυμίου  ενώ  πολλές ενστάσεις διατυπώθηκαν και για το  οικονομικό κόστος και τον τρόπο  εξοικονόμησης του  σχετικά υψηλού κονδυλίου. .
Σύμφωνα με τα στοιχεία της περσινής χρονιάς η δαπάνη φθάνει τις 180 χιλιάδες ευρώ αλλά όπως σημειώνει  ο κ. Παπαευθυμίου  επειδή υπάρχουν διαφορές  για φέτος  και στον αριθμό των μαθητών και στα σχολεία  αποφασίστηκε να  προϋπολογιστεί το ποσό των 250.000 ευρώ .
 Ανάλογη απόφαση   έλαβε και το Δ.Σ Δομοκού .
Όπως δήλωσε στον FM-1 96,2  ο δήμαρχος Στέλιος Σύρος  ο δήμος  θα  προχωρήσει κανονικά στον διαγωνισμό  ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες διαδικασίες .
 “Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά και πρέπει να προλάβουμε τις  ημερομηνίες  σημειώνει  ενώ ο κόστος με βάσει  τα περσινά δεδομένα αγγίζει  τις 310.000 ευρώ για φέτος  προϋπολογίσθηκε  το ποσό των  350.000 ευρώ» .
Όσο για τον Δήμο Ελάτειας-Αμφίκλειας μπορεί να  ήταν  προγραμματισμένο να συζητηθεί το θέμα αυτό αλλά η κατάσταση που επικρατεί εκεί δεν  επιτρέπει να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση, σε άλλη ανάρτηση του lamiafm1.grθα διαβάσετε για τις εικόνες  ντροπής στο θεσμικό αυτό όργανο της Δυτικής Λοκρίδας.
www.lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου