Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Έξω από την Εφορία Λαμίας την Πέμπτη οι σύλλογοι της Φθιώτιδας

Παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της Λαμίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 1η Οκτώβρη στις 10 π.μ. οι αγροτικοί Σύλλογοι Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναίων, Πελασγίας και ο Ενωτικός Αγροτικός Σύλλογος Λοκρίδας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα φορολογικά μέτρα που τους πλήττουν.
Η απόφαση πάρθηκε κατά την ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 27 Σεπτέμβρη με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από την Φθιώτιδα και εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων Μακρακώμης, Στυλίδας-Εχιναιών, Πελασγίας, και του Ενωτικού Αγροτικού Συλλόγου Λοκρίδας.
Κοινό συμπέρασμα όλων ήταν ότι τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί μέσω του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και με την ψήφο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, καθώς και με όλα τα άλλα που συμπεριλαμβάνονται στα 2 προηγούμενα μνημόνια αλλά και μέσω των αντιαγροτικών περιοριστικών πολιτικών της ΕΕ και της νέας ΚΑΠ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια άμεσα τους μικρομεσαίους αγρότες στην έξοδο τους από την αγροτική παραγωγή και τις οικογένειες τους στην ανεργία και την εξαθλίωση. Επιπλέον εκφράστηκε η αγωνία τους για την εγκατάλειψη και ερημοποίηση των χωριών τους.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 29%, την αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100%, την κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, την φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% για μέσα και εφόδια και για μια σειρά βασικά είδη ανάγκης και τρόφιμα. τον τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ, την μείωση των ενισχύσεων μέχρι και 50% που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ.
Τόνισαν ότι δεν υπάρχει κανένας χρόνος αναμονής, ότι η απογοήτευση δεν οδηγεί πουθενά και ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι αυτός της οργάνωσης και του κοινού αγώνα με όλους τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές.