Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Μεγάλο το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή του Αγίου Σεραφείμ

Κίνδυνο πλέον αποτελούν τα πολλές δεκάδες αδέσποτα σκυλιά τα οποία σε αγέλες κυκλοφορούν στην περιοχή του Αγίου Σεραφείμ. Είναι φανερό ότι πολλά από αυτά τα σκυλιά έχουν παραιτηθεί από τους ιδιοκτήτες τους αφού φέρουν κολλάρα και είναι ράτσας, προφανώς λόγω αδυναμίας συντήρησής τους.
Το βέβαιο είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγγελθεί σειρά επιθέσεων σκύλων σε διερχόμενους ποδηλάτες κυρίως ενώ ζημιές προκαλούν και σε αγροκτήματα αφού για να επιβιώσουν επιτίθονται σε κότες και άλλα ζώα ώστε να τραφούν.
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναστατωμένοι, καταλαβαίνουν ότι τα σκυλια προσπαθούν να επιβιώσουν αλλά επισημαίνουν ότι δε μπορούν αυτοί να τα φροντίζουν ενώ προκαλούν ζημιές και φοβούνται τις επιθέσεις. Ζητούν την άμεση δράση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα.
Συμβουλές εφόσον έρθετε αντιμέτωποι με αδέσποτα σκυλιά
Το να κουβαλάτε μαζί σας ξύλα, κοντάρια ή ομπρέλες για…να διώξετε τυχόν ελεύθερα σκυλιά, μόνο ζημιά μπορεί να κάνει.
Ακόμα και αν κάποιο σκυλί φοβηθεί προς στιγμή το απειλητικό κούνημα ενός ξύλου,είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί να πλησιάσει το σκύλο σας.
Επειδή δε γνωρίζετε το χαρακτήρα, τις αντιδράσεις και τα βιώματα ενός ελεύθερου σκύλου, είτε από σπίτι, είτε αδέσποτο ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ ΜΕ ΞΥΛΑ. Ως άμυνα μπορεί να αγριέψει, ακόμα και να επιτεθεί ή να δαγκώσει.
Με σταθερή και δυνατή φωνή μπορείτε να διώξετε το άλλο σκυλί. Αλλάξτε πεζοδρόμιο, μιλήστε με σταθερή φωνή και απομακρυνθείτε όχι γρήγορα αλλά σταθερά.

Πως μπορεί ένα άτομο να αποφύγει να δαγκωθεί;
1.Ποτέ δεν αγγίζουμε ένα σκύλο που τρώει.
2.Δεν παρενοχλούμε τον σκύλο.
3.Αν ο σκύλος κυνηγήσει ποδηλάτη, τότε θα πρέπει αυτός να κατέβει αμέσως από το ποδήλατο και να το τοποθετήσει ανάμεσα στο ίδιο και τον σκύλο αλλά και ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ.
4.Αποφυγή στις αγέλες σκύλων. Αν ωστόσο βρεθείτε ανάμεσα σε σκυλιά ΜΗΝ τρέξετε και ΜΗΝ φωνάζετε.
5.ΜΗΝ ενοχλείτε έναν σκύλο που κοιμάται.
6.Αν συναντήσετε έναν άγνωστο σκύλο ΠΟΤΕ μην τον χαϊδέψετε στο κεφάλι αλλά στο πλάι του προσώπου του, κάτω από το πηγούνι ή στο στήθος και πάντα από την πλευρά που βρίσκεστε εσείς. Καλύτερα μην το χαϊδέψετε καθόλου αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον τρόπο επικοινωνίας των σκύλων
7. Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη του σκύλου αν είναι ασφαλές να χαϊδέψετε τον σκύλο. Αν ναι, τότε δώστε του τον χρόνο να σας μυρίσει.
8.ΜΗ χαϊδεύετε σκυλιά που βρίσκονται εντός αυτοκινήτου, καθώς είναι χώρος που ο σκύλος ενδέχεται να προστατεύει.
9.ΜΗΝ προσπαθήσετε να χωρίσετε σκυλιά που τσακώνονται.
10.ΠΟΤΕ μην πλησιάζετε σκύλο που είναι δεμένος.
11.Αν σας πλησιάσει άγνωστος σκύλος παραμείνετε ακίνητοι ως δέντρο.
12.ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕΡΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΛΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΥΛΟ! ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙ! ΘΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΕΙ ΩΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΜΥΝΘΕΙ, ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ!
13.ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙΤΕ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!
Τα σκυλιά και οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν αρμονικά μαζί, αρκεί να εκπαιδευτούν και οι δύο προς τον στόχο αυτό μαθαίνοντας να σέβονται ο ένας τα όρια του άλλου.
Με πληροφορίες από adespoto.gr, zwopi.gr

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Beach party με τον DjNelos στη παραλία του Αγίου Σεραφείμ

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ και η Νεολαία Αγιου Σεραφείμ διοργανώνου Beach party με τον DjNelos στη παραλία του Αγίου Σεραφείμ (Μύτη) Παρασκεύη 15 Ιουλίου.
Ωρα έναρξης 8μ.μ