Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Τρομολαγνικά σενάρια από γερμανόφωνα Μέσα: «Θα κλείσουν τα σύνορα αν υπάρξει χάος στην Ελλάδα»!

Νέα, τρομολαγνικά σενάρια για την «τύχη» της Ελλάδας φιλοξενούν κορυφαία γερμανόφωνα μέσα ενημέρωσης.
Το πιο ακραίο σενάριο φιλοξενεί σήμερα η έγκριτη αυστριακή εφημερίδα Der Standard, που κάνει λόγο για....
προετοιμασίες των ευρωπαϊκών αρχών ακόμα και να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα στην περίπτωση που θα υπάρξει χάος στην Ελλάδα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα η Der Standard, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρίας κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο :«Ελληνική κρίση: Η Ε.Ε ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα» και επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών αναφέρεται σε σχέδιο της Ε.Ε για κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα και απαγόρευση της ελεύθερης κυκλοφορίας των Ελλήνων πολιτών στην Ευρώπη σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανησυχούν πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα θα υπάρξει μαζική εκροή κεφαλαίων και κυρίως μεγάλο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως το θέμα έχει απασχολήσει ήδη τους Ευρωπαίους ιθύνοντες και έχει συζητηθεί ακόμα και στα ευρωπαϊκά συμβούλια κι ως εκ τούτου έχουν εκπονηθεί σχέδια έκτακτης ανάγκης. (δείτε εδώ)


«Τα ευρωπαϊκά κράτη ανησυχούν πως εκτός από τους Έλληνες που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα υπάρξει πρόβλημα και με το 1 εκ. μεταναστών από τρίτες χώρες που βρίσκονται στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά η αυστριακή εφημερίδα και συνεχίζει «σε αντίθεση με την πολυσυζητημένη έξοδο από το ευρώ, το κλείσιμο των συνόρων δεν θα έχει κανένα αρνητικό αποτέλεσμα για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους».Αλλά και οι γερμανικοί Financial Times Deutschland κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ: (δείτε εδώ οι γερμανομαθείς)

Για την ακρίβεια φιλοξενεί απόψεις έγκριτων οικονομολόγων οι οποίοι εμφανίζονται να τρέμουν μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ομάδα εμπειρογνωμόνων που ρωτήθηκε από την εφημερίδα σχετικά με τις συνέπειες που θα έχει στη γερμανική οικονομία μια έξοδος της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, απάντησε πως οι συνέπειες θα είναι δραματικές, με σίγουρη την διολίσθηση σε ύφεση: «Η πιθανότητα να εισέλθει η γερμανική οικονομία σε ύφεση έπειτα από έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αγγίζει το 42%», τονίζει η πλειονότητα των ειδικών, ενώ ο David Milleker, επικεφαλής οικονομολόγος της Union Investment, βλέπει την πιθανότητα ύφεσης να αγγίζει ακόμη και το 99%», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων βλέπει ακόμα πως η κρίση θα μεταδοθεί μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα. «Όλο και περισσότεροι Έλληνες ενδέχεται να αποσύρουν μαζικά τις καταθέσεις τους και αυτό θα μπορούσε να εμφανιστεί και στην Ισπανία, με κίνδυνο γενίκευσης της κρίσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη ακόμα και στη Γερμανία» αναφέρει στην εφημερίδα ο Bert Rürup, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων Maschmeyer Rürup.

Να σημειωθεί πως η γερμανική εφημερίδα μόλις προ δεκαπενθημέρου είχε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας».

Πρώτο Θέμα
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Ληστεία τα ξημερώματα σε κατάστημα των Κ.Βούρλων

Στόχος αγνώστων διαρρηκτών έγινε τα ξημερώματα κατάστημα στον κεντρικό δρόμο των Καμένων Βούρλων.
Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εκείνη την ώρα η οδός Γερασίμου Βασιλειάδη ήταν άδεια από περαστικούς, έκοψαν το λουκέτο από τα ρολά που προστάτευαν το κατάστημα με είδη λαϊκής τέχνης και κοσμήματα και στη συνέχεια έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου. Οι δράστες άδειασαν τις προθήκες του καταστήματος δείχνοντας προτίμηση σε κοσμήματα, η αξία των οποίων σύμφωνα με την κατάθεση της ιδιοκτήτριας, ανέρχεται σε 40 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κλοπιμαία δεν ήταν ασφαλισμένα. Σήμερα το απόγευμα βρέθηκε πολύ κοντά στο κατάστημα, το αυτοκίνητο των δραστών. Το μαύρο HONDA ACCORD, όπως προέκυψε είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής. Παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί.
 http://www.lamiastar.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΠΡΟΙOΝΤΑ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣΔιαβάστε περισσότερα »

Μπαράζ νέων Δημοσκοπήσεων

Τα ποσοστά είναι ΟΛΑ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ βγάζοντας έξω λευκά/άκυρα/αποχή/αναποφάσιστους:

KAPA RESEARCH - ΒΗΜΑ

1 ΝΔ 28,9
2 ΣΥΡΙΖΑ 22,5
3 ΠΑΣΟΚ 14,6
4 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 6,1
5 ΔΗΜΑΡ 5,9
6 ΚΚΕ 7,1
7 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,8
8 ΔΗΜ. ΞΑΝΑ 2,7
9 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,4
10 ΛΑΟΣ 2,2
- ΑΛΛΟ 1,8


ALCO - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 ΝΔ 28,2
2 ΣΥΡΙΖΑ 25,2
3 ΠΑΣΟΚ 15,3
4 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 7,0
5 ΔΗΜΑΡ 5,1
6 ΚΚΕ 6,1
7 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,1
8 ΔΗΜ. ΞΑΝΑ 3,1
9 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1,6
10 ΛΑΟΣ -
- ΑΛΛΟ 3,2


MARC - ΕΘΝΟΣ

1 ΝΔ 27,7
2 ΣΥΡΙΖΑ 25,5
3 ΠΑΣΟΚ 15,2
4 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 7,7
5 ΔΗΜΑΡ 6,3
6 ΚΚΕ 5,5
7 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,4
8 ΔΗΜ. ΞΑΝΑ 2,3
9 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1,8
10 ΛΑΟΣ 1,8
- ΑΛΛΟ 1,9


MRB - REAL NEWS

1 ΝΔ 27,2
2 ΣΥΡΙΖΑ 25,6
3 ΠΑΣΟΚ 14,7
4 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 7,7
5 ΔΗΜΑΡ 6,2
6 ΚΚΕ 5,2
7 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,1
8 ΔΗΜ. ΞΑΝΑ 4,4
9 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 1,0
10 ΛΑΟΣ 1,0
- ΑΛΛΟ 1,7
Τα ποσοστά με ΑΠΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ είναι τα εξής:

KAPA RESEARCH - ΒΗΜΑ

ΝΔ: 25,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 20,1%
ΠΑΣΟΚ: 13%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,4%
ΚΚΕ: 6,3%
Χρυσή Αυγή: 5,2%
Δημοκρατική Αριστερά: 5,3%
Οικολόγοι Πράσινοι: 2,1%
ΛΑΟΣ: 2%
Δημιουργία, ξανά!: 2,4%
Άλλο κόμμα: 1,6%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 10,8%


ALCO - ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΝΔ: 24,8%
ΣΥΡΙΖΑ: 22,2%
ΠΑΣΟΚ: 13,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,2%
ΚΚΕ: 5,4%
Χρυσή Αυγή: 4,5%
Δημοκρατική Αριστερά: 4,5%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,4%
Δημιουργία, ξανά!: 2,7%
Άλλο: 2,8%
Άκυρο - Λευκό: 0,8%
Αποχή: 2,4%
ΔΞ/ΔΑ: 8,8%


MARC - ΕΘΝΟΣ

ΝΔ: 25,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 23,2%
ΠΑΣΟΚ: 13,8%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%
Δημοκρατική Αριστερά: 5,7%
ΚΚΕ: 5%
Χρυσή Αυγή: 4%
Δημιουργία, ξανά!: 2,1%
Οικολόγοι Πράσινοι: 1,6%
ΛΑΟΣ: 1,6%
Άλλο μικρότερο κόμμα: 1,7%
Άκυρο - Λευκό - Αποχή: 1,4%
Δεν έχω αποφασίσει: 7,7%


MRB - REALNEWS

ΝΔ: 23,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 22%
ΠΑΣΟΚ: 12,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6,6%
ΚΚΕ: 4,5%
Χρυσή Αυγή: 4,4%
Δημοκρατική Αριστερά: 5,3%
Οικολόγοι Πράσινοι: 0,9%
ΛΑΟΣ: 0,9%
Δημιουργία, ξανά!: 3,8%
Άλλο κόμμα: 1,5%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 14,2% (Δεν θα πάω να ψηφίσω, ΔΞ/ΔΑ, Δεν αποφάσισα, 'Ακυρο-Λευκό)
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά

Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά
Αντικρουόμενα αποτελέσματα δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, σε ότι αφορά στην πρόθεση ψήφου, δίνοντας το προβάδισμα η μία στη ΝΔ και η άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο και στις δύο μετρήσεις προηγείται στην παράσταση νίκης το κόμμα της λεωφόρου Συγγρού.
Στη δημοσκόπηση της VPRC για τον τηλεοπτικό σταθμό "Kontra", ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%, η ΝΔ 26% και το ΠΑΣΟΚ 12,5%
Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, με το ίδιο ποσοστό η ΔΗΜΑΡ, 5,5% η Χρυσή Αυγή, 5% το ΚΚΕ και στο όριο του 3% η Δημιουργία Ξανά-Δράση, των Θάνου Τζήμερου και Στέφανου Μάνου.
Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και με 0,5% ο ΛΑΟΣ.
Ωστόσο η εικόνα στην παράσταση νίκης είναι διαφορετική, καθώς η ΝΔ προηγείται με 35,4% έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ.
Οριακή είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για τον ΑΝΤ1. Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 27,2% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η ΝΔ με 27%.
Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,8 %, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2% το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Στη Βουλή μπαίνει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η "Δημιουργία, ξανά-Δράση" που συγκεντρώνει 3%. Εκτός μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6% και ο ΛΑΟΣ με 1,2%.
Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για την free press εφημερίδα «ΜΕΤΡΟ», η ΝΔ είναι πρώτη με 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% και το ΠΑΣΟΚ 13,1%.
Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, το ΚΚΕ 4,8%, η Χρυσή Αυγή 3,8%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8%, ο ΛΑΟΣ 0,8%, η Δημιουργία Ξανά 2,4%, ενώ το 1,7% επιλέγει άλλο κόμμα. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 13,1%, ενώ στο 1,5% είναι το λευκό ή άκυρο.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 60,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 35,2%.
http://www.ethnos.gr/
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Όταν η συνιστώσα - Κ.Ο.Ε πανηγύριζε το ολοκαύτωμα του Δεκέμβρη....

Την ΚΟΕ όλο και περισσότεροι θα την έχετε ακούσει. Είναι η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, η σημαντικότερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Στις τελευταίες εκλογές εξέλεξε ..
3 βουλευτές. Πρόκειται για Μαοϊκούς Κομμουνιστές καθαρά αντιευρωπαϊστές, ενάντια στην Ε.Ε και τον καπιταλισμό, πράγμα που ακόμη και σήμερα γράφουν στο site τους.
Πρώτη φορά είχαμε πέσει πάνω τους ψάχνοντας τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008. Τότε, ήταν λιγότερο γνωστοί από σήμερα που διεκδικούν με αξιώσεις την κυβέρνηση της χώρας. Μεγάλη εντύπωση μας είχε κάνει η ΚΟΕ Μαθητών, μια μαθητική οργάνωση (!) που δρούσε εντός των σχολείων και είχε μεγάλο μερίδιο (κατά δήλωση τους-φώτο) στην οργάνωση της επανάστασης του Δεκέμβρη εντός των σχολείων, εξέγερσης που όπως λένε χαρακτηριστικά ‘’Αγκάλιασε όλη η χώρα!!’’
Ήταν τότε που ο νεοσσός Αλέξης Τσίπρας και η ΚΟΕ μοίραζαν τα παρακάτω φυλλάδια σε όλα τα σχολεία υποκινώντας τους μαθητές σε εξέγερση εναντίον των μπάτσων(!), όπως γράφουν και κατόπιν δήλωναν στα μέσα ότι δεν μπορούσαν να εναντιωθούν στην αυθόρμητη εξέγερση των παιδιών. Τότε η δημοτικότητα του κόμματος τους είχε καταποντιστεί από το 16%, που το έδειχναν κάποιες δημοσκοπήσεις, στο 4%. Φυσικά τα χρόνια πέρασαν και ο Αλέξης επέστρεψε για να διεκδικήσει, ως νέο και άφθαρτο πρόσωπο, την διακυβέρνηση της χώρας.
http://himaira.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ-ΜΠΕΝΤΙΤ ΚΑΤΑ ΤΟΥ... ΣΥΡΙΖΑ...!!!


 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ «ΑΝΟΗΣΙΑΣ και ΤΡΕΛΑΣ», ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ... ΠΡΑΣΙΝΩΝ...!!!

Εξ' οικείων τα βέλη...
Ο Επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, ένθερμος υποστηρικτής της Ελλάδος και δηλωμένος εχθρός του Μνημονίου, σχολιάζοντας τα όσα λέει ο Τσίπρας περί... «παραμονής στο ευρώ και ταυτόχρονης ακύρωσης του Μνημονίου» είπε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί ένα δρόμο μεταξύ τρέλας και ανοησίας, 
 Υπάρχει ένας τρίτος δρόμος ανάμεσα στην ανοησία και την τρέλα, το πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς. Υπάρχουν στο πρόγραμμα αυτό δύο προτάσεις: κατάργηση όλων όσων αποφασίστηκαν περί μισθών και ελάχιστος μισθός 1.300 ευρώ. 
Είναι πραγματική τρέλα, εντελώς ανόητο! 

Αν πραγματικά ζητάς από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, είναι σαν να τον ρωτάς πώς θέλεις να αυτοκτονήσεις, με τσεκούρι ή όπλο; 

Είναι ένα πρόγραμμα ψευδές! 

Λένε πως θα καταργήσουν το Μνημόνιο. 

Πώς θα πληρώσουν μισθούς και συντάξεις όταν η Ευρώπη πει "τέλος, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα"; 

Τα ταμεία της Ελλάδας είναι άδεια, πώς θα δώσουν κατώτατους μισθούς 1.300 ευρώ; Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους, ποιος θα βάλει τάξη; 

Τι θα γίνει, θα συνεργαστούμε με την τρέλα;

http://politikosafari.blogspot.com 
Διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε περισσότερα »

Πανελλαδικές: Τα θέματα σε Βιολογία, Φυσική, Ιστορία και Μαθηματικά


Την Παρασκευή ακολουθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και των υποψηφίων της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης στο μάθημα της Φυσικής.
Δείτε όλες τις εκφωνήσεις των θεμάτων σε Βιολογία, Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής, Γενικής Παιδείας.
Αρχεία
Διαβάστε περισσότερα »

Οι κρίσιμες 46 ώρες που η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, η Ελλάδα θα έχει στη διάθεση της κάτι λιγότερο από ένα Σαββατοκύριακο για να ετοιμάσει την επιστροφή της στη δραχμή. Ο τίτλος του Bloomberg είναι χαρακτηριστικός : Παιχνίδια πολέμου.Οι κίνδυνοι της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο 46 ωρών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα μόλις 46 ώρες θα έχουν στη διάθεση τους οι Έλληνες για να χαράξουν το δρόμο τους εκτός ευρώ.Όλα θα γίνουν μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, αφού ''κλείσει'' το Χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη μέχρι να ''ανοίξει'' το Χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, οι Έλληνες ηγέτες θα πρέπει :
- Να καθησυχάσουν τους πολίτες
- Να αντιμετωπίσουν πιθανή χρεοκοπία
- Να σχεδιάσουν το νέο νόμισμα και την ισοτιμία του
- Να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες
- Να αντιμετωπίσουν μαζική φυγή τραπεζικών κεφαλαίων
- Να βρουν τρόπους για τις πληρωμές καθώς θα έχει διακοπεί η παροχή χρηματοδότησης.
Το δημοσίευμα του Bloomberg είναι βασισμένο πάνω σε σενάρια που έχουν επεξεργαστεί 21 οικονομολόγοι, αναλυτές και ακαδημαικοί.
 http://www.lamiastar.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Η χαρισάμενη ζωή της κολλητής του Γιωργάκη Τίνας Μπιρμπίλη

Ζωή χαρισάμενη ζει η πολύ καλή φίλη του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Από πέρυσι τον Αύγουστο, όπου και πήρε το δικό της υπουργικό θώκο ο έτερος φίλος Γιωργάκη, κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να βρει τρόπο να χρυσώσει το χάπι της κας. Μπιρμπίλη και έτσι μετά από μία… «πετυχημένη» θητεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Πατρίδα την αποζημίωσε, στέλνοντάς την ως Πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Εκεί απολαμβάνει αφορολόγητες απολαβές ύψους 300.000 € από εσάς κοροϊδάκια Έλληνες που δεν ξέρατε να πάτε στο ίδιο γυμναστήριο με τον Γιωργάκη και να τι παθαίνετε τώρα! Και όχι βέβαια μόνο αυτά, αλλά απολαμβάνει μία υπερπολυτελή κατοικία στα Ιλίσια Πεδία 500 τ.μ., σοφέρ και προσωπικό μάγειρα για τις λεπτές… οικολογικές προτιμήσεις της κας. Μπιρμπίλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κακές οι γλώσσες έλεγαν πέρυσι ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει για την τοποθέτηση της κας. Μπιρμπίλη κα προτιμούσε αυτή του κ. Ρουμελιώτη, αλλά δεν βαριέσαι… «δικά» μας παιδιά! Πρόσφατα είδαμε στην «διαύγεια» ένα καινούργιο «μπιλιετάκι» που ταξιδεύει για τα Ιλίσια, το οποίο ανέφερε ό,τι εγκρίνεται «η έκδοση χρηματικού εντάλματος στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος με β΄ υπόλογο την ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, με βαθμό Πρέσβεως και στο Ταμείο Υπολόγου Συμψηφισμών για την πληρωμή εξόδων πρώτης εγκατάστασης λόγω έναρξης της τοποθέτησης της στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ που θα πληρωθεί με το ποσό των ΕΥΡΩ 5.619,87».
Καταλάβατε τώρα τι έχει γίνει έτσι; Μέχρι και τον ατμομάγειρα και τις πιλάτες εσείς θα τα πληρώσετε, καλοί μου Έλληνες, που η κυβέρνηση, αφού τα έχει κάνει όλα καλά και σοφά και εσείς έχετε μετατρέψει το σ…το σας σε παξιμάδι, μοιράζει τα δικά σας πεντοχίλιαρα αφειδώς! Πάλι καλά που τους φέρνετε και δάκρυα στα μάτια για τις θυσίες σας! Μην ξεχαστούμε, καλοκαιράκι έρχεται στείλτε και κανένα φράγκο εκεί στα μαύρα ξένα…
prionokordela
filologos10.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα »

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Νεκρό δελφίνι στην παραλία της Σκάρφειας

Νεκρό δελφίνι εντοπίστηκε χθες στην παραλία της Σκάρφειας στη Φθιώτιδα.

Όπως μας είπε τηλεφωνικά φίλος από την περιοχή, ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Αγίου Κωνσταντίνου, που παρέλαβε το νεκρό ψάρι. Παράλληλα ο φίλος θέλησε να καταγγείλει την έντονη ρύπανση που παρουσιάζει η παράλια περιοχή, ζητώντας από όλους τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους συνδέοντας το νεκρό δελφίνι με τη ρύπανση.

Στέφανος Σταμέλλος
http://www.lamiareport.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2012

Η ΚΟΕ του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πίσω για το ευρώ...

Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω. Τετάρτη πώς βαριέμαι, την Πέμπτη δεν κρατιέμαι.Παρασκευή πρωί, λα-λα-λα λα-λα λα-λα, απ' όλες τις ημέρες η Κυριακή μ' αρέσει.

Σε εντυπωσιακή αναδίπλωση από την σταθερή θέση της περί αποχώρησης της χώρας μας από το ευρώ προχώρησε σήμερα η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), μια εκ των δυναμικότερων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο «μαζέματος» από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όλων εκείνων των ακραίων τοποθετήσεων στο εσωτερικό του σχήματος που θαμπώνουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, και για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα......

«Εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητές και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ». Με αυτή τη δήλωση η συνιστώσα, που πρεσβεύει τον «επαναστατικό μαρξισμό» και υπέστη πρόσφατα λογοκρισία αναφορικά με το σύμβολό της από την εφημερίδα «Αυγή», αποστασιοποιείται πλήρως από το κείμενο αρχών και θέσεών της στο οποίο υποστηρίζεται σταθερά «η απόσχιση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και κάθε κίνημα και διεκδίκηση που στρέφεται ενάντια σε ντιρεκτίβες και σύμφωνα της Ε.Ε». Οσον αφορά στην αφίσα της με το σύνθημα «Αποχώρηση από την Ευρωζώνη», που τυπώθηκε το 2010, αποδίδεται στην έκφραση μιας κλασικής θέσης της Αριστεράς, η οποία μέσα από το δρόμο της εξόδου από την ΕΕ στόχευε στην εθνική και κοινωνική χειραφέτηση.

Παρόλα αυτά, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην σημερινή ανακοίνωση της ΚΟΕ γίνεται λόγος για προβοκατόρικη επίθεση με αφορμή παλιές αφίσες της όταν στο προεκλογικό φυλλάδιο της για τις εκλογές της 6ης Μαΐου με τίτλο, «Να μην γίνει η χώρα αποικία και ο λαός δούλος», αναφέρεται ξεκάθαρα: «Εξω από το ΝΑΤΟ και σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ενωση…Για μια Ευρώπη χωρίς την κυριαρχία των δυνάμεων του χρήματος και των όπλων, χωρίς Ευρωπαϊκή Ενωση».
http://www.eglimatikotita.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΠΑΠΑΡΗΓΑ!

ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ - ΠΑΠΑΡΗΓΑ!

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Γλέζο που διαφοροποιήθηκε από τους υπόλοιπους
Διαβάστε περισσότερα »

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα των κομμάτων

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα των κομμάτων σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσιάστηκε πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Η ίδια εταιρεία δημοσίευσε και την εκτίμηση...

εκλογικής επιρροής με ποσοστά που είναι ανεβασμένα για τα τρία πρώτα κόμματα κυρίως λόγω της αναγωγής των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Οι πρώτες τάσεις δείχνουν μια σημαντική πτώση των μικρότερων κομμάτων από την τέταρτη θέση και μετά. Ακόμα όμως βρισκόμαστε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και όλα είναι ρευστά...
http://fimotro.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Ο Καμμένος, οι θεωρίες συνωμοσίας και το plan B που... τον έκαψε

Την παροιμία «μία εικόνα χίλιες λέξεις», θυμήθηκαν όσοι βρέθηκαν τετ α τετ με τον Πάνο Καμμένο χθες, λίγες ώρες μετά το σάλο που ξέσπασε γύρω από το περίφημο έγγραφο που δόθηκε ή όχι από τον ίδιον στον Κάρολο Παπούλια.

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων επαναλάμβανε μονότονα ότι το περίφημο έγγραφο με το plan B που φέρεται να πρότεινε, προκειμένου να στηρίξει μία κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων, είναι πλαστό – άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι «ίσως και κάποιος συνεργάτης» του να το προώθησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας ερήμην του. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η Προεδρία διαβεβαίωσε επισήμως πως το έγγραφο δόθηκε από τον ίδιον στον κ. Παπούλια με το αίτημα να διανεμηθεί στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Η «γλώσσα» του σώματός του, πάντως, δεν συμφωνούσε με τα λεγόμενά του: Κι οι πιο αδαείς αντελήφθησαν μία αμηχανία και μία προσπάθεια «χαμηλών τόνων» που δεν ταιριάζει σε μία καταγγελία περί πλαστογραφίας…Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση ταίριαξε απόλυτα με έναν από τους χαρακτηρισμούς που συνοδεύουν τον κ. Καμμένο: του επιρρεπή σε θεωρίες συνομωσίας. Ο εκρηκτικός βουλευτής (και πολιτικός αρχηγός, πλέον) έχει φέρει πολλές φορές άνω-κάτω το πολιτικό σύστημα με κατηγορίες και θεωρίες που όχι μόνο παρέμειναν αναπόδεικτες, αλλά, σε περιπτώσεις, άγγιξαν και τα όρια της μυθολογίας.

Διεθνής συνομωσία

Ευρύτερα έγινε γνωστός όταν ως νεαρός βουλευτής συνέγραψε βιβλίο για την τρομοκρατία, υποστηρίζοντας μέσα από τις σελίδες του τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων από το ΠΑΣΟΚ στην «17 Νοέμβρη» - που δεν προέκυψε με την εξάρθρωσή της το 2002…

Κατά καιρούς, είχε κατηγορήσει πολιτικά πρόσωπα για συνεργασία με εταιρείες διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων και για συμμετοχή σε «παγκόσμια κλειστά φόρα» - μόλις πέρυσι, κατήγγειλε συγγενικό πρόσωπο του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για συμμετοχή σε εταιρία διαχείρισης ασφαλίστρων κινδύνων για την ελληνική Οικονομία.

Την προσφυγή της χώρας στην τρόικα την είδε, άλλωστε, ως αποτέλεσμα διεθνούς συνομωσίας «που σχεδιάσθηκε από την άνοιξη του 2009 έως την άνοιξη του 2010».

Όταν πιέζεται για αποδείξεις, καταφεύγει στα συμφραζόμενα – και ελίσσεται με εντυπωσιακή ταχύτητα.

Λαϊκοδεξιός πατριώτης

Πολιτικά, όλα τα προηγούμενα χρόνια κινήθηκε στη λαϊκοδεξιά-πατριωτική πτέρυγα της ΝΔ, με λόγο που τον χαρακτήριζε η υπερβολή – και αντίστοιχη πρακτική.

Το Μνημόνιο το αντιμετώπισε ευθύς εξαρχής ως «το μέσον για τη νέα γερμανική κατοχή», τοποθετώντας εαυτόν στις απελευθερωτικές δυνάμεις. Δεν είναι τυχαίο ότι ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός του σε εκδήλωση στο Δίστομο (απ’ όπου κάλεσε σε "πανεθνική αφύπνιση" και "πανεθνικό ξεσηκωμό"), ούτε το γεγονός ότι συμπεριέλαβε στις προϋποθέσεις στήριξης μία κυβέρνησης εθνικής ενότητας τη συμφωνία να ζητηθεί από το Βερολίνο η αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων.

Όλα χωρούν στο οικονομικό του πρόγραμμα

Η ροπή του προς το αναπόδεικτο καθρεφτίσθηκε και στο οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε για την αναμέτρηση της 6ης Μαΐου.

Παραδείγματα; Υπόσχεται βασική σύνταξη 800 ευρώ χωρίς να επικαλείται κάποια αναλογιστική μελέτη που να τεκμηριώνει την υπόσχεση. Δεν υιοθετεί την έξοδο από το ευρώ αλλά ταυτόχρονα ζητά την καταγγελία του μνημονίου. Ενώ ως «πατριώτης» συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την εδώ και τώρα επίλυση εθνικών θεμάτων, όπως η άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Γενικά, στο πρόγραμμά του επιχειρεί να παντρέψει σχολές και μοντέλα, έθνη-κράτη και ευρωπαϊκή ένωση. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εστιάζουμε στον πραγματικό ορισμό της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, το οποίο προσεγγίζουμε ιδεολογικά υπό το Αριστοτελικό Δόγμα του Περιορισμού της Ανισότητας και με δομικό στόχο τη μείωση του δομικού κόστους συναλλαγών, ούτως ώστε η απόδοση των επενδύσεων να προσδιορίζεται από το επίπεδο της παραγωγικότητας», είναι μία χαρακτηριστική παράγραφος.

Στην πορεία προς τις νέες κάλπες θα κληθεί να εξηγήσει τι ακριβώς εκπροσωπεί – και να το αποδείξει.

 Της Μαρίνας Μάνη
capital.gr 
 http://pelasgia.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ JUNIOR S ΑΣΤΗΡ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ-ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ 1-2Διαβάστε περισσότερα »

ο Αλ. Τσίπρας τορπίλισε κάθε προσπάθεια συναίνεσης

Έχει γίνει πλέον σαφές σε όλους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας τορπίλισαν κάθε προσπάθεια συναίνεσης και σχηματισμoύ κυβέρνησης συνεργασίας, στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα, την περίοδο της μεταπολίτευσης.
Και είναι προφανής ο εκνευρισμός των στελεχών του στα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά παράθυρα, καθώς επιχειρεί να αποσύρει από πάνω του την ευθύνη για τη νέα προσφυγή στις κάλπες.
Ποια είναι όμως η αλήθεια; Η αλήθεια είναι πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ , μεθυσμένη από το εκλογικό αποτέλεσμα, αποφάσισε την νέα προσφυγή στις κάλπες το βράδυ της 6ης Μαϊου. Απέμεινε, μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της απόφασης αυτής. Να ρίξουν, δηλαδή την ευθύνη στους άλλους και στην πράξη να ξανακοροϊδέψουν τον Λαό. Η μέθοδος παλιά και αποτελεσματική.
Όσες φορές επιχειρήθηκε, ιδιαίτερα από τον πρόεδρο της

ΔΗΜΑΡ, να συγκροτηθεί μια πρόταση εθνικής συναίνεσης και συμφωνίας, οι πρώην σύντροφοί του, έβγαλαν από το οπλοστάσιό τους τις άλλες μεθόδους που έμαθαν, αυτές του σταλινισμού, με κατηγορίες για «αριστερό Καρατζαφέρη», συμφωνίες της ΔΗΜΑΡ με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με άλλα λόγια για ύποπτες συνεργασίες με τον «ταξικό εχθρό».
Το ερώτημα είναι: Τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις νέες εκλογές; Εάν έρθει πρώτο κόμμα με ποιους θα συνεργαστεί για το σχηματισμό «Αριστερής κυβέρνησης»; Φυσικά απορρίπτει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Με τη ΔΗΜΑΡ; το κόμμα που προσχώρησε στον «ταξικό εχθρό»; Με το ΚΚΕ, που κρατά κλειστή την πόρτα;
Είναι σαφές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραζαλισμένος από το ποσοστό του, ονειρεύεται αυτοδυναμία, και ένα νέο δικομματισμό, του οποίου τον έναν πυλώνα θα αποτελεί ο ίδιος, και του οποίου δικομματισμού υπήρξε πολέμιος όλη την περίοδο της μεταπολλίτευσης. Με τις επιθέσεις αυτές που θα ενταθούν τη νέα προεκλογική περίοδο επιχειρεί να αφαιμάξει τον κόσμο της ΔΗΜΑΡ και άρα να μειώσει τη δύναμή της. Και για το λόγο αυτό θα βγάλει από το οπλοστάσιό του και άλλα όπλα του σταλινισμού.

Εάν τελικά, δεν αποφύγουμε τις εκλογές, η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να «καθαρίσει» τον προεκλογικό της λόγο, να κάνει απόλυτα σαφές το μήνυμά της, τονίζοντας την ανάγκη σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης εξόδου από την κρίση. Να μην συνεχίσει να αλληθωρίζει μόνο στα «αριστερά» της. Το ΠΑΣΟΚ με τα όποια λάθη του, είναι ο φυσικός στρατηγικός σύμμαχος για μια προοδευτική πορεία στην Ευρώπη, για τη δημιουργία ενός οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Τώρα, μάλιστα, που το κόμμα αυτό «απελευθερώθηκε», από τα βαρίδια του «βαθέως ΠΑΣΟΚ», τις συντεχνίες και τους κρατικιστές, οι οποίοι μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν τροχοπέδη οποιασδήποτε μεταρρύθμισης. Μπορεί να ηττήθηκε το ΠΑΣΟΚ, δεν ηττήθηκαν, όμως οι ομάδες αυτές που ανακάλυψαν άλλη φιλόξενη στέγη.

Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να κάνεις σαφές στον προεκλογικό του μήνυμα ότι είναι στην πράξη μια κυβερνώσα μεταρρυθμιστική Αριστερά με σαφή και αδιαπραγμάτευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό.Μιχάλης Κυριακίδης

 http://metarithmisi.gr

Διαβάστε περισσότερα »

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Οι κότες τόσκασαν

Οριστικό "όχι" από τον Τσίπρα
 Οριστικό "όχι" είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη νέα πρόταση για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης οικουμενικής, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, κατά την συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία κλείνει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αύριο το μεσημέρι. Στη συνέχεια, ο Κάρολος Παπούλιας οφείλει, σύμφωνα με την συνταγματική διαδικασία, να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να συζητηθεί το ενδεχόμενο συγκρότησης μιας οικουμενικής κυβέρνησης από όλα τα κόμματα.

"Η ώρα της αλήθειας έφτασε" τόνισε, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο[.....]

πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την ελπίδα τα κόμματα να φερθούν πιο ώριμα, όπως είπε, στη φάση των διαβουλεύσεων που θα ξεκινήσει ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ.Βενιζέλος, αφού τόνισε ότι με τις συμφωνίες που πέτυχε η Ελλάδα για το δανεισμό, γίνεται πλέον εφικτή μια πολιτική που θα οδηγήσει την οικονομίας της χώρας στην ανάκαμψη, είπε ότι "η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο σχήμα της οικουμενικής κυβέρνησης είναι προϋπόθεση που τίθεται για την αντιμετώπιση της κρίσης".

"Εξήγησα στον κ.Τσίπρα ότι η εκλογική άνοδος ενός κόμματος συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη" είπε ο κ.Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι "αλαζονείες, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, δεν αρμόζουν στη συγκεκριμένη περίσταση". Και αναρωτήθηκε "τί θα αλλάξει, αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες".

Στις δικές του δηλώσεις, λίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην πρόταση για την οικουμενική κυβέρνηση, είπε ότι "την άρνηση σε αυτή την πρόταση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός".

Κάνοντας λόγο για μια "κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητούν κυβέρνηση μνημονίου με αριστερό άλοθι", σημείωσε με έμφαση ότι"το μνημονιο το εχει καταδικάσει ο λαός και δεν δικαιούται να το εφαρμόσει καμμία κυβέρνηση, ούτε συνεργασίας, ούτε οικουμενική".

Μίλησε ακόμη για μετατόπιση Κουβέλη εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα να μείνει σταθερός σε όσα είπε και τελικά να μην στηρίξη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τα δυό μεγάλα κόμματα ότι "κάνουν σαν να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών", ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι "γίνεται κουραστικός" και ότι "αναμασά τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Παπανδρέου όσο ο ίδιος (ο πρόεδρος της ΝΔ) δεν είχε στείλει και αυτός επιστολή στην κυρία Λαγκαρντ" για την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου.

Αναίρεσε, εξάλλου το επιχείρημα του προέδρου της ΝΔ περί αντι-ευρωπαϊκής αριστεράς, υποστηρίζοντας ότι οι ομοϊδεάτες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό της ελλάδας και του ελληνικού λαού, σε αντίθεση με την κ.Μέρκελ. "Ας αφήσει αυτή την καραμέλα περί δραχμής γιατί είναι μια καραμάλεα που την εχουν χρησιμοποιήσει άλλοι πριν από αυτόν και έχει λιώσει" είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα »

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/5 ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ JUNIOR

Την Κυριακή 13/5 και ώρα 6 το απόγευμα, αρχίζει το πρωτάθλημα junior της ΕΠΣ Φθιώτιδας.
25 ομάδες παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα των λιλιπούτειων ποδοσφαιριστών, που είναι γεννημένοι από το 2000 και μεταγενέστερα.
Οι ομάδες αυτές χωρίστηκαν σε 5 ομίλους, με την 1η αγωνιστική να έχει ως εξής:


1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ    12-13/4

Α' ΟΜΙΛΟΣ
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 08 Α' - ΑΤΑΛΑΝΤΗ
ΛΑΡΥΜΝΑ - ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ
ΡΕΠΟ ΜΑΛΕΣΙΝΑ 08 Β'

Β' ΟΜΙΛΟΣ
ΑΓ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ - ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ - ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Γ' ΟΜΙΛΟΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ Γ' - ΑΙΑΝΤΑΣ 'Γ
ΛΑΜΙΑ - ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ
ΡΕΠΟ ΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ
ΣΤΥΛΙΔΑ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ Α'
ΡΕΠΟ ΑΙΑΝΤΑΣ Α'

Ε' ΟΜΙΛΟΣ
ΚΑΛΥΒΙΑ - ΕΝΩΣΗ 2010
ΑΙΑΝΤΑΣ Β' - ΑΚΑΔΗΜΙΑ Β'
ΣΤΑΥΡΟΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ
 http://www.calciobambini.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Χρυσή Αυγή για μια Ελλάδα καραφλήΔιαβάστε περισσότερα »

Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος και η αριστερά αρνείται να κυβερνήσει...

Η αριστερά αρνείται τη συμμετοχή της στη διακυβέρνηση της χώρας. Τόσα χρόνια ξέρει καλύτερα απ' όλους να καταγγέλει, τώρα αρνείται να πάρει αυτή τη σκητάλη της εξουσίας βάζοντας τη χώρα σε πολιτική αστάθεια και αβέβαιο μέλλον. Εκ του ασφαλούς μπορεί καθένας να λέει ότι θέλει και να κατακρίνει τους πάντες, ας έρθει λοιπόν να κυβερνήσει η αριστερά να δούμε τις λύσεις που θα επιλέξει για τη χώρα και τους πολίτες και να συγκρίνουμε. Μήπως περιμένει να αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με ποσοστό 15%; Η άρνηση δείχνει φόβο. Οι μάσκες πέφτουν...

Θα ήταν ίσως προτιμότερο από το να “περιφέρουν” την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης οι πολιτικοί αρχηγοί να καθήσουν γύρω από ένα τραπέζι και να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα κάνουν σαφές στους δανειστές ότι το σχέδιο απέτυχε και πρέπει τουλάχιστον να αναθεωρηθεί.Γιατί όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απορρίπτει τα όσα προσπαθούν να του επιβάλουν,τότε κανείς δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα.Ούτε εμείς ότι θα “σωθούμε”,ούτε αυτοί που υποτίθεται ενδιαφέρονται να “μην χάσουν τα λεφτά τους”.
Διαβάστε περισσότερα »

Δήμος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου Εθνικές Εκλογές 2012

Κόμμα
Ποσοστό
Ψήφοι

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
27,34
2.344

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
15,31
1.312

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
15,05
1.290

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
9,85
844

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
6,99
599

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
5,58
478

Δημοκρατική Αριστερά
4,29
368

ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
3,44
295

Δημοκρατική Συμμαχία ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
2,36
202

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
2,26
194

δημιουργία ξανά
1,53
131

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
1,42
122

Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία
1,05
90

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
0,85
73

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
0,50
43

ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
0,49
42

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας
0,41
35

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
0,35
30

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
0,28
24

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
0,26
22

ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
0,22
19

ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
0,11
9

ΟΑΚΚΕ-Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ
0,05
4

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
0,01
1

Δημοσθένης Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
0,00
0

Αξιοπρέπεια
0,00
0

ΚΟΜΜΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
0,00
0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
0,00
0

Κ.Ε.Α.Ν. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
0,00
0

ΧΑΡΙΖΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΧΑΡΙΖΩ ΧΡΕΗ Π.Α.Ε.Κ.Ε.
0,00
0

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
0,00
0
Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΦΘιώτιδα


Δείτε πως εξελίσσεται η σταυροδοσία ΟΛΩΝ των υποψηφίων στη Φθιώτιδα:   ΕΔΩ

Δείτε τους σταυρούς που παίρνουν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα: ΕΔΩ

Δείτε τους σταυρούς που παίρνουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα: ΕΔΩ

Δείτε τους σταυρούς που παίρνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα: ΕΔΩ

Δείτε τους σταυρούς που παίρνουν οι υποψήφιοι "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" στη Φθιώτιδα: ΕΔΩ

Δείτε τους σταυρούς που παίρνουν οι υποψήφιοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη Φθιώτιδα: ΕΔΩ

Δείτε τους σταυρούς που παίρνουν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα: ΕΔΩ

Δείτε τους σταυρούς που παίρνουν οι υποψήφιοι της ΔΗΜ.ΑΡ.  στη Φθιώτιδα: ΕΔΩ

Για να δείτε τα αποτελέσματα στη ΦΘΙΩΤΙΔΑ πατήστε ΕΔΩ

Για να δείτε τα αποτελέσματα στη ΣΤΕΡΕΑ πατήστε ΕΔΩ
 http://www.lamiareport.gr
Ο ελληνικός λαός δεν συγχώρεσε ποτέ το ΠαΣοΚ για εκείνο το αμίμητο «λεφτά υπάρχουν» και για τις φρούδες ελπίδες που καλλιέργησε πριν από τις εκλογές του 2009. Όπως δεν συγχώρεσε όσα ακολούθησαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια και όσα εφαρμόσθηκαν με απόλυτο κυνισμό χωρίς επαρκή εξήγηση, ούτε καν χωρίς μια ειλικρινή συγνώμη, πέραν εκείνης του κ.Βενιζέλου παραμονές των εκλογών. Και δεν συγχώρεσε επίσης τις παλινωδίες της Νέας Δημοκρατίας, τα συνεχή μπρος - πίσω του κ.Σαμαρά, όπως και τη αδημονία του για την εξουσία και την πρωθυπουργία. Ακόμη έθεσε εκτός του Κοινοβουλίου τον κ.Καρατζαφέρη γιατί απλούστατα δεν συγχώρεσε τον τυχοδιωκτισμό και τη διπλό πρόσωπό του, άλλοτε του συναινετικού διασώστη κι άλλοτε του ασυμβίβαστου αντιμνημονιακού. Επιπλέον καταδίκασε την ευρωπαϊκή ελίτ, η οποία επιδίωξε τη βιαιότερη δυνατή προσαρμογή χωρίς έλεος, χωρίς δώρο χρόνου, χωρίς πόρους και το κυριότερο χωρίς αλληλεγγύη, όπως επιβάλλεται μεταξύ εταίρων. Και στον αντίποδα αυτών των αρνητικών επιλογών επιβράβευσε τον κ.Τσίπρα πιθανώς για την μαχητικότητά του, ίσως για την εναλλακτική θέση του ή ακόμη επειδή οι εκλογείς θεώρησαν ότι διά αυτού ενισχύεται η διαπραγματευτική ισχύς τους. Αντιστοίχως έδωσε σημαντικό ποσοστό στον κ.Κουβέλη, πιθανώς για τον μειλίχιο λόγο του και ίσως επειδή τον αναγνώρισε ως παράγοντα της διεκδικούμενης συναίνεσης. Από εκεί και πέρα δεν ενίσχυσε το ΚΚΕ, όσο η ηγεσία του Περισσού πιθανώς ανέμενε, επειδή προφανώς δεν επικρότησε τον απομονωτισμό του. Αλλά μαζί ενίσχυσε τον κ.Καμένο πιθανώς για τη βιαιότητα των λόγων του και την ρατσιστική εθνικιστική «Χρυσή Αυγή» επειδή υποκατέστησε την Αστυνομία σε γειτονιές και περιοχές υψηλής εγκληματικότητας. Όπως κι αν έχει η ψήφος του ελληνικού λαού είναι σεβαστή. Και πλέον η χώρα οφείλει να κινηθεί στηριζόμενη σε αυτές τις επιλογές, είτε αρέσουν, είτε δεν αρέσουν. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η χώρα θα βρει, στη βάση των νέων πολιτικών συσχετισμών, το καταλληλότερο και αποτελεσματικότερο σχήμα διακυβέρνησης. Και στην περίπτωση που δεν προκύψει νέο σχήμα αν έχει την πολυτέλεια μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης σε χρόνο κατά τον οποίο θα τρέχουν υποχρεώσεις και θα πρέπει να ικανοποιηθούν δεσμεύσεις. Οι επιβραβευθέντες έχουν πλέον τον πρώτο λόγο. Τώρα κι αυτοί αλλιώς κρίνονται. Μέχρι πρότινος αναγνωρίζονταν και ψηφίζονταν ως δυνάμεις αντιπολίτευσης. Τώρα πλέον η ευθύνη τους αυξάνεται,η τύχη της χώρας εξαρτάται εν πολλοίς από τις επιλογές τους. Και αυτή την ευθύνη δεν μπορούν να την αποποιηθούν ούτε ο κ.Τσίπρας, ούτε ο κ.Κουβέλης, ούτε βεβαίως ο κ.Καμένος. Τώρα όλοι μετρώνται αλλιώς. Αν. Καρακούσης-ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Σας προσκαλούμε στην ιερά πανήγυρη του Όσιου Σεραφείμ 5-6 Μάιου στον Άγιο Σεραφείμ Φθιώτιδας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΡΗΣΚΡΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ (5&6 ΜΑΙΟΥ)ΣΤΟΝ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΛΟΚΡΙΔΟΣ

5 ΜΑΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ
19.00 ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
20.30 ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ

6 ΜΑΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
7.00 ΟΡΘΡΟΣ
8.30 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΕΚ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σας περιμένουμε όλους   
Διαβάστε περισσότερα »