Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Διαγραφή Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ Βίντεο:Τα βαριά λόγια του Στέφανου Χίου... Που βγήκαν αληθινά!

Εκτός ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έπειτα από τα νέα στοιχειά που ήρθαν στο φως σχετικά με την  υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ.
«Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Παρασκευής.

Oλόκληρη η ανακοίνωση:

Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα  της εισαγγελίας   προκύπτουν σαφείς  ενδείξεις  ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Προκύπτει συνεπώς προφανές και  τεράστιο ζήτημα ευθύνης  του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον  μετά από δυο χρόνια  δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.

Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι  κοινοβουλευτικές διαδικασίες  που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των  ευθυνών.

Μετά  τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.

Πρέπει ίσως να ξαναθυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έρευνα αυτή  κατέστη δυνατή μετά από την άμεση  αντίδραση  του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι  έχασαν το  πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό  στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε - γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό - ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το  ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τότε  υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο  ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό.

Εκκρεμεί  επίσης - το ερώτημα που αφορά την ´´πηγή ´´που ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη ´´λίστα´´ τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή είναι η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη όλης της ιστορίας που χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός φθοράς και επίθεσης κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Το εθνικό συμφέρον απαιτεί την αλήθεια για όλα και για όλους. Δεν έχει πια κανείς περιθώριο για μικροκομματικά τεχνάσματα, παιχνίδια συνωμοσίας  και σκόπιμες  συγχύσεις ως προς τη στάση  συγκεκριμένων προσώπων.


Πηγή: protothema

Ξεφτίλα διεθνών προδιαγραφών για τον "αλεξιπτωτιστή" φίλο του Τζέφρι... Ο διασυρμός από τον διεθνή Τύπο για την αποκάλυψη παραποίησης της αρχικής λίστας Λαγκάρντ από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι γεγονός. Τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό στην Αθήνα αλλά και μεγάλη έκπληξη στις Βρυξέλλες καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών θεωρείτο έντιμος πολιτικός από ορισμένους Ευρωπαίους συναδέλφους του.

«Πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατηγορείται για παραποίηση της λίστας με τα ονόματα καταθετών σε ελβετική Τράπεζα» αναφέρει η έγκριτη γερμανική εφημερίδα "Sueddeutsche Zeitung" η οποία αναφέρει πως το ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει τώρα να αποφασίσει εάν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κατηγορηθεί για πλαστογραφία....Μια υπόθεση που αποτελεί πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ αλλά και που θα προκαλέσει έκπληξη στις Βρυξέλλες καθώς είχε καλή φήμη ανάμεσα στους Ευρωπαίους συναδέλφους του» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
«Για φορολογικά σκάνδαλα δίχως τέλος στην Ελλάδα» κάνει λόγο η έγκριτη αυστριακή εφημερίδα "Die Presse" στο δημοσίευμά της για την διαγραφή από τη λίστα Λαγκάρντ τριών συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Η επιστροφή της λίστας Λαγκάρντ ενδέχεται να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα» γράφει στην ιστοσελίδα του το ελβετικό δίκτυο RTS Info. Το δημοσίευμα αναφέρεται στα τρία ονόματα στενών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του ανθρώπου που παρέλαβε πρώτος την περιβόητη λίστα και τα οποία απουσιάζουν όλως περιέργως από τη δεύτερη λίστα που έστειλαν στην Αθήνα οι γαλλικές αρχές.
Η βρετανική εφημερίδα "Guardian" με συνεχείς ανταποκρίσεις από την Αθήνα αναφέρεται στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου και τονίζει πως ο πρώην υπουργός διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ καθώς οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι εξαιρετικά σοβαρές.
Το πρακτορείο Reuters επικαλείται δικαστικές πηγές και επιβεβαιώνει πως τρία ονόματα στενών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου απουσιάζουν από την πρώτη λίστα που του παρέδωσε η ίδια η Κριστίν Λαγκάρτν. «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος διαπραγματεύτηκε το πρώτο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται στην Ολλανδία, από όπου κατάγεται η σύζυγός του και αρνήθηκε κάθε κατηγορία» υπογραμμίζει το πρακτορείο.
«Σάλος στην Ελλάδα από την λίστα Λαγκάρντ» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του Business Insider. «Ένα υψηλό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και ήταν πρόσωπο κλειδί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας διέγραψε τρία ονόματα από τη λίστα» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Βίντεο:Τα βαριά λόγια του Στέφανου Χίου... Που βγήκαν αληθινά!

Διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΣΕΓΕΣ: Βαρύ πλήγμα για τους αγρότες τα φορολογικά μέτρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κατά τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεδρίασής του, συζήτησε διεξοδικά το κρίσιμο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών, με βάση τις πληροφορίες που διέρρευσαν και διαρρέουν στον ημερήσιο Τύπο και τα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και επικύρωσε την παρέμβαση του προεδρείου της ΠΑΣΕΓΕΣ ως προς τα συζητούμενα μέτρα, τονίζοντας ότι η διαρρέουσα δέσμη μέτρων σε βάρος των αγροτών, πέραν εκείνων που περιλαμβάνονται στον πρόσφατο Νόμο του Μνημονίου, τα οποία αφαιρούν 1 δις ευρώ και πλέον από το αγροτικό εισόδημα, θα επιδράσουν αρνητικά όχι μόνο σε περαιτέρω μείωση της αγροτικής παραγωγής αλλά στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στο σύνολό του, θέτοντας σε κρίση την διατροφική επάρκεια της χώρας.

Εργασιακά

Ταυτόχρονα, το ΔΣ συζήτησε τον προϋπολογισμό της οργάνωσης για το έτος 2013 και με δεδομένες τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις αποφάσισε τη δραστική μείωση των εξόδων Διοίκησης, αλλά και την προσαρμογή των μικτών αποδοχών του προσωπικού της ΠΑΣΕΓΕΣ, στο Νόμο 4093 – Νοέμβρ. 2012 αλλά και σύμφωνα με την πρόταση της κορυφαίας συνεταιριστικής οργάνωσης που υποβλήθηκε στην ΟΣΕΓΟ και σε όλες τις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις της χώρας από το Μάιο του 2012.


Η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ στις 22/11

Το θέμα της φορολόγησης των αγροτών, με βάση αυτά που διαρρέουν στις εφημερίδες (προφανώς από κυβερνητικούς κύκλους), εξέτασε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ.


Τρία είναι τα κρίσιμα ζητήματα.


Πρώτο, σε ότι αφορά την τήρηση των βιβλίων η ΠΑΣΕΓΕΣ λέει κατ’ αρχήν ναι, αλλά αυτό βεβαίως με ορισμένες αρχές και προϋποθέσεις, όπου να διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια τι θα αναγνωρίζουν ως έξοδα και να εξαιρεί από αυτή την υποχρέωση τους μικρούς παραγωγούς, όπως επίσης να υπάρχει και ένα αφορολόγητο ποσό για τη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών και να μην επιβάλλεται φόρος από το πρώτο ευρώ.

Δεύτερον, η ΠΑΣΕΓΕΣ θεωρεί δυσβάσταχτο το συντελεστή φορολόγησης 13% που διαρρέει το Υπουργείο το οποίο προφανώς δε λαμβάνει υπόψη του τα ακόλουθα:
 
 
-Η γεωργία είναι εκτεθειμένη περισσότερο από κάθε άλλη παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα στο διεθνή ανταγωνισμό με βάση τις συμφωνίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ). Άλλωστε και οι άμεσες εισοδηματικές ενισχύσεις από πλευράς Ε.Ε., αναγνωρίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις που υφίσταται η ευρωπαϊκή και η ελληνική γεωργία από τον ανταγωνισμό και δίδονται ως απώλεια εισοδήματος από τους παραπάνω λόγους.
 
 
-Είναι εκτεθειμένη στους κινδύνους των φυσικών καταστροφών και στις κλιματικές αλλαγές, που σε αυτή την περίπτωση τα εργαλεία προστασίας (ΕΛΓΑ, ΠΣΕΑ), μόνο ένα μέρος των ζημιών καλύπτουν
 
 
-Υπενθυμίζουμε ότι το αγροτικό εισόδημα, υπολείπεται κατά 40% περίπου του μέσου μισθού στην οικονομία.


Τρίτο, θεωρούμε ως απαράδεκτη και παράλογη και όχι απλά κρίσιμη, τη σκέψη του Υπουργείου να φορολογήσει τα παραγωγικά αγροτεμάχια των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Είναι άλλο πράγμα να φορολογείς το οικονομικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τα μέσα παραγωγής, γεγονός θεμιτό και  λογικό και άλλο να φορολογείς τα ίδια τα μέσα. Η πρόταση αυτή είναι πέρα για πέρα αντιαναπτυξιακή και φυσικά θεωρούμε άκρως υποκριτικό όταν η Κυβέρνηση και γενικά το πολιτικό σύστημα, διακηρύσσει ότι η αγροτική οικονομία θα είναι ένας από τους νέους ισχυρούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας. Με το παραπάνω μέτρο, εάν ισχύσει, αυτοδιαψεύδεται.


Θεωρούμε ως μέγιστη κοροϊδία την τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Χαρακόπουλου, το να προβάλει την επιδότηση της τήρησης βιβλίων, ως βασική πολιτική του νέου φορολογικού συστήματος χρησιμοποιώντας και ως βασικό επιχείρημα τη μείωση της ψαλίδας των τιμών, τηρώντας σιγή ιχθύος για τόσο βασικά θέματα όπως είναι τα παραπάνω.


Επισημαίνεται τέλος, σε ότι αφορά τη ψαλίδα των τιμών, η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει καταθέσει επανηλειμμένα στοχευμένες προτάσεις και έχει θέσει στο τραπέζι του διαλόγου το παραγωγικό ηλεκτρονικό τιμολόγιο, όπου μπορεί να εφαρμοστεί, όπου με αυτό τον τρόπο και θα ισχυροποιήσει τη διαφάνεια των συναλλαγών και θα χτυπήσει τις ελληνοποιήσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Μιλούσε συνέχεια για την γιαγιά του, λένε οι γείτονες.(video)

Συγκλονισμένους και βαθύτατα προβληματισμένους βρήκε η σημερινή ημέρα τους κατοίκους του Μώλου. Τόσο οι γείτονες, όσοι και οι κάτοικοι μιλούν για ένα παιδί, που δεν είχε δείξει δείγματα βίαιης συμπεριφοράς και που ήταν στενά συνδεδεμένο με την γιαγιά του.

Κάποιοι εξέφρασαν και τις υποψίες τους ότι το παιδί μάλλον είχε μπλέξει τελευταία με ναρκωτικές ουσίες. Ο 18χρονος παραμένει στο Νοσοκομείο, αφού και ο ίδιος φέρει τραύματα στην κοιλιά του. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Δείτε το video στο webtv.lamiastar.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

ΤΩΡΑ: Διπλό φονικό στο Μώλο - Νεαρός σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε τρία άτομα

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δυο νεκρούς...

Το διπλό φονικό έγινε πριν από λίγη ώρα στο Μώλο Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, ένας νεαρός ο οποίος έμενε με τη γιαγιά του τσακώθηκε μαζί της για άγνωστη αιτία.

Ο νεαρός αρχικά έσφαξε τη γιαγιά του. Όταν ένας γείτονας άκουσε τις φωνές της άτυχης γυναίκας, έτρεξε να δει τι συμβαίνει και ο νεαρός μαχαίρωσε και αυτόν, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε και την γυναίκα του γείτονα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η γιαγιά και ο γείτονας είναι νεκροί, ενώ σοβαρά τραυματισμένη είναι η γυναίκα του γείτονα.

Ο νεαρός συνελήφθη και αυτή την ώρα μεταφέρεται στο Αστυνομικό μέγαρο της Φθιώτιδας.

Όταν έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε.
http://www.lamiareport.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Τι είπε ο Απ. Γκλέτσος στον Γιώργο Παπαδάκη;

Στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη εμφανίστηκε το πρωί ο Απόστολος Γκλέτσος σε ζωντανή σύνδεση από το Δημαρχείο της Στυλίδας.

Ο Δήμαρχος Στυλίδας περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ελαιοπαραγωγοί της ανατολικής Φθιώτιδας, ενώ τόνισε ότι 300 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα στο Δήμο Στυλίδας και πολλά παιδιά τώρα το χειμώνα δεν θα έχουν πως να διαβάσουν και να ζεσταθούν....
http://www.lamiareport.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Αγιου Σεραφείμ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΗΦΙΣΟΣ Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ.0-1

Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Αγιου Σεραφείμ: ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΗΦΙΣΟΣ Κ. ΤΙΘΟΡΕΑΣ.0-1: Πολύ καλό παιχνίδι έγινε ανάμεσα στον ΑΣΤΕΡΑ και στον πρωτοπόρο Κηφισσό. Οι δύο αμάδες πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα μα τον ΑΣΤΕΡΑ να ...
Διαβάστε περισσότερα »