Σάββατο 28 Απριλίου 2012

«ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ»: Γιγαντώνεται το Κίνημα για τη διαγραφή του χρέους...

Αίσθηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα στο τρέχον τεύχος των «Επικαίρων» (αριθμός 132) για το Κίνημα Πολιτών «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ», η οποία συλλέγει υπογραφές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαγραφή τού ελληνικού δημόσιου χρέους με την επίκληση κατάστασης ανάγκης. Ο αριθμός των επισκεπτών στις ιστοσελίδες της (http://www.seisachtheia.gr/,http://www.1millionsignatures.eu/) όπως και των υπογραφών έχει...
πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, χάρη και στην εκτενή παρουσίαση από το περιοδικό τού πανευρωπαϊκού κινήματος το οποίο αξιοποιεί την έναρξη εφαρμογής του άρθρου 8 της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Σύμφωνα με αυτό δίνεται η δυνατότητα σε ένα εκατομμύριο πολίτες από επτά τουλάχιστον κράτη-μέλη της Ε.Ε. να υποβάλλουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομοθετική πρόταση επί συγκεκριμένου αντικείμενου.

Σε αυτό το πλαίσιο, στελέχη της «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ» συναντήθηκαν στην Αθήνα με αντιπροσωπεία της CGIL, της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης της Ιταλίας, η οποία συμφώνησε πως η μόνη διέξοδος από την τέλεια καταστροφή είναι η διαγραφή του χρέους. Παραλλήλως, οι Ιταλοί συνδικαλιστές, οι οποίοι συμμετέχουν στη συλλογή υπογραφών, ανακοίνωσαν τη δημιουργία «ταμείου αλληλεγγύης» υπέρ των Ελλήνων, ενώ υποσχέθηκαν να κινητοποιηθούν παντοιοτρόπως προς την κατεύθυνση της απαλλαγής από το επονείδιστο χρέος. Υπήρξε, άλλωστε, κοινή διαπίστωση ότι μόνο ο καθολικός συναγερμός των ευρωπαίων πολιτών μπορεί να αποτελέσει ανάχωμαστην προέλαση της «δικτατορίας των δανειστών», όπως την αποκάλεσαν και οι δύο πλευρές.

Από:   epikaira.gr

Πρωταθλήματος junior περιόδου 2011-2012.

Tην Πέμπτη 27/04/2012 και ώρα 19.00 στα Γραφεία της Ε.Π.Σ.Φ έγινε  η κλήρωση των αγώνων Πρωταθλήματος junior περιόδου 2011-2012.
Οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ανωτέρω πρωτάθλημα είναι:
ΜΑΛΕΣΙΝΑ 08 Α!- ΜΑΛΕΣΙΝΑ 08 Β!- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ - ΑΤΑΛΑΝΤΗ - ΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ - ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ - ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ-ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝ/ΝΟΥ -
ΑΣΤΗΡ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ- ΑΚΑΔ.ΠΟΔ.ΛΑΜΙΑΣ Α!-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ-ΣΤΥΛΙΔΑ-ΑΙΑΝΤΑΣ Α!-ΑΚΑΔ.ΠΟΔ.ΛΑΜΙΑΣ Β!-ΑΙΑΝΤΑΣ Β!-ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ-ΚΑΛΥΒΙΑ-ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ-ΜΑΚΡ/ΣΠΕΡ 2010-ΑΚΑΔ.ΠΟΔ.ΛΑΜΙΑΣ Γ!-ΛΑΜΙΑ-ΑΙΑΝΤΑΣ Γ!-ΝΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ Ν. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ.


Ο ΟΜΙΛΟΣ  ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ
ΑΣΤΗΡ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΚΑΜ.ΒΟΥΡΛΑ
ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
ΑΡΗΣ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το σύνδρομο του θεατή

Μια ανοιξιάτικη νύχτα του 1964, η 28χρονη Αμερικανίδα Κίτι Τζενοβέζε έπεσε θύμα επίθεσης έξω από το διαμέρισμά της στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.
Ενας άντρας τής επιτέθηκε και τη χτύπησε με μαχαίρι. Η γυναίκα, τραυματισμένη και έντρομη, άρχισε να φωνάζει:
«Θεέ μου, με μαχαίρωσαν. Βοήθεια!».

Σε αρκετά παράθυρα της γειτονιάς άναψαν φώτα και κάποιος από τους γείτονες φώναξε:
«Άσε τη γυναίκα ήσυχη».
Ο δράστης απομακρύνθηκε γρήγορα, αλλά ύστερα από ελάχιστα λεπτά επανήλθε και μαχαίρωσε ακόμα μία φορά τη γυναίκα. Το θύμα αμύνθηκε και ο άντρας έφυγε και πάλι, για να επιστρέψει όμως και να τη μαχαιρώσει και τρίτη φορά. Η γυναίκα πέθανε.

Η επίθεση διήρκεσε συνολικά μισή ώρα και 38 άτομα υπήρξαν αυτόπτες ή αυτήκοοι μάρτυρες του περιστατικού. Κανένας τους δεν τηλεφώνησε στην αστυνομία.
«Δεν ήθελα να μπλέξω» είπαν οι περισσότεροι.

Ο φόνος αυτός προκάλεσε το ενδιαφέρον των κοινωνικών ψυχολόγων Τζον Ντάρλεΐ και Μπιμπ Λατανέι, που άρχισαν σειρά επιστημονικών ερευνών. Τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι όσο περισσότεροι είναι οι μάρτυρες ενός εγκλήματος ή ατυχήματος, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες κάποιος από αυτούς να επέμβει.
Το φαινόμενο αυτό ονομάστηκε Σύνδρομο Τζενοβέζε ή «σύνδρομο του θεατή» και θεωρείται ένα κλασικό παράδειγμα στο χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας.


Αυτή η μικρή ιστορία είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Όλοι οι Έλληνες πάσχουμε από το σύνδρομο του θεατή.

Επί 40 χρόνια παρέμεινε στην εξουσία το καρκινικό μόρφωμα του δικομματισμού το οποίο ονομάσαμε δημοκρατία. Μία εκλεγμένη ολιγαρχία την οποία είπαμε να κάνουμε μόνιμη κυβέρνησή μας και έπειτα αυτή μέσα από τις προπαγανδιστικές της μεθόδους κατάφερνε πάντα να διχάζει την κοινωνία, στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
Μια κυβέρνηση βιαστών, "βιολογικά" ανίκανη να αντιμετωπίσει την κρίση που το σαθρό παρελθόν της, δημιούργησε, προβαίνει μεμονωμένα και επιλεκτικά, σε "οριζόντιες" καρατομήσεις του μόχθου των κοινωνικών ομάδων που αποτελούν τα κύτταρα της δομής της οικονομίας!

Κάθε φορά που μια κοινωνική ομάδα, υφίσταται την επίθεση και το βιασμό της ανίκανης να πράξει διαφορετικά εξουσίας των ολίγιστων, οι άλλες κοινωνικές ομάδες, ανάβουν τα φώτα στα μπαλκόνια, παρακολουθούν το θέαμα στην "αρένα" συντριβής και αισθάνονται ευτυχείς που δεν είναι στη θέση της άτυχης "κοινωνικής ομάδας"!

Η σιγουριά του μπαλκονιού δεν τους επιτρέπει να σκεφτούν ότι πιθανόν αύριο να βρίσκονται αυτοί στην "αρένα"!

Είμαι βέβαιος ότι αν κάποιος θελήσει να βοηθήσει, κάποιος θα βρεθεί να του πει:
Τι το θες το μπλέξιμο τώρα!

Σήμερα οι αντιστάσεις, για ό,τι μας συμβαίνει, εξαντλούνται σε συζητήσεις "Καφενείου", όπου όλοι συμφωνούν ότι "δεν πάει άλλο", αλλά γυρίζουμε όλοι σπίτια μας, εκτονωνόμαστε με το Λάκη, πετάμε ένα: "τι ωραία τα λέει, ο μπαγάσας" και σβήνουμε τα φώτα στα μπαλκόνια!

Ας ελπίσουμε ότι, το μαχαίρι της εξουσίας δε θα έχει βρει το στόχο του, όταν όλοι οι θεατές βρεθούμε πεσμένοι στη βρώμικη άσφαλτο ενός στενοσόκακου, και να μπορέσουμε να σηκωθούμε!

Γιατί, όταν είσαι στο δάπεδο, ή θα έρπεις ζητώντας έλεος ή θα εκτιναχθείς προς τα πάνω!

Άλλωστε, αυτό είναι και το μόνο που φοβούνται οι βιαστές της νύχτας!

Προσπαθώ ακόμα να βρω ποιον θα ψηφίσω

«Προσπαθώ ακόμα να βρω ποιον θα ψηφίσω, αλλά δεν μπορώ να καταλήξω κάπου. Έτσι αποφάσισα να ψηφίσω εκείνον που δε θα βγει να πει… τι θα κάνει για μένα αλλά τι θα κάνει για τον εαυτό του! Με άλλα λόγια, θα ψηφίσω εκείνον που δεσμεύεται να μειώσει τον αριθμό του σιναφιού του σε 200. Που θα μειώσει τη βουλευτική αποζημίωση, τις έκτακτες αποδοχές και τα επιδόματά τους. Που θα αλλάξει το νόμο περί ευθύνης των πολιτικών. Διότι η θυσία πρέπει να ξεκινήσει από αυτούς που την επικαλούνται και την επιβάλλουν. Υπάρχει τέτοιο πολιτικό σχήμα στην Ελλάδα; Ή θέλουν όλοι να αποφασίσουν για τις τύχες μας, διασφαλίζοντας πρώτα τις δικές τους;»
http://www.prionokordela.gr

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΑΡΘΡΟ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

Γεννήθηκα στην Αταλάντη Φθιώτιδος και είμαι μέλος αγροτικής οικογένειας. Έζησα και μεγάλωσα στην Λοκρίδα γνωρίζοντας την αγωνία, τον κόπο και τον μόχθο του κάθε αγρότη ως εργαζόμενη κοντά στους γονείς μου. Στην  συνέχεια δραστηριοποιήθηκα στο χώρο του εμπορίου έχοντας δικό μου  κατάστημα στην περιοχή Δήμου Μώλου και Αγίου Κωνσταντίνου. Κατόπιν  εργάστηκα στον Ιδιωτικό τομέα στην περιοχή Καμένων  Βούρλων. Σήμερα είμαι υπεύθυνη καταστήματος εστίασης. Είμαι μητέρα δυο αγοριών 13 και 16 ετών, Είμαι μια από εσάς, ένας άνθρωπος της καθημερινότητας.
H υποψηφιότητά μου έχει ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Την φιλοδοξία μου να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις για την Φθιώτιδα και τους συμπολίτες μου με συνέπεια, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, με καρδιά και ψυχή. Όλοι μαζί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να αποκαταστήσουμε την πληγωμένη υπερηφάνεια του Ελληνικού Λαού. Όλοι μαζί για να αποκτήσει η Ελλάδα την χαμένη Εθνική της κυριαρχία, Όλοι μαζί για να θέσουμε τέρμα στον δικομματισμό. Ήρθε λοιπόν η ώρα να παραδώσουν οι εκπρόσωποι του παλαιοκομματισμού τις καρέκλες τους και να παραμείνουν οι μέχρι τώρα διαχειριστές της εξουσίας στο περιθώριο της πολιτικής.
Όλοι μαζί με τον πρόεδρο μας Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ, τον  εγγυητή της σταθερής πολιτικής άποψης για να κατοχυρωθούν όλοι οι Έλληνες με αλληλεγγύη,   ισονομία, ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Mε αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ Γιαννούλα
Υποψήφια Βουλευτής Φθιώτιδας

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επιτέλους έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα!

Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία και μετά από: άπειρα τηλεφωνήματα, παρακλήσεις, πιέσεις, αντιπαραθέσεις, έντονο παρασκήνιο, καβγάδες, γράψε-σβήσε και πολλά ΟΧΙ...έκλεισε επιτέλους η 7άδα για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα.

Εκτός των 3 βουλευτών (Αντωνίου, Μπατζελή, Τσώνη), οι 4 υποψήφιοι που ουσιαστικά επιστρατεύθηκαν είναι: Αλεξάνδρα Βεντούρη-Νασοπούλου, Σάββας Γουλόπουλος, Βασίλης Πασλής και Γεωργία Σωτηροπούλου.
 http://www.lamiareport.gr

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας.

Συγκεκριμένα στη Φθιώτιδα το ψηφοδέλτιο στελεχώνουν οι εξής:
1. Γαλάνης Αθανάσιος – Πολιτικός Μηχανικός
2. Δημητράντζου Βασιλική – Δημόσιες σχέσεις/Επικοινωνία – Άνεργη
3. Δροσοπούλου Γιαννούλα – Ιδιωτική Υπάλληλος
4. Παλιούρας Ευθύμιος – Μηχανικός δήμου Μακρακώμης
5. Τσαπή Ελισάβετ – Άνεργη
6. Χειμάρας Θεόδωρος – Αξιωματικός Στρατού Ξηράς
7. Χριστόπουλος Γεώργιος – Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. Εν Αποστρατεία
 
Στην Ευρυτανία:
1. Μπακόλας Κωνσταντίνος – Επιχειρηματίας
2. Πολονύφης Γεώργιος – Ελεύθερος επαγγελματίας
3. Πολύζου Χριστίνα – Ελεύθερη επαγγελματίας
 
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ο δημοσιογράφος Παύλος Σφέτσας αναλαμβάνει εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην επικοινωνία του κινήματος με τα ΜΜΕ Φθιωτιδας και Ευρυτανίας. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του στα τηλ. 6977228369 - 6981902050 ή στο email: sfetsasp@yahoo.gr

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας σε Φθιώτιδα

Ανακοινώθηκαν και επίσημα από τη Νέα Δημοκρατία τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα. Δείτε ποιοι είναι οι υποψήφιο σε Φθιώτιδα.
1 ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
2 ΜΑΚΡΗ - ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
3 ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ
4 ΜΠΡΙΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
5 ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
6 ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
7 ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Δήμος Μώλου – Αγ Κων/νου: Μίνι απολογισμός των τελευταίων 30 ημερών!

Σύμφωνα με σημερινό (11-4-2012) δελτίο τύπου του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, εντός των ορίων του Δήμου, υλοποιήθηκαν το τελευταίο μήνα πολλές δράσεις και συγκεκριμένα:
Στη δημοτική ενότητα Καμένων Βούρλων:
1. Νέα ασφαλτόστρωση μήκους περίπου 500 μέτρων στη παράπλευρη οδό της Π.Α.Θ.Ε. στα πλαίσια συντήρησης της.

2. Φύτευση του πάρκου με πληθώρα φυτών (τριανταφυλλιές, αγγελικές, βουκαμβίλιες, γιασεμιά, ιβίσκοι συριακοί, λαγκεστρέμιες, ετήσια εποχικά) και οριοθέτηση με λίθους ήπιων περιπατητικών διαδρόμων.
3. Συντήρηση πρασίνου στη παραλία.
4. Αμμοχαλικοστρώσεις αγροτικών δρόμων στη Τ.Κ. Καινουρίου και από Κουνιαβίτη εως Καλλυντικά.

5. Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας με διαμορφωτή γαιών.
6. Διαμόρφωση πλατείας οικισμού Αγίου Δημητρίου.
7. Διάνοιξη προσβάσεων κατά μήκος του Βοάγριου ποταμού (Ρεγγίνι- Κόμνηνα).

 












Στη δημοτική ενότητα Αγίου Κωνσταντίνου:
1. Φύτευση φοινικοειδών (πιτσάρδιες και χαμαίρωπες) στη παραλία του Ασπρονερίου, διάστρωση αμμοχάλικου στη παραλιακή οδό και ασφαλτόστρωση στην είσοδο από τη παράπλευρη οδό της Π.Α.Θ.Ε.
2. Επίχωση των αρχαιολογικών ανασκαφών εντός της πόλης του Αγίου Κωνσταντίνου με τη σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Στη δημοτική ενότητα Μώλου:
1. Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ιστών στους κόμβους Αγίου Σεραφείμ και Σκάρφειας στη συμβολή με τη παράπλευρη οδό της Π.Α.Θ.Ε.
2. Διαμόρφωση δημοτικού χώρου Αγίας Τριάδας.
3. Επέκταση δημοτικού φωτισμού στην έξοδο από τη Μενδενίτσα προς το Καλλίδρομο.
4. Εγκατάσταση προκατασκευασμένης μεταλλικής δεξαμενής ύδρευσης στη Κόμνηνα και σύνδεση αυτής.
5. Αποπεράτωση δημοτικού αναψυκτηρίου Καλλιδρόμου και διαμόρφωση πλατείας.
6. Περίφραξη δημοτικού κοιμητηρίου Μώλου.
7. Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ποδοσφαιρικού γηπέδου.
8. Συνεργασία με Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για ένταξη δημοτικών εκτάσεων στο Φανάρι Σκάρφειας και Βάλτο Αγίας Τριάδας στο πρόγραμμα HELIOS.
 που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επισκεπτών του.
 Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ
ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
http://thronio.gr

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Μήνυμα του Δημάρχου Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου κ. Τετριμίδα

Δήμος Μώλου Αγίου Κων/νου

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα και η Ανάσταση του Θεανθρώπου να γεμίσουν τις καρδιές όλων μας με το φως της Αγάπης και της Ελπίδας!
Το βαθιά συμβολικό μήνυμα των Ημερών του Πάσχα είναι η Ελπίδα και η Δύναμη.
Δοκιμαζόμαστε σαν λαός σε πρωτοφανείς συνθήκες κρίσεις και διερχόμαστε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της Νεώτερης Ιστορίας μας.
Μπορούμε όμως και δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι για το Αύριο.
Με την ευκαιρία των εορτών, θέλω να ευχηθώ σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας, Καλή Ανάσταση με Χαρά , Αγάπη και πάνω από όλα Υγεία.

 Ευάγγελος Τετριμίδας
 Δήμαρχος Μώλου Αγίου Κων/νου

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ Α.Σ ΑΣΤΗΡ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Ο ΑΣ ΑΣΤΗΡ Αγίου Σεραφείμ σας προσκαλεί την Κυριακή του Πάσχα 15 Απριλίου στο rodon music cafe στον Αγ. Σεραφείμ,στον πασχαλιατικο χορο του.
                                             Είσοδος 5,00 
Σας ευχόμαστε καλές γιορτές και Καλό Πάσχα.
                                            ΤΟ ΔΣ.

Ανοιχτή επιστολή ψηφοφόρων Φθιώτιδας Προς τους υποψήφιους βουλευτές του νομού μας (και όχι μόνον..)

Κυρίες και κύριοι,
Είμαστε μια ομάδα κατοίκων της Φθιώτιδας. Άλλοι από μας πιστεύουμε ότι το Μνημόνιο ήταν για τη χώρα μας αναγκαίο κακό κι άλλοι θεωρούμε ότι για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης υπήρχαν άλλες καλύτερες λύσεις κι ότι το Μνημόνιο θα μας αποτελειώσει. Αυτό που μας ενώνει δεν είναι η άποψη που έχουμε για το Μνημόνιο ή, γενικότερα, τα πολιτικά μας πιστεύω. Είναι η αγωνία μας για το αύριο αλλά και η οργή μας από τη διαπίστωση πως το μόνο που, στους περισσότερους από σας, δίδαξε η κρίση είναι ότι γι’ αυτήν φταίει μόνο «το απέναντι μαγαζί». Σας πληροφορούμε πολλοί από εμάς τους απλούς πολίτες, όσοι τουλάχιστον  μπορούμε να παραμερίζουμε την οργή μας και να σκεφτόμαστε νηφάλια, έχουμε ήδη επιμερίσει τις ευθύνες για το χάλι μας και μάλιστα χωρίς να εξαιρούμε τους εαυτούς μας από αυτές. Μάταια, λοιπόν, και εξοργιστική η προσπάθεια του κάθε βουλευτή ή πολιτευτή να μας πείσει ότι φταίει αποκλειστικά  ο απέναντι ή οι απέναντι ή όλοι οι άλλοι -Έλληνες και ξένοι- εκτός από το κόμμα του και τον ίδιο.  
Από την πλευρά μας, έχοντας βγάλει ήδη τα συμπεράσματά μας για το χτες, προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στο αύριο. Οι εκλογές που έρχονται, σίγουρα δε θα έχουν σχέση με καμιά άλλη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης. Ως ψηφοφόροι θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νοοτροπία και η δράση των μελών της επόμενης Βουλής δε
θα έχουν, δεν πρέπει να έχουν, καμιά σχέση με όσα μας οδήγησαν εδώ που είμαστε. Και με την ελπίδα από την επόμενη Βουλή να γίνει αυτό που επιτάσσει ο κοινός νους, αποφασίσαμε σε τούτες ειδικά τις εκλογές να σας απαλλάξουμε από τον κόπο να μας πείτε ότι «φταίνε οι άλλοι». Αυτό που θέλουμε ν’ ακούσουμε από σας δεν είναι τα προεκλογικά «κατηγορώ», τα πιθανά «συγγνώμην» και φυσικά στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Θέλουμε κατ’ αρχήν ν’ ακούσουμε αν το κόμμα σας ως κυβέρνηση, συγκυβέρνηση ή αντιπολίτευση προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο για να διορθωθούν οι αδικίες που προκάλεσαν οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων στους οικονομικά ασθενέστερους. Και δεύτερο θέλουμε ο καθένας από σας να ξέρει τι περιμένουμε από αυτόν, για να μας πει αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. 
Απαιτούμε απ’ όλους τους υποψήφιους βουλευτές του νομού μας και ειδικά απ’ όσους θα είστε υποψήφιοι με τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας» (αφού οι υπόλοιποι μπορείτε να οχυρωθείτε μετεκλογικά πίσω από το βολικό «εμείς δεν κυβερνάμε»), να δηλώσετε δημόσια, αν βρίσκετε λογικές ή παράλογες τις παρακάτω προτάσεις πολιτικών αλλαγών.
Στην περίπτωση που τις θεωρείτε λογικές και εύλογες, να δεσμευτείτε από τώρα δημόσια ότι, αν εκλεγείτε, αλλά και, αν δεν εκλεγείτε, ως απλά στελέχη του κόμματος στο οποίο ανήκετε, θα επιδιώξετε, μαζί με όλους τους άλλους βουλευτές του νομού μας (και όχι μόνον…)
Να δρομολογηθούν αμέσως μετά τις εκλογές ή μέσω της τροποποίησης του Συντάγματος, όπου αυτό είναι απαραίτητο, οι παρακάτω αλλαγές:
1) Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο.
2) Να μειωθούν οι αποδοχές των βουλευτών και οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα κόμματα στο ένα τρίτο (33%) των αποδοχών και των επιχορηγήσεών τους που ίσχυαν πριν από την ψήφιση των Μνημονίων.
3) Να καταργηθούν οι αποζημιώσεις των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών.
4) Να μειωθούν δραστικά τα βουλευτικά προνόμια. Σε κάθε βουλευτή, για όσο τουλάχιστο διάστημα διαρκέσει η οικονομική κρίση, να χορηγείται ελευθέρας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας και τρία ή τέσσερα επιδόματα λογικού ύψους, για τη μακρόχρονη μίσθωση ή αγορά αυτοκινήτου μεσαίου κυβισμού, για τις αεροπορικές μετακινήσεις του στην εκλογική του περιφέρεια (μόνο εάν αυτή απέχει πολύ από την Αθήνα), για την επικοινωνία του με το κοινό και τις υπηρεσίες (π.χ. 200 ευρώ μηνιαίως για τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη) και για το ενοίκιο ενός ή δύο -για τους βουλευτές της επαρχίας- γραφείων. 
5) Να καταργηθεί η δυνατότητα των βουλευτών να προσλαμβάνουν συγγενείς τους στα γραφεία τους και στη συνέχεια να τους μονιμοποιούν στο δημόσιο. Σε κάθε βουλευτικό γραφείο να εργάζεται με απόσπαση ένας υπάλληλος του δημοσίου, ο οποίος κατά την περίοδο της κανονικής του άδειας, θα αναπληρώνεται από υπάλληλο του κόμματος στο οποίο ανήκει ο βουλευτής ή, αν οι υπάλληλοι του κόμματος δεν επαρκούν, από συμβασιούχο ή άλλο μόνιμο δημόσιο υπάλληλο.
6) Να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη και να σταματήσει η καταβολή δεύτερης σύνταξης σε πρώην βουλευτές και αιρετούς των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού. Οι βουλευτές (όπως και οι λοιποί αιρετοί), αντί μιας δεύτερης ισόβιας σύνταξης, να επιβαρύνουν το δημόσιο, για όσο διάστημα έχουν την ιδιότητα του βουλευτή, περιφερειάρχη ή δημάρχου, μόνο με τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
7) Να καθιερωθεί ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή και του υπουργού. Κανένας βουλευτής ή και υποψήφιος βουλευτής, εκτός από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο ή τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης, δεν αναλαμβάνει κυβερνητικό αξίωμα (υπουργός, υφυπουργός, γενικός ή ειδικός γραμματέας υπουργείου). Και κανένας απ’ όσους αποκτούν  κυβερνητικό αξίωμα δεν έχει δικαίωμα να πολιτευτεί τα επόμενα δέκα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του.
8) Οι υποψήφιοι βουλευτές, περιφερειάρχες ή δήμαρχοι πρέπει να έχουν ασκήσει αποδεδειγμένα και για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών κάποιο επάγγελμα. Κάθε αιρετός (βουλευτής, περιφερειάρχης ή δήμαρχος) μπορεί να κατέχει ένα ή (διαδοχικά) περισσότερα του ενός αξιώματα (στη Βουλή ή στην αυτοδιοίκηση και το αντίστροφο) για τρείς συνολικά θητείες. Εξαιρούνται οι αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων και οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί.
9) Η επιλογή (και η ανά τριετία ή πενταετία επανάκριση) των στελεχών της δημόσιας διοίκησης γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, γενικών διευθυντών και διευθυντών υπηρεσιών να γίνεται από ανεξάρτητη αρχή τύπου ΑΣΕΠ και όχι από την κυβέρνηση ή από υπηρεσιακά συμβούλια τη σύνθεση των οποίων καθορίζει η κυβέρνηση. Μόνον έτσι θα επικρατήσει η αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα, θα εξασφαλιστεί η δίκαιη αξιολόγηση των υπόλοιπων υπαλλήλων και θα περιοριστούν οι πελατειακές σχέσεις.
10) Να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποδεδειγμένα καταχρώνται δημόσιο χρήμα, χρηματίζονται ή έχουν λάβει τα προηγούμενα χρόνια ή θα λάβουν στο μέλλον συντάξεις συγγενών τους που έχουν αποβιώσει.
11) Να κατάσχεται εντόκως το ισόποσο της περιουσίας όσων αποκαλυφθεί ότι έχουν λάβει συντάξεις αποβιωσάντων συγγενών τους ή αναπηρικές συντάξεις «μαϊμού».
Θα μπορούσαμε να επεκταθούμε και σε πολλά άλλα που είναι δυνατό και αναγκαίο να γίνουν.
Περιοριζόμαστε όμως σ’ αυτά τα ελάχιστα και αυτονόητα.
Σ’ αυτά που θα αποδείξουν ότι η σχέση σας με τα κοινά δεν αποβλέπει σε προσωπικό όφελος και πλουτισμό αλλά σε προσφορά.
Σ’ αυτά που θα εμποδίσουν αμφίδρομα τη σύναψη πελατειακών σχέσεων και την διαιώνιση του νοσηρού φαινομένου των επαγγελματιών πολιτικών.
Σ’ αυτά που θα μας δώσουν την ελπίδα ότι η κρίση -που δεν είναι απλά οικονομική, αλλά και πολιτική και ιδίως κοινωνική- μπορεί να ξεπεραστεί.
Σ’ αυτά που θα αποτελέσουν την αφετηρία μιας σταδιακής μετατροπής της χώρας μας σε κράτος Αξιοκρατίας, Ευνομίας και Δικαίου.
Φθιώτιδα Απρίλιος 2012
(πριν από την τραγική αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα…)
Για τη συντακτική ομάδα
Αξελής Βασίλης αξιωματικός ε.α. Π.Α.,
Βαρσαμίδης Αργύρης χημικός,
Γόνης Βασίλειος, φιλόλογος,
Γεροδήμος Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας,
Δημητρακάκης Κων/νος, σχολ. σύμβουλος, δ/ντής Π.Ε.Κ,
Μπατσικανής Νίκος, αξιωματικός ε.α. Π.Α.
Καραγεώργου Αγλαΐα, τεχνολ. τροφίμων ΤΕΙ-εναλλακτική θεραπεύτρια,  
Καραπέτσας Φώτης, συνταξιούχος δάσκαλος,
Μουρτζίκου Μαρία, υπάλληλος Ι.Κ.Α
Μπλούνας Θάνος, τ. ειδ. πάρεδρος Π.Ι.
Μπλούνας Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος,
Μπούρχας Νίκος, συνταξιούχος δάσκαλος,
Σαΐτης Δημήτρης, χημικός-μηχανικός, δ/ντής ΔΕΗ,
Σερετάκη Ιωάννα, οδοντίατρος,
Στεργίου Θανάσης, πλωτάρχης ε.α.
Υ.Γ. 1. «Σιγά μην δεσμευτούν οι υποψήφιοι, μόλις διαβάσουν αυτά που γράφουμε», είπε κάποιος από τη συντακτική μας ομάδα.
«Κι αν δε δεσμευτούν, κακό του κεφαλιού τους», του απάντησε κάποιος άλλος. «Έτσι, θα δώσουν σε πολλούς από μας ένα σοβαρό λόγο να μην τους ψηφίσουμε. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορούμε να ελπίζουμε πως με το κείμενό μας αυτό ξεκινάμε ένα δημόσιο διάλογο στο νομό μας και ίσως και σε άλλους νομούς για τα θέματα που θίγουμε…».
Υ.Γ. 2  Υ.Γ. 2 (Για τους αναγνώστες-ψηφοφόρους): Σχολιάστε ελεύθερα ή απλά με τη λέξη «προσυπογράφω» στα τοπικά ιστολόγια που θα αναρτήσουν το κείμενό μας ή στις εφημερίδες που θα το δημοσιεύσουν. 
 http://pelasgia.blogspot.com/2012/04/blog-post_9325.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας – ΠΑΣΟΚ
4  Απριλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.

Κ. Μπατζελή: Η σήμανση των προϊόντων «εγγύηση» ανάπτυξης για την περιφέρεια
«Η πορεία της χώρας προς ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο απαιτεί σαφή ιεράρχηση των αναπτυξιακών μας προτεραιοτήτων, στοχευμένες τομεακές και κλαδικές πολιτικές, κυρίως σε τομείς που υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα, δυνατότητα εξειδίκευσης, δικτύωσης, κεφαλαιακού ενδιαφέροντος και υψηλής απασχόλησης», τόνισε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή στη σημερινή της ομιλία στη Βουλή ως εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος - Νέα Εταιρική Μορφή - Σήματα - Μεσίτες Ακινήτων - Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις».
Η κ. Μπατζελή επισήμανε ότι με το παρόν νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης όχι μόνο τίθενται οι βάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και τη δημιουργία ενός ελκυστικού για επενδύσεις επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλά κυρίως αναδύονται σημαντικές καινοτομίες, όπως η σήμανση των προϊόντων, που δίνει αναπτυξιακή «ανάσα» στην εθνική, περιφερειακή και τοπική οικονομία  σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.
Πολιτική που πρέπει να βρεθεί  στην κορυφή της νέας παραγωγικής πυραμίδας της χώρας, ως «εργαλείο» αύξησης της ζήτησης των εγχώριων προϊόντων, προώθησης των τοπικών προϊόντων και της τοπικής επιχειρηματικότητας,  ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, προστασίας των συμφερόντων των παραγωγών από απομιμήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά και εδραίωσης της εμπιστοσύνης του καταναλωτή. Πέραν όμως της «απόκτησης» μιας αναγνωρισιμότητας του ρόλου τους στην εθνική οικονομία, η ισχυροποίηση των κλάδων θα πρέπει να συνδυαστεί και με την περιφερειακή εξειδίκευση που θα επαναπροσδιορίζει τη σχέση ανακατανομής των πόρων από το κέντρο στην περιφέρεια. 
Η κ. Μπατζελή ως εισηγήτρια του νομοσχεδίου κατέθεσε ακόμη συγκεκριμένη πρόταση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης για αντικατάσταση μέρους της δημόσιας δαπάνης που αφορά την εθνική συμμετοχή των έργων του ΕΣΠΑ με τη μόχλευση ιδιωτικών πόρων, μέσα από την αξιοποίηση του θεσμού των ΣΔΙΤ. Λόγω του πολύ μικρού ποσοστού που απαιτείται πλέον για την εθνική συμμετοχή, μετά τις τροποποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το δεδομένο αυτό πρέπει να εξεταστεί άμεσα, καθώς μπορεί να δώσει νέα και πολύ σημαντική δυναμικότητα στην υλοποίηση των επενδύσεων μέσω του ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο της ομιλίας της η κ. Μπατζελή αναφέρθηκε ακόμη στη σύσταση της «ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας» που προβλέπεται στο παρόν νομοσχέδιο, στην ένταξη του Μητρώου Εξαγωγέων Αγροτικών Προϊόντων στο Μητρώο Εξαγωγών (ΓΕΜΕ), το οποίο σε συνδυασμό με το Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων θα ελέγξει την πορεία των εξαγωγών, αλλά και τη διαμόρφωση των ίδιων των τιμών.
Επισήμανε ωστόσο ότι «η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και της Κεντρικής Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και την ταυτόχρονη κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου του Γ.Ε.ΜΗ με στόχο την άσκηση ενιαίας, κρατικής διοίκησης και εποπτείας του Μητρώου,  εγείρει έντονο προβληματισμό για το κατά πόσο οδηγούμαστε εντέλει σε ένα μοντέλο διοίκησης βασισμένο στον κρατισμό και όχι στην αποκεντρωμένη διοίκηση».
Β. 
Η κ. Μπατζελή ενημερώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Υποδομών,  Μεταφορών και Δικτύων κ. Βορίδη για τη συνέχιση του έργου «Νέα Κοίτη Σπερχειού – Α.Κ. Ροδίτσας του άξονα ΠΑΘΕ», το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς  Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Έξω από την ΔΕΗ οι κάτοικοι της Ν.Μαγνησίας γιατί έκοψαν το ρεύμα σε άνεργη μάνα που δεν είχε να πληρώσει το χαράτσι

Χωρίς ρεύμα άφησε η ΔΕΗ μια άνεργη μάνα δύο παιδιών που διαμένει στην συνοικία της Ν.Μαγνησίας επειδή δεν είχε να πληρώσει το χαράτσι. Ο διακόπτης κατέβηκε χθές προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων ολόκληρης της συνοικίας για το σκληρό πρόσωπο της ΔΕΗ.

Το πρωί με την στήριξη και του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ και μετά από έντονες διαπραγματεύσεις πέτυχαν την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι της άτυχης μάνας που τα φέρνει βόλτα με μεγάλη δυσκολία.
Την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση είχε η λαική επιτροπή Ν.Μαγνησίας και σύμφωνα με τον κ.Στέλιο Ζαχαρόπουλο η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί τρανή απόδειδη πως οι γειτονιές αν οργανωθούν οι πολίτες μπορούν να αντισταθούν στις αντιλαικές πολιτικές και τα χαράτσια.
http://www.lamiastar.gr