Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Καλό μήνα! Καλό καλοκαίρι!!

Καλό μήνα! Καλό καλοκαίρι!!

Ούτε από το ευρώ μπορούν να μας διώξουν, ούτε να πάψουν να μας χρηματοδοτούν.

Το έχουμε πει και το έχουμε ματαξαναπεί. Μην μασάτε στην προπαγάνδα του ξεπουλημένου κρατικοδίαιτου καθεστώτος και μην ανησυχείτε. Μην πανικοβάλλεστε από μια εντολοδόχο πολιτική ολιγαρχία και προβαίνετε σε ενέργειες πανικού, οι οποίες γεμίζουν τις τσέπες ειδικών λαμόγιων. Ακόμα και των λαθροκλεπτών που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Κανένας, είτε τρόϊκα, είτε ευρωπαϊκό κράτος, δεν μπορεί να μας εκδιώξει από....
το ευρώ, ακόμα και αν πτωχεύσουμε μέσα στο ευρώ. Η μόνη που μπορεί να το κάνει αυτό είναι η ελληνική πολιτική ολιγαρχία, σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρει, την κατάλληλη στιγμή, από εκείνα τα συμφέροντα που την ελέγχουν.

Σε καμία περίπτωση η τρόϊκα δεν μπορεί να κόψει την χρηματοδότηση της Ελλάδας, ακόμα και αν δεν εκτελέσουμε κανέναν όρο του μνημονίου. Αν το κάνει, αυτό θα σημάνει αυτόματη πτώχευση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ και φυσικά καταστροφή της ευρωζώνης. Αυτούς τους δισταγμούς δεν τους έχει το ΔΝΤ, αλλά τους έχει όμως η ΕΕ, που καίγεται για την ίδια της την ύπαρξη. Μπορεί η ΕΕ να μας μισεί, αλλά είναι υποχρεωμένη να μας κρατήσει στη ζωή. 

Εκείνο που προσπαθεί αυτή τη στιγμή η ΕΕ (και όχι το ΔΝΤ, το οποίο δεν νοιάζεται για την τύχη της Ελλάδας), είναι να εξασφαλίσει αυτά τα χρήματα που δανείζει. Έτσι, με τη βοήθεια της ντόπιας ολιγαρχίας την οποία πιέζει για συναίνεση, προσπαθεί αφενός να μετατρέψει όλα τα ιδιωτικά χρέη της Ελλάδας σε διακρατικά μέσω του δανεισμού, ο οποίος πηγαίνει κατευθείαν στην εξόφληση των ιδιωτικών χρεών,  αφετέρου προσπαθεί να πάρει ενυπόθηκες εγγυήσεις και υπογραφές από τα δύο μεγάλα κόμματα, ώστε να έχει την Ελλάδα μόνιμα υπό τον έλεγχό της και να μην κινδυνεύσει να βγει κάποια επαναστατική κυβέρνηση που θα κηρύξει τις συμφωνίες αντισυνταγματικές και παράνομες.   

Οι κοτζαμπάσηδες της ελληνικής πολιτικής ολιγαρχίας, με τη σειρά τους, φοβίζουν και πανικοβάλουν τον Έλληνα ραγιά με την προπαγάνδα τους, προκειμένου να του περάσουν εύκολα τις αποφάσεις των πασάδων της ΕΕ.     
Αυτό είναι όλο το παιχνίδι.

Σε μια μόνο περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει να κηρύξει πραγματική στάση πληρωμών. Αν διεθνώς θεωρηθεί και κυρίως από τους οίκους αξιολόγησης, ότι ακόμα και η εθελοντική επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων, αποτελεί παύση πληρωμών. Για το λόγο αυτό η ΕΕ κόπτεται να μετατρέψει ολόκληρο το ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας σε διακρατικό, ώστε να αποφύγει αυτόν το κίνδυνο που θα την καταστρέψει.
Αλλά αν παραχωρήσουμε τη δική μας δημόσια περιουσία, όπως επιδιώκει η πολιτική ολιγαρχία, τελικά θα καταστραφούμε εμείς. 
http://hassapis-peter.blogspot.com

Συνέλαβαν τους ληστές με τα μαχαίρια

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται οι ληστές με τα μαχαίρια. Πρόκειται για σπείρα Βουλγάρων που το τελευταίο διάστημα προκάλεσαν πανικό στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.  Έμπαιναν σε σπίτια, απειλούσαν τους ιδιοκτήτες και τους έπαιρναν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Η σπείρα αποτελούνταν από 5 άνδρες, οι τρεις από τους οποίους έχουν συλληφθεί, ενώ οι άλλοι δύο που τα στοιχεία είναι γνωστά, αναζητούνται. Οι δράστες είχαν ληστέψει τον ιερέα στο Ρεγγίνι, ,τον επιχειρηματία στην πόλη της Λαμίας και χθες τους ηλικιωμένους στα Καμένα Βούρλα και έχουν αναγνωριστεί από τα θύματά τους. Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
www.lamiastar.gr

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!!

ΕΠΕΙΔΗ
Μας έχουν ζαλίσει οι δηµοσιογράφοι µε το ότι δεν παράγουµε τίποτα.
ΕΠΕΙΔΗ
Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η χώρα και οι άνθρωποί της.
ΕΠΕΙΔΗ
Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.
ΕΠΕΙΔΗ
Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.
Διαßάστε εδώ εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας
Μαγνήσιο: Ο µαγνησίτης που εξάγει η χώρα µας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
Αλουµίνιο: Εδώ και µερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουµίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουµινίου, µε χιλιάδες εφαρµογές.
Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η µεγαλύτερη ßωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ßωξίτης χρησιµοποιείται και στην κατασκευή
αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, µεταλλικών κατασκευών και αλλού.
Σµηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσµο µετά τις Ηνωµένες Πολιτείες στην εξόρυξη σµηκτιτών, οι οποίοι έχουν µεγάλο εύρος
εφαρµογών, όπως η διάθεση αποßλήτων, τα φάρµακα, τα καλλυντικά και άλλα.
Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η µοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως µε σηµαντικά κοιτάσµατα νικελίου στοτο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότηµα παραγωγής νικελίου, του µεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσµια παραγωγή ελιάς και λαδιού
Η Ελλάδα είναι 15% της παγκόσµια παραγωγής (ελιά-λάδι)
Η Ελλάδα είναι 3η σε παραγωγή κρόκου. (saffron)
Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγες σπαραγγιων
Η Ελλάδα είναι 7η παγκοσµίως σε εξαγωγές ßαµßακιού
Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή ßαµßακιού
Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστων. 18,2 εκ
Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκοµικών προιόντων
Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσµια ναυτιλία
Γιατί υποτιμόνται και αποσιοπούνται όλα αυτά;
Ποιοί τα έχουν πετύχει ;
Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης !
Το μόνο που προσφέρει, είναι να δείχνει άλλους "καλύτερους"
και να μας κάνουν τελικά αυτοί κουμάντο.
Γιατί τελικά παρόλα τα αρνητικά, μπορούμε και μόνοι μας

http://shark24.blogspot.com/

Aναμνήσεις απο τον Αγιο Σεραφείμ Slideshow

Aναμνήσεις απο τον Αγιο Σεραφείμ Slideshow: ★ Aναμνήσεις απο τον Αγιο Σεραφείμ Slideshow ★ Stunning free travel slideshows on TripAdvisor"

Φρίκη στα Καμένα Βούρλα κακοποιοί βασάνισαν ηλικιωμένους για να τους κλέψουν!

Θα τη θυμάται καλά για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του την πρωτοφανή περιπέτεια που έζησε τα ξημερώματα της Κυριακής ένα  ηλικιωμένο ζευγάρι σε απομακρυσμένη περιοχή των Καμένων Βούρλων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο αστυνομικές πηγές γύρω στις 2μισυ ο 75χρονος και  η σχεδον συνομίληκη συζυγός του αντιλήφθηκαν θόρυβο  στην κουζίνα του σπιτιού τους.Ο άνδρας ανοιξε το φώς και αντίκρυσε εναν κουκουλοφόρο στην πόρτα με μαχαιρι,ο άγνωστος κόλλησε το μαχαίρι στο λαιμο του ηλικιωμενου και φωνάζοντας στα ελληνικά ζήτησε τις οικονομίες του ζευγαριού,οταν εκεινος του απαντησε αρνητικά ο κακοποιός δεν διστασε να χτυπήσει στο πρόσωπο τον κατωχρο ηλικιωμενο και να ουρλιάζει οτι θα τον σκοτώσει ενω ενας συνεργός του επιτέθηκε στην ανήμπορη να αντιδράσει συζυγό του 75χρονου και την συμβούλεψε να υποδειξει που  εχουν  κρυμμενα τα λεφτά τους γιατι θα τους σκοτωναν και τους δυό. 
΄Οσο οι  ηλικιωμένοι  δεν αποκάλυπταν που ηταν χρήματα ενας τρίτος συνεργός εκανε ανω κατω το σπίτι ψάχνοντας σε συρτάρια να βρεί λεφτά.Αυτο κράτησε περίπου 20 λεπτά μεχρι που σε καποιο σημειο βρέθηκε ενα κρυμμενο πορτοφολι οπου μεσα υπήρχαν  γυρω στα 500 ευρώ ολες οι  οικονομίες του ηλικιωμενου ζευγαριου.20 λετπα εφιαλτικα οπως κατέθεσε ο 75χρονος στην αστυνομία.Οι δυο κακοποιοί βρίζοντας και απειλωντας αλλα και χτυπώντας επεμειναν οτι στο σπίτι υπηρχαν πολλά χρηματα και απαιτουσαν να τους δοθούν.Στο τελος απογοητεύτηκαν,πηραν τα 500 ευρώ και  πριν εξαφανιστούν εδεσαν με ενα σχοινί το ζευγάρι και εξαφανίστηκαν μεσα στη νύχτα.Μιδη ωρα αργότερα ο ηλικιωμενος κατάφερε να λυθεί και ειδοποίησε συγγενικο του προσωπο  που με τη σειρά του καλεσε την αστυνομία.
Παρα τις ερευνες παντως ως αυτη την ώρα δεν εχουν εντοπισθεί οι δράστες της ληστείας.
www.lamiafm1.gr

Αγιος Σεραφείμ News: Κατασκευή κόμβου στην είσοδο του χωριού

Αγιος Σεραφείμ News: Κατασκευή κόμβου στην είσοδο του χωριού: "Η ανυπαρξία κόμβου στην είσοδο του χωριού , ωθεί τους οδηγούς να μπαίνουν και να βγαίνουν από όπου θέλουν . Από το σημείο διέρχονται καθημ..."

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αφιερωμένο στους 300 της βουλής!


«Ελπίζω ότι όσοι εξ’ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλά ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»
«Εφ’όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Ιωάννης Καποδίστριας


Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Τρόμος για έκρηξη... μεγατόνων στο ευρώ!

Σύρονται οι κυβερνήσεις σε διάσωση της Ελλάδας, υπό την απειλή κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος - Τι κρύβει το άγνωστο δράμα της γαλλο-βελγικής τράπεζας DEXIA και πώς οδηγεί σε νέο διπλό δάνειο δεκάδων δισ. στην Αθήνα - Γιατί ήταν «κούφιες» οι απειλές περί μη καταβολής της 5ης δόσης, χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή - «Όπλο» για την κυβέρνηση η... μη συναίνεση!
Έντρομοι παρακολουθούν οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί το δράμα του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης, που βρίσκεται πλέον σε ελάχιστη απόσταση από μια έκρηξη πολλών μεγατόνων με άγνωστη έκβαση. Υπό το βάρος αυτής αφόρητης πίεσης, ακόμη και οι «σκληρές» κυβερνήσεις του Βορρά είναι πλέον υποχρεωμένες με κάθε τρόπο να διασώσουν με ένα ακόμη δάνειο πολλών δεκάδων δισ. την Ελλάδα, καθώς τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων 24ωρων απέδειξαν ότι ήταν «κούφιες» και στερούμενες οποιουδήποτε νοήματος οι προειδοποιήσεις για δήθεν εμπλοκή στην εκταμίευση της πέμπτης δόσης, χρεοκοπία της χώρας και επιστροφή στη δραχμή!
Η αλήθεια που αποκαλύπτεται σε όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι εξαιρετικά οδυνηρή για την ΕΚΤ και τις κυβερνήσεις-θεματοφύλακες της ευρωζώνης, που χειρίσθηκαν εντελώς εσφαλμένα τις τύχες της ευρωζώνης από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Μια νέα Lehman «αναδύεται» στην... γαλλογερμανική καρδιά του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, απειλώντας να τινάξει στον αέρα το οικονομικό σύστημα της ευρωζώνης, την ώρα μάλιστα που οι μπουρδολογίες Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτικών περί απειλούμενης κατάρρευσης της Ελλάδας και επιστροφής στη δραχμή κλονίζουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταθετών και απειλούν ευθέως με μια πρωτοφανή κρίση ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αν δεν διαψευσθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα οι ανοησίες που οι ίδιοι οι πολιτικοί άφησαν να δημιουργήσουν πανικό στους καταθέτες.
Από τα μέσα αυτής της εβδομάδας το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης «μύριζε μπαρούτι», τουλάχιστον σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή:
Η γαλλο-βελγική τράπεζα Dexia, ήδη προβληματική και υπό διάσωση από τις κυβερνήσεις Γαλλίας και Βελγίου μετά την κρίση του φθινοπώρου 2008, που παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει ενεργητικό σχεδόν τριπλάσιο του βελγικού ΑΕΠ, έγινε ορατό ότι βρίσκεται στο «κόκκινο», χωρίς να είναι εντελώς σαφής η προέλευση των προβλημάτων της. Το μόνο που ήταν γνωστό και κίνησε πολλές υποψίες στις αγορές ήταν ότι η Dexia είναι εκτεθειμένη σε μεγάλο βαθμό και στα ελληνικά ομόλογα, με τοποθετήσεις ονομαστικής αξίας 3,7 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιες αυτών που διατηρεί, για παράδειγμα, η Deutsche Bank.
Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι ο κορυφαίος επενδυτικός οίκος BlackRock και η βρετανική Barclays έσπευσαν να εξαργυρώσουν πρόωρα ομόλογα της DEXIA αξίας σχεδόν 3 δισ. ευρώ, ανοίγοντας μια τεράστια «τρύπα» στη ρευστότητα της τράπεζας, που σύμφωνα με πληροφορίες καλύφθηκε από την ΕΚΤ. Όλοι στη διατραπεζική αγορά της Ευρώπης προσπαθούσαν έκτοτε να κατανοήσουν τι ήταν αυτό που γνώριζαν παραπάνω από τους υπόλοιπους οι δύο οίκοι, που έσπευσαν να αποσυρθούν από τη χρηματοδότηση της DEXIA. Οι φόβοι για την Ελλάδα και την DEXIA, πάντως, προκαλούσαν ήδη μια προληπτική, μαζική έξοδο κεφαλαίων από το ευρώ προς την Ελβετία, με το ελβετικό φράγκο να καταρρίπτει ιστορικό ρεκόρ στην ισοτιμία του με το ευρώ.
Χθες, η εικόνα με το δράμα της DEXIA, που από πολλούς αποκαλείται ήδη «εκκολαπτόμενη Lehman» της ευρωζώνης, άρχισε να ξεκαθαρίζει. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της τράπεζας ανεστάλη προσωρινά κατόπιν δικού της αιτήματος και ανακοινώθηκε ότι η τράπεζα υπέστη ζημιά ύψους 3,6 δισ. ευρώ από το «τοξικές» τοποθετήσεις σε προϊόντα που συνδέονται με την αμερικανική αγορά ακινήτων και ρευστοποιήσεις ομολόγων πριν τη λήξη τους. Οι ζημιές αυτές μειώνουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας από το 13,4% στο 11% μέσα σε μια νύχτα! Επιπλέον, όμως, η DEXIA «κάθεται πάνω» σε μια εν δυνάμει «τοξική» βόμβα τοποθετήσεων στην Ελλάδα, που σε οποιοδήποτε «πιστωτικό γεγονός» θα εξανεμίσει τα κεφάλαιά της σε τέτοιο βαθμό, που θα απαιτηθεί να ξεφύγει το πρόβλημα από το πεδίο της ΕΚΤ και να περάσει στις κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου. Αυτές θα κληθούν να «πληρώσουν το μάρμαρο» της νέας διάσωσης της DEXIA, κάτι που θα προκαλέσει πολιτικές θύελλες, καθώς η κοινή γνώμη αντιδρά έντονα σε κάθε νέα επιβάρυνση για διάσωση τραπεζών που ανέλαβαν αλόγιστα κινδύνους.
Το παράλληλο ελληνικό δράμα
Παράλληλα με αυτές τις δραματικές εξελίξεις στην «καρδιά» του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το ελληνικό δράμα, που φωτίζεται πλέον από μια νέα οπτική γωνία, μετά την αποκάλυψη του κινδύνου κατάρρευσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. «Η Ελλάδα στέκεται σήμερα ανάμεσα στη διάσωση και την κατάρρευση των ευρωπαϊκών τραπεζών: αν κάτι δεν πάει καλά τις επόμενες ημέρες και αφεθεί να χρεοκοπήσει η χώρα, οι ζημιές που θα προκαλέσει αυτό το γεγονός στην DEXIA θα είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο», εκτιμούν καλά ενημερωμένοι παράγοντες της αγοράς.
Οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας, που συνεδρίαζαν για ώρες υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, κατέληξαν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα: η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση του πολιτικού συστήματος και θα πρέπει να εφαρμόσει μόνη, με τη στήριξη μόνο των δικών της βουλευτών, το νέο μνημόνιο. Το πρόγραμμα νέας σκληρής φορολογικής επιδρομής, συρρίκνωσης του Δημοσίου και μαζικών αποκρατικοποιήσεων δεν είναι δυνατό, όπως άλλωστε αναμενόταν, να εγκριθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, που παραμένει προσηλωμένη στο αίτημά της για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ ούτε συζήτηση θα μπορούσε να γίνει για ανοχή από τα κόμματα της Αριστεράς. Έτσι, μόνο τα μικρά κόμματα του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντ. Μπακογιάννη εμφανίζονται έτοιμα να προσφέρουν υπό όρους πολιτική στήριξη.
Όλα αυτά θα είχαν σημασία, αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ήταν σε θέση να κρατήσουν μέχρι τέλους τη σκληρή στάση τους προς την Ελλάδα και, ενδεχομένως, να πραγματοποιήσουν την απειλή για αναστολή εκταμίευσης της πέμπτης δόσης του δανείου, κάτι που θα οδηγούσε τη χώρα σε χρεοκοπία μέσα στον Ιούλιο, όπως έχει τονίσει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.
Όμως, υπό το πρίσμα των δραματικών εξελίξεων στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, τέτοιες απειλές και προειδοποιήσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική ακόμη και των πιο σκληρών κυβερνήσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην εβδομάδα, προφανώς αφού είχε πάρει τα... μαντάτα για τη δραματική θέση της DEXIA, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχρεωθεί η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση χρέους οποιασδήποτε μορφής.
Ακόμη πιο διάπλατα άνοιξε το δρόμο για τη συνέχιση χρηματοδότησης της Ελλάδας χθες ο «σκληρός» Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης, Νουτ Βέλινγκ, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα πάρει την πέμπτη δόση. Επιπλέον, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προωθούν στο παρασκήνιο με όλες τις δυνάμεις τους την υποψηφιότητα της Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση που άφησε κενή ο Ντομινίκ Στρος Καν στο ΔΝΤ. Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών είναι σχεδόν εξίσου απόλυτη στη θέση της, ότι δεν πρέπει να επιτραπεί οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με τον Γάλλο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ (προφανώς και οι δύο γνωρίζουν καλά τι επιπτώσεις θα είχε στο «σάπιο» τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης μια κατάρρευση της Ελλάδας πριν το 2013...).
Σε αυτό το πολιτικό κλίμα, η κυβέρνηση εκτιμάται ότι δεν θα έχει δυσκολία να κλείσει μια συμφωνία για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, ακόμη και αν οι προτάσεις της για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα («νέο μνημόνιο») και τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχουν πείσει 100% τους «σκληρούς» της τρόικας. Η Ευρώπη δεν έχει πλέον το παραμικρό περιθώριο να πάει κάτι στραβά με την Ελλάδα, καθώς μάλιστα η ανασφάλεια που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στους Έλληνες καταθέτες από τις ανεύθυνες, «τρομολαγνικές» δηλώσεις πολιτικών, έχει εκκινήσει και πάλι μια άλλη αντίστροφη μέτρηση, που παρακολουθεί με αγωνία το τραπεζικό «ιερατείο» της Φραγκφούρτης: ο ρυθμός εξόδου καταθετών από το ελληνικό σύστημα έχει επιταχυνθεί επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες και αν δεν διαψευσθούν το συντομότερο τα σενάρια χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή η ΕΚΤ θα έχει να διαχειρισθεί, εκτός από το δράμα της DEXIA, μια κρίση ρευστότητας ιρλανδικού τύπου στις ελληνικές τράπεζες.
Έτσι, το αν θα υπάρξει συναίνεση στην Ελλάδα, ή αν η χώρα θα δεσμευθεί για ένα σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό πρόγραμμα σταθεροποίησης, αποτελούν πλέον ερωτήματα δευτερεύουσας σημασίας για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις του Βορρά, που θα σπεύσουν τις επόμενες ημέρες να κλείσουν το ελληνικό «μέτωπο», με νέες δεσμεύσεις για χρηματοδότηση της χώρας, ώστε να αποφύγει μια καταστροφική για τις ευρωπαϊκές τράπεζες χρεοκοπία. Ένα δάνειο προς τους «τεμπέληδες» Έλληνες αναμφίβολα θα έχει πολιτικό κόστος για την Άνγκελα Μέρκελ, για παράδειγμα, αλλά πολύ μεγαλύτερο θα ήταν το πολιτικό κόστος, αν οι ισχυρές κυβερνήσεις του Βορρά καλούνταν σήμερα να στηρίξουν με νέα κεφάλαια από τους φορολογούμενους τους κερδοσκόπους του τραπεζικού συστήματος, που είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής στη βόρεια Ευρώπη από και από τους «τεμπέληδες» του Νότου.
Όσο για το αν είναι επιζήμια για τη χώρα η μη εξασφάλιση της συναίνεσης, αποδεικνύεται πλέον ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που υποστήριζαν οι θιασώτες των συναινετικών λύσεων: για τον πρωθυπουργό θα αποτελέσει σοβαρό διπλωματικό πλεονέκτημα η αποδοκιμασία της αντιπολίτευσης στην πολιτική του νέου μνημονίου, καθώς με αυτό το «χαρτί» θα μπορεί να ισχυρισθεί έναντι των Ευρωπαίων ηγετών ότι έχει ελάχιστα περιθώρια να προσφέρει περισσότερες δεσμεύσεις για το νέο δάνειο. Έτσι, θα είναι και πιο εύκολο να αποκρουσθούν οι πιέσεις για εθνικά ταπεινωτικές λύσεις, όπως η προτεινόμενη από πολλές κυβερνήσεις του Βορρά εκχώρηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων σε ανεξάρτητο οργανισμό, που θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τρόικας.
 Θέμα ημερών το διπλό δάνειο
Έτσι, θέμα ημερών είναι πλέον το «κλείδωμα» μιας συμφωνίας για διπλό νέο δάνειο στην Ελλάδα, που θα αποτρέψει τη χρεοκοπία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013. Αυτό που προσπαθούν εναγωνίως να πετύχουν οι κυβερνήσεις του Βορρά, ώστε να έχουν ένα ελάχιστο πολιτικό επιχείρημα για να δικαιολογήσουν στο εσωτερικό των χωρών τους τα νέα δάνεια στην Ελλάδα, είναι να υπάρξει κάποιας μορφής εμπλοκή και πιστωτών από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε το νέο δάνειο να είναι διπλό και μοιρασμένο ισορροπημένα μεταξύ κυβερνήσεων και ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων και επενδυτικών οίκων.
Ήδη έχει ανατεθεί σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη, που «έστησαν» και τη λεγόμενη «Πρωτοβουλία της Βιέννης», με την οποία δεσμεύθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες να συνεχίσουν να στηρίζουν τις θυγατρικές τους στην Ανατολική Ευρώπη, να εξασφαλίσουν δεσμεύσεις από ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες ότι θα δεχθούν τουλάχιστον για την κρίσιμη διετία 2012-2013 να αγοράσουν νέα ομόλογα από την Ελλάδα σε αντικατάσταση ομολόγων που θα λήγουν.
Ουσιαστικά, στόχος είναι από το συνολικό «πακέτο» των 60 δισ. ευρώ τουλάχιστον, που θα χρειασθεί η Ελλάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία μέχρι να λειτουργήσει ο μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας, να προσφέρουν τα μισά οι ιδιώτες πιστωτές. Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να πουν το «ναι» για το σκέλος που τους αναλογεί, βάζοντας στο τραπέζι περί τα 15 δισ. ευρώ, ενώ το ίδιο θα κάνουν και αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που θέλουν να προστατέψουν τα χαρτοφυλάκια ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της ευρωζώνης από τον κίνδυνο μετάδοσης του «ελληνικού ιού» σε άλλες αγορές. 
www.sofokleous10.gr

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Διάρρηξη σπιτιού και κλοπή αυτοκινήτου.

Ξημερώματα Δευτέρας 23-5-2011 στην περιοχη Καινούριο Λοκρίδος Φθιώτιδας,άγνωστοι αφου διέρρηξαν κατοικία την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν έκλεψαν κα το αυτοκίνητο της οκογένειας.

Το αυτοκήνιτο είναι FORD FOCUS χρώματος φυστικί και αριθμό πινακίδας ΥΖΥ 3110. Παρακαλείται θερμά όποιος το έχει δει να ενημερώσει την αστυνομία.
http://kamena-voyrla-news.blogspot.com

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΕΣ


Ο Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κων/νου ανακοινώνει ότι :
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει και φέτος σε συνεργασία με τον Σερβικό Ερυθρό  Σταυρό πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 8 – 16 ετών από την πρώην Γιουγκοσλαβία σε ελληνικές  οικογένειες για  την περίοδο των  καλοκαιρινών  διακοπών από 1-7-2011 έως 26-7-2011.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο  πρόγραμμα, φιλοξενώντας παιδιά   από την πρώην  Γιουγκοσλαβία , καθώς και  για τους λοιπούς όρους- υποχρεώσεις του προγράμματος παρακαλούμε να απευθύνονται στο Δημοτικό Κατάστημα  (Αγίου Παντελεήμονος 8 – 35008  Καμένα Βούρλα), τηλ. 22350-22300.
Καμένα Βούρλα, 9-5-2011
Ο Δήμαρχος
Τετριμίδας Ευάγγελος

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΣΤΟ ΡΕΓΚΙΝΙ: Έδεσαν τον παπά στην καρέκλα του σπιτιού του και τον λήστεψαν!

Το Ρεγκίνι ήταν για μια ακόμη φορά θέατρο εξελίξεων, μια και σήμερα το πρωί ο ιερωμένος του χωριού αφού έπεσε θύμα κλοπής, βρέθηκε δεμένος σε καρέκλα του σπιτιού του, όπως και η οικιακή του βοηθός.
Κατά την περιγραφή του ιερέα, οι δράστες που κρατούσαν και μαχαίρια, ήταν 3 και φορούσαν νάϋλον κάλτσες στο πρόσωπο, οπότε και δεν μπόρεσε να τους αναγνωρίσει. Για να εισέλθουν στο σπίτι (περίπου στις 4.30΄το πρωί) χρειάστηκε να διαρρήξουν ένα καγκελόφρακτο παράθυρο με σκαπτικό εργαλείο.
Ο 85χρονος ιερέας και η οικιακή του βοηθός δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και τελικά οι δράστες τους έδεσαν σε καρέκλες του σπιτιού και αποχώρησαν αφαιρώντας κάποιο μάλλον σημαντικό χρηματικό ποσό και κοσμήματα.
www.thronio.gr

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ MΩΛΟΥ ΑΓ.ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Διαβάζω τώρα τελευταία σε διάφορα μπλοκ και ακούω συζητήσεις για την μετονομασία του Δήμου μας . Έχω και εγώ μια πρόταση να κάνω . Σύμφωνω με την μετονομασία σε Δήμο Καμένων Βούρλων αλλά με έδρα του Δήμου τον Μώλο ,και αιτιολογώ .1. Με ονομασία Δήμο Καμένων Βούρλων η περιοχή αποκτά ένα όνομα που το γνωρίζουν οι πάντες ακόμα και στο εξωτερικό . Αναβαθμίζετε όλη η περιοχή ,όλος ο Δήμος μας.

2 Με τη μεταφορά της έδρα του Δήμου αναβαθμίζετε και ο Μώλος γιατί όλες η υπηρεσίες θα πάνε εκεί και θα απόκτησει και ο Μώλος ανάπτυξη . Υπάρχει έτοιμο Δημαρχείο υπερσύγχρονο και δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί άλλο .

3 Ο Άγιος Κωνσταντίνος έχει ανάπτυξη και είναι το μεγαλύτερο λιμάνι τις περιοχής .

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ


Θα παρακαλούσαμε τον Δήμο να προβεί στην άμεση επισκευή  της μεγάλης τσουλήθρας στην παιδική χαρά του Δημοτικού Σχολίου ,είναι πολύ επικίνδυνη για τα μικρά παιδία . 
Υπάρχουν φωτογραφίες παρακάτω .


Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΜΕΡΙΚΟΙ.........


Είναι κρίμα για μερικούς ανθρώπους που φτάνουν στο σημείο να κλέβουν τα δέντρα που έχουμε φυτέψει στο γήπεδο  του ΑΣΤΕΡΑ . Προσπαθούμε να κάνουμε ένα γήπεδο κόσμημα για όλο το χωριό ,αλλά δυστυχώς κάποιος ανεγκέφαλος πήγε και έκλεψε δέντρα και  λάστιχα ποτίσματος .Κρίμα γιατί αν συνεχισθούν οι κλοπές θα αναγκαστούμε να κλειδώσουμε το γήπεδο .
Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑ

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΘΑΜΝΟΣ!!!


ΠΡΟΣΟΧΗ στους οδηγούς που κινούνται στο παράδρομο μεταξύ Μώλου και Καμμένων  Βούρλων ,γιατί στο ύψος της διασταύρωσης για τον Άγιο Σεραφείμ εθεάθη κινούμενος θάμνος να κάνει βόλτες στο οδόστρωμα .

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ξύλο και καταδίωξη.Σκηνές από ταινία στο κέντρο της Λαμίας

Άγρια συμπλοκή και ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας τα ξημερώματα στο κέντρο της Λαμίας. 2 ομάδες αλλοδαπών, Αλβανοί και Ρουμάνοι σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθαν στα χέρια στην πλατεία Λαού, στις 2 περίπου το πρωί.
Άναυδοι οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν να εκτυλίσσονται για αρκετά λεπτά σκηνές από ταινίες βίας. Αιμόφυρτος ένας από τους εμπλεκόμενους, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Λαμίας, χτυπημένος στο κεφάλι. Οι φίλοι του τον συνόδευσαν στο νοσοκομείο ενώ οι …αντίπαλοί τους εξαφανίστηκαν. Η εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας όμως έφερε αποτέλεσμα, καθώς λίγα λεπτά αργότερα ο ένας από αυτούς εντοπίστηκε. Ήταν επίσης χτυπημένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αιτία της συμπλοκής, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν οικονομικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους τα μέλη των δύο ομάδων.
lamiastar.gr

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Η συμμετοχή του Δήμου μας στην 45η έκθεση Λαμίας

Καταπληκτική δουλειά έχει γίνει με το περίπτερο του Δήμου μας στην 45η έκθεση Λαμίας.

Μπράβο στους εμπνευστές, συντελεστές και εκθέτες.


http://kamena-voyrla-news.blogspot.com/

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Κατασκευή κόμβου στην είσοδο του χωριού


Η ανυπαρξία κόμβου στην είσοδο του χωριού , ωθεί τους οδηγούς να μπαίνουν και να βγαίνουν από όπου θέλουν . Από το σημείο διέρχονται καθημερινά αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά. Ευτυχώς δεν έχει γίνει μέχρι τώρα τροχαίο ατύχημα».
Πριν γίνει όμως μήπως θα έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν την ευθύνη και να κατασκευάσουν αυτών το κόμβο; Δεν νομίζω ότι το κόστος είναι μεγάλο . Γιατί μετά πάλι κανείς δεν θα είναι υπεύθυνος για ότι και αν συμβεί .
Πιστεύω η Δημοτική και Κοινοτική αρχή που τουλάχιστον για το χωριό μας είναι πάντα κοντά μας και τα δείγματα γραφής της είναι πολύ καλά να δείξει το δέον ενδιαφέρον της.

Δείτε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας με τους πολίτες να κυνηγούν αλλοδαπούς όλων των εθνικοτήτων.. Χαμός.. Βίντεο!!
 www.trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ: Συμμετοχή με 3 περίπτερα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Μώλου-Αγ. Κων/νου, ο Δήμος  συμμετέχει για πρώτη φορά με 3 περίπτερα, στην 45η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας η οποία θα διαρκέσει από τις 14 μέχρι τις 22 Μαΐου 2011.
Η συμμετοχή προσβλέπει τόσο στην ενίσχυση του θεσμού της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, όσο και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου και του τουριστικού προϊόντος στο σύνολό του (προϊόντα –παροχή υπηρεσιών)
Ενδεικτικά μερικά από τα τοπικά προϊόντα που γίνεται προσπάθεια να προβληθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, είναι ελιές, λάδι, κρασί, τσίπουρο, μέλι, φυστίκια κ.λ.π.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο, «Η προσπάθεια αυτή του Δήμου, που στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί σαν ομπρέλα στη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων, περιμένουμε να έχει θετικά αποτελέσματα και θεωρούμε ότι αποτελεί μόνο την αρχή ανάλογων προσπαθειών, που προγραμματίζουμε για το μέλλον.
Στην 45η Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας, ας αναζητήσουμε το σταυροδρόμι που συναντιούνται ο «δρόμος της ελιάς», με το «δρόμο του φυστικιού, του τσίπουρου και των άλλων εκλεκτών τοπικών προϊόντων», γιατί ο ευλογημένος αυτός τόπος που ζούμε, παράγει και προσφέρει προϊόντα άριστης ποιότητας».
www.thronio.gr

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η ονομασία φέρνει τριγμούς στο δημοτικό συμβούλιο Αγ.Κων/νου-Μώλου!

Απορίες και  ερωτηματικά προκαλεί σύμφωνα με τις δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 ,του δημοτικού συμβούλου ΄Ακη Αντύπα οτι στη  προσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Καμένων Βούρλων για το θέμα της ονομασίας του νέου Δήμου,συμβουλοι της πλειοψηφιας προτειναν συνθετη ονομασια: Δημος Μωλου- Καμενων Βούλρων -Αγίου Κωνσταντίνου!
Αντίθετα δημοτικοί σύμβουλοι του κ.Αντωνίου αλλά και του κ.Παταργιά συμφώνησαν  ότι ως εμπορικό και τουριστικό όνομα πρέπει να δοθεί στον νεο Δήμο η ονομασία Δήμος Καμενων Βούρλων αφου δεν διαφαινεται εφικτό να δοθεί το όνομα Δήμος Θερμοπυλών.
"Δεν το βλέπουμε τοπικιστικά ουτε σωβινιστικά αλλα καθαρά αναπτυξιακά,το  εμπορικό όνoμα για εναν Δημο που προσδοκά οφέλη κατά κύριο λόγο απο τον τουρισμο αυτο ειναι το  brand name, Δήμος Καμένων Βούρλων.." τόνισε ο κ.Αντύπας.
Ο Δήμαρχος κ.Βαγγέλης Τεριμίδας  δεν θέλησε να σχολιάσει στον FM-1 το θέμα αυτό και  μας παρέπεμψε στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρότι και ο ίδιος παρακολούθησε  ενα μερος της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλιου.
Το θέμα της ονομασίας πάντως θα πυροδοτήσει  εντονες αντιπαραθέσεις και  τριγμούς ακόμη και στο συνδυασμό της πλειοψηφίας οπως αναφέρουν εγκυρες πηγές, υπο την έννοια οτι  σύμβουλοι  και του συνδυασμού του κ.Τετριμίδα είναι κάθετοι στο να δοθεί  το ονομα Δημος Καμενων Βούρλων και τίποτα άλλο αφου,επαναλαμβάνουν δεν  ειναι δυνατον,λόγω Λαμίας, να δοθεί η ονομασία Δημος Θερμοπυλών.
www.lamiafm1.gr

Ανοιχτή επιστολή στον Λάκη Λαζόπουλου

Αγαπητέ Λάκη

Είμαι ένας συντοπίτης σου που δεν έχω την ευκαιρία, ούτε το βήμα να σου πω πρόσωπο με πρόσωπο κάποια πράγματα που ίσως σε ξινίσουν. Θα το θεωρούσα μεγάλη τιμή αν έριχνες μια μάτια στη συγκεκριμένη είδηση και αφιέρωνες 2 λεπτά να διαβάσεις την γνώμη μου πάνω στο θέμα της...
 χθεσινής σφαγής στο κέντρο της Αθήνας.
Από ότι κατάλαβες τον έσφαξαν στη είσοδο του σπιτιού του την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, που θα έφερνε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους. Για ποιο λόγο; Για να του κλέψουν μια βιντεοκάμερα. Ποιοί; Αλλοδαποί -λαθρομετανάστες. Τόσο αξίζει για αυτούς η ανθρωπινή ζωή.

Σκέψου το πραγματικό γεγονός για την οικογένεια. Πώς ήταν η οικογένεια πριν και πως μετά από αυτό. Σκέψου ότι όταν τρεις με μαχαίρι-ια κρατούν έναν δεν είναι ανάγκη να τον μαχαιρώσουν για να τον ληστέψουν. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΕΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ. Προφανώς δεν είναι αντίσταση όταν τρέχεις να ξεφύγεις από αυτούς που θέλουν πρώτα να σε σκοτώσουν και μετά να σε ληστέψουν.

Τη μία η ξενοδόχος στη Σκιάθο, την άλλη οι νεαροί αστυνομικοί, την άλλη οι γιαγιάδες-παππούδες, την παραλή ο πυροσβέστης στην Πάτρα και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό! Και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες αλλοδαποί-λαθρομετανάστες, άνθρωποι που εισέβαλλαν παράνομα στη χωρά μας, που δεν ξέρουμε το ποιόν τους.

Ανήκω στην όχι και τόσο μικρή μερίδα Ελλήνων που πιστεύει ότι ο Τσίπρας, η Κούρτοβικ, εσύ και το συρφετό των "αλληλέγγυων" (προαγωγών λέω εγώ) των λαθρομεταναστών φέρουν βαρύτατη ευθύνη για την δραματική ασυδοσία των αλλοδαπών στην Αθήνα και σε όλη την χωρά. Ενθαρρύνετε την ανομία και ασυδοσία του μεγαλυτέρου ποσοστού των λαθρομεταναστών και αλλοδαπών που ρέπουν στην εγκληματικότητα. Η Ελλάδα πνέει τον επιθανάτιο ρόγχο, και οι "κύριοι" του ΣΥΡΙΖΑ, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, οι μεγαλοδημοσιογράφοι υπερασπίζονται τους λαθρομετανάστες σαν κόρη οφθαλμού. Συνειδητοποιείτε ποσό ανθέλληνες και μισέλληνες είστε; Θα γυρίσει όμως ο τροχός και όλο αυτό το αίμα θα ζητάει εκδίκηση και πολλοί θα πρέπει να δικαστούν για εσχάτη προδοσία. Όπως και να έχει το θέμα "κύριοι" Θα μας βρείτε -ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ- μπροστά σας!

ΕΠΙΣΗΣ

Έχω μια ΠΡΟΤΑΣΗ να κάνω που πιστεύω θα έλυνε το πρόβλημα: Να μετακομίσετε -χωρίς αστυνομική προστασία- εσείς οι "προοδευτικοί" πολιτικοί, καλλιτέχνες, μεγαλοδημοσιογράφοι στο κέντρο της Αθήνας όπου υπάρχει το πρόβλημα της εισαγόμενης εγκληματικότητας (όχι Κολωνάκι αλλά Παντελεήμονα, Ηπείρου κλπ). ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι λαϊκίστικη πρόταση, αν μετακομίσετε εσείς εκεί και χαθούν ζωές δίκες σας και όχι απλών πολιτών, ίσως το κράτος αποφασίσει να δει σοβαρά το πρόβλημα των λαθρομεταναστών και ίσως οι περιοχές αυτές να αρχίσουν να εμπνέουν και πάλι αίσθημα ασφάλειας.

Αγαπητέ Λάκη δεν περιμένω απάντηση, γιατί ξέρω ότι για 'σένα δεν είμαι παρά μόνο ένας ακόμα ρατσιστής- ακροδεξιός που θίγει ένα θέμα-ταμπού για εσάς που είστε έξω από το χορό και που δεν πρόκειται ποτέ να χορέψετε.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG http://taxalia.blogspot.com/

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Νέα Οδός: Ρυθμίσεις στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων Πηγή:www.capital.gr


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μικρής διάρκειας θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και ειδικότερα στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων, με στόχο την εκτέλεση ετήσιων εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης Η/Μ εξοπλισμού των σηράγγων. 


Ειδικότερα:


-Από τις 10/5/2011 έως και τις 12/5/2011 (3 ημέρες), θα πραγματοποιηθεί  πλήρης αποκλεισμός όλου του κλάδου προς Αθήνα, ενώ η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία θα διεξάγεται κανονικά. (εκτροπή από δυτικό ημικόμβο Καμένων Βούρλων, χ.θ. 176+000 έως  ανισόπεδο κόμβο Λόγγου, ευρύτερη περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου, χ.θ.161+000).


-Από τις 17/5/2011 έως και τις 19/5/2011 (3 ημέρες), θα ακολουθήσει πλήρης αποκλεισμός όλου του κλάδου προς Λαμία, ενώ η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα θα διεξάγεται κανονικά.(εκτροπή από ανισόπεδο κόμβο Λόγγου, ευρύτερη περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου, χ.θ.161+000 έως δυτικό ημικόμβο Καμένων Βούρλων, χ.θ. 176+000).


Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 07:00 έως τις 19:00, και η διοχέτευση της κυκλοφορίας θα γίνεται όπως ήδη αναφέρθηκε, μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Κωνσταντίνου και Καμένων Βούρλων.


Για τις ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τοποθετηθούν επί του αυτοκινητοδρόμου σχετικές προσωρινές σημάνσεις, με στόχο την πλήρη ενημέρωση των οδηγών. (πληροφοριακές πινακίδες προορισμών, ρυθμιστικές πινακίδες ορίων ταχύτητας, ανακλαστικοί κώνοι, προειδοποιητικές πινακίδες κ.α.)


Η «Νέα Οδός» ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να επιδείξουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση. 
www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δημοπρασία για την εκμίσθωση Δημοτικών αναψυκτηρίων στην παραλίες Μώλου και Αγ. Κων/νου!

Στις 12 Μαΐου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 9.00΄ – 10.00΄ στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στα Καμένα Βούρλα, θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου, «δημοπρασία για την εκμίσθωση Δημοτικών Ακινήτων (Δημοτικά Αναψυκτήρια) μετά των περιβαλλόντων χώρων, που βρίσκονται , αφ’ ενός στην παραλία της ημοτικής Κοινότητας Μώλου του Δήμου Μώλου – Αγίου Κων/νου, αφ’ ετέρου στην παραλία της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κων/νου, του Δήμου Μώλου – Αγίου Κων/νου, στη θέση Συκιές», με τους παρακάτω όρους



(Για να δείτε τους όρους….  πατήστε εδώ)
www.thronio.gr

Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος του «10ου ιστορικού ράλι Ακρόπολις»

Το αναλυτικό πρόγραμα του 10ου ιστορικού ράλι Ακρόπολις ανακοίνωσε ο κ. Γιάν. Κέπετζης,  αλυτάρχης των αγώνων τύπου Sporting, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες Τρίτη 3 Μαΐου στις 12.00΄ το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημ.Συμβουλίου στα Καμένα Βούρλα.
«Νομίζω ότι θα γίνει ένας ωραίος αγώνας, όπως ακριβώς τον έχουμε σχεδιάσει, ασχέτως αν οι καιρικές συνθήκες μας το έχουν λιγάκι μπερδέψει οι άσχημες καιρικές συνθήκες.  Ο αγώνας ξεκινάει και τερματίζει και έχει κέντρο τα Καμένα Βούρλα. Τα Καμένα Βούρλα τα έχουμε χρησιμοποιήσει παλιά και στο Κλασικό Ακρόπολις, καθώς και σε παλιούς αγώνες» , δήλωσε ο κ. Ποριώτης και ακολούθως έκανε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος
«Αυτός ο αγώνας ξεκινάει από την Αθήνα, έρχεται το βράδυ της Παρασκευής εδώ (Καμένα Βούρλα) και αντίστοιχα κάθε πρωί στις 9.00 η ώρα, ξεκινάει από εδώ και κάνει ένα γύρο στην περιοχή, πάει μέχρι την Ανάβρα Μαγνησίας και φυσικά και μέχρι Μακρακώμη και Περιβόλι Δομοκού. Αυτός είναι ο αγώνας ακριβείας με τα παλιά αυτοκίνητα τα αργά.
Αντίστοιχα τώρα, υπάρχει ο αγώνας sporting με παλιά επίσης αυτοκίνητα τα οποία όμως έχουν τα συστήματα ασφαλείας που απαιτούνται επειδή πάνε λίγο πιο γρήγορα (Roll-bar, ειδικά καθίσματα, ειδικούς πυροσβεστήρες κ.λ.π.).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2011
Αυτά τα αυτοκίνητα λοιπόν ξεκινάνε από εδώ την Παρασκευή το μεσημέρι στις 2.00΄ και όπως φαίνεται στους χάρτες, ξεκινάει από τα Καμένα Βούρλα, πηγαίνει στο Ρεγκίνι και κάνει τη διαδρομή Ρεγκίνι – Μόδι.
Αυτό ξεκινάει στις 2.00΄- 2.30΄ το μεσημέρι. Στη συνέχεια ο αγώνας συνεχίζεται και πάει Αμφίκλεια, ανεβαίνει στα 2 χιονοδρομικά κέντρα δηλ. Φτερόλακα και τερματίζει πριν από το τελευταίο χιονοδρομικό κέντρο, από εκεί γυρίζει μέσω Αγόριανης – Λιλαίας – Γραβιάς και πηγαίνει πλέον στον Μπράλλο, αλλά στο κάτω μέρος του Μπράλλου, δηλ. κατεβαίνει όλον τον καινούριο Μπράλλο, μπαίνει Ηράκλεια από τη διασταύρωση της Δαμάστας, κάνει τον κύκλο και ανεβαίνει ο Μπράλλος.
Ο Μπράλλος είναι μια ιστορική διαδρομή του Ακρόπολις, τον έχουνε τρέξει –όσοι τον έχουν τρέξει – ακόμη και χωμάτινο… και  υπήρχε παλιά, υπάρχει σήμερα και θα υπάρχει και στο μέλλον, γιατί είναι μια ιστορική διαδρομή του «Ακρόπολις» και όλοι οι οδηγοί τη χαίρονται, άσχετα με το πόσα χρόνια έχουν περάσει.
Στον Μπράλλο μια και ανήκει στην περιοχή σας, ίσως να μην το ξέρετε, υπάρχει μια στροφή που λέγεται στροφή Τερριέ.
Ο Τερριέ είναι ένας οδηγός που έχει κερδίσει το ράλι Ακρόπολις και η στροφή αυτή έχει το όνομά του, γιατί όταν στα πλαίσια του αγώνα περνούσε αυτή τη στροφή, έβγαζε το χέρι και χαιρετούσε τους θεατές.
Βρισκόμαστε έτσι ήδη στις 6.00΄το απόγευμα και οι ίδιες ακριβώς διαδρομές ξεκινάνε σε δεύτερο κύκλο, πάλι από τα Καμένα Βούρλα στις 9.00΄το βράδυ, μέχρι τη 1.00΄μετά τα μεσάνυχτα.
Εκεί μπορείτε να βγείτε να απολαύσετε τα αυτοκίνητα με προβολείς, στις ίδιες διαδρομές, δηλ. τα αυτοκίνητα που θα τρέξουν το πρωί θα επαληθεύσουν τις σημειώσεις τους και το βράδυ θα κάνουν τις ίδιες διαδρομές με προβολείς και αυτό για τους θεατές είναι τι καλύτερο που υπάρχει. Όποιος θεατής θέλει να βγει, πρέπει οπωσδήποτε να βγει Παρασκευή βράδυ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΙΟΥ 2011
Στη συνέχεια το Σάββατο (7 Μαΐου) τα αυτοκίνητα κάνουν μια άλλη διαδρομή, ξεκινούν στις 10.00΄το πρωί από τα Καμένα Βούρλα, περνάνε μέσα από την Ανάβρα, φτάνουν Μενδενίτσα, ξανακατεβαίνουν στον Μώλο και μέσω Εθνικής οδού πηγαίνουν Λιανοκλάδι – Στύρφακα και εκεί έξω από τη Στύρφακα, εκεί ακριβώς που υπάρχει η καινούργια γέφυρα του τρένου, ξεκινάει η ειδική της Μοσχοκαρυάς (Παλιά ειδική διαδρομή του κλασσικού Ακρόπολις).
Επιστροφή των αυτοκινήτων στο Καστρί – Μακρακώμη και ανεβαίνουν Γιαννιτσού, οπότε εκεί αρχίζει η 3η ειδική διαδρομή της ημέρας δηλ. Γιαννιτσού – Περιβόλι.
Επιστροφή των αυτοκινήτων στο Λιανοκλάδι μέσω Λαμίας, από την πλευρά της Λυγαριάς για να μην υπάρξει όχληση στην πόλη της Λαμίας σε μια εργάσιμη ημέρα όπως το Σάββατο που έχει και λαϊκή αγορά.
Επανάληψη της διαδρομής Μοσχοκαρυάς, καθώς και της διαδρομής Γιαννιτσού – Περιβόλι και γυρίζουμε πλέον στις 4.30΄το απόγευμα, επαναλαμβάνουμε τη διαδρομή Ανάβρα – Μενδενίτσα που είχε ξαναγίνει το πρωί και καταλήγουμε Καμένα Βούρλα. Εκεί τερματίζει το Σάββατο το βράδυ ο ασφάλτινος αγώνας, των 2 πρώτων ημερών (Παρασκευής και Σαββάτου) και στην ειδική ράμπα που θα υπάρχει για τον σκοπό αυτό στην παραλιακή κεντρική οδό των Καμένων Βούρλων (Γεράσιμου Βασιλειάδη), θα γίνει η απονομή των Κυπέλλων στους αγωνιζόμενους.
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2011
Την Κυριακή το πρωί στις 8.00΄ ξεκινάει ένας ο χωμάτινος αγώνας δηλαδή η συνέχεια αυτού του αγώνα, αλλά με χωμάτινες ειδικές διαδρομές.
Έτσι ξαναπάμε στο Ρεγκίνι, αλλά θα μπούμε πλέον αριστερά για να κάνουμε:
α) την 1η ειδική χωμάτινη διαδρομή που είναι Ρεγκίνι – Ελάτεια
β) τη 2η ειδική χωμάτινη διαδρομή που είναι Ελάτεια – Ζέλι, και
γ) την 3η ειδική χωμάτινη διαδρομή που είναι Παλαιοχώρι – Ελευθεροχώρι
Αυτό θα γίνει 2 φορές και θα τερματίσουν τα αυτοκίνητα στις 2.45΄ στα Καμένα Βούρλα
Εκεί που υπάρχει αυτή τη στιγμή μια δυσκολία είναι ότι στο Παλαιοχώρι υπάρχει μία λίμνη, η οποία φέτος έχει πάρα πολύ νερό. Από εκεί, μέχρι προχθές τουλάχιστο, δεν περνούσε αυτοκίνητο μέσα από τη λίμνη. Αυτό το Σάββατο το βράδυ, πέρασε το 1ο αυτοκίνητο από το σημείο αυτό, καθώς και κάποια άλλα την Κυριακή. Πάντως ο αγώνας θα περάσει πιστεύουμε από κει, έχουμε πολλές δυσκολίες, γιατί οι αγωνιζόμενοι δεν έχουν πολύ ψηλά αυτοκίνητα, αλλά ευελπιστούμε να περάσουμε.
Αυτό θα γίνει και 2η φορά και στις 2.30΄ θα είμαστε στα Καμένα Βούρλα, όπου θα γίνει ο τερματισμός του χωμάτινου αγώνα και πάλι απονομή Κυπέλλων, πάλι πάνω στη ράμπα, στον κεντρικό δρόμο των Καμένων Βούρλων.
thronio.gr

Πρόσκληση στο πανήγυρι του χωριού μας

Σας προσκαλούμε στην Ιερά Πανήγυρη του Οσίου Σεραφείμ  στις 5 και 6 Μαίου στον Αγιο Σεραφείμ.

 

Αντωνίου Αντωνία. Δελτίο τύπου


Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Βαγγέλη Τετριμίδα

Βαγγ. Τετριμίδας: Θα γίνει προσπάθεια να καθιερωθούν τα Καμένα Βούρλα σαν μόνιμη έδρα του «Ιστορικού ράλι Ακρόπολις»!
Ειδήσεις προέκυψαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Δ. Σ. του Δήμου Μώλου – Αγ. Κων/νου, στα Καμένα Βούρλα. Η δήλωση του δημάρχου κ. Βαγγέλη Τετριμίδα, ότι υπάρχει πρόθεση της δημοτικής αρχής στο να καθιερωθούν τα Καμένα Βούρλα ως μόνιμη έδρα του «Ιστορικού ράλι Ακρόπολις«, δημιουργεί νέα δεδομένα στη συνέχεια των αγώνων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο δήμαρχος κ. Βαγγ. Τετριμίδας εκτός των άλλων αναφέρθηκε και σε παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί αυτή την περίοδο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Στα Καμένα Βούρλα, γίνεται για 3η φορά το Ιστορικό ράλι Ακρόπολις και πρόθεσή μας είναι να γίνει προσπάθεια από το Δήμο, ώστε να καθιερωθούν τα Καμένα Βούρλα, σαν έδρα του «Ιστορικού ράλι Ακρόπολις».

Οι ξενοδοχειακές μας μονάδες, τα καταστήματα κ.λ.π είναι πανέτοιμα να φιλοξενήσουν τον κόσμο που θα συμμετάσχει και από ότι γνωρίζω, η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Σαν τουριστικός Δήμος, έχουμε φροντίσει να διοργανώσουμε ή να συμμετάσχουμε σε διάφορες εκδηλώσεις που ενισχύουν την τουριστική προβολή του τόπου μας.
Μετά από το 10ο Ιστορικό ράλι, η επόμενη συμμετοχή μας θα είναι στο Κλασσικό ράλι «Ακρόπολις» στις 17 Ιουνίου. Ενδιάμεσα όμως, την επόμενη εβδομάδα, θα φιλοξενήσουμε τη Λαμπαδηδρομία των special Olympics, με δύο εκδηλώσεις, μία 45λεπτη στα Καμένα Βούρλα και άλλη μία στον Μώλο.

Για πρώτη φορά ο νέος Καλλικρατικός Δήμος, θα συμμετάσχει στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Την επόμενη εβδομάδα πάλι, σε μια πίστα που έχουμε κατασκευάσει στον πρώην Δήμο Μώλου, έχουμε διοργανώσει έναν Πανελλήνιο αγώνα Μότο-κρός και παράλληλα αγώνα των παλαιμάχων που συμμετάσχουν σε τέτοιους αγώνες.

Θα φροντίσουμε η προσπάθειά μας να είναι συνεχής, στα πλαίσια του αθλητικού πνεύματος, γιατί πιστεύω ότι αυτοί οι αγώνες που θα παρακολουθήσουμε ανήκουν στο υγειές κομμάτι του αθλητισμού και δεν είναι σαν τον αθλητισμό που παρακολουθήσαμε πριν από 2 ημέρες -τελικό Κυπέλλου Ελλάδος – , το οποίο όχι μόνο είναι δυσφήμιση για τη χώρα μας, αλλά έχει χαθεί και κάθε η έννοια περί αθλητισμού. Ούτε ευγενής άμιλλα θυμίζουν, αλλά ούτε και προάγουν τον αθλητισμό. Ότι χειρότερο είχε να προσφέρει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Πιστεύω λοιπόν ότι αυτοί οι αγώνες, του ράλι, του μότο-κρος κ.λ.π. είναι ότι καλύτερο γιατί ο αθλητισμός προάγει πολλά πράγματα, τα οποία πολλές φορές στη χώρα μας ο «κακός αθλητισμός» αντί να τα προάγει τα πηγαίνει προς τα πίσω.

Καλωσορίζω τους εκπροσώπους του Ιστορικού ράλι, καθώς και την Κα Ειρήνη Τζιρβελάκη, διευθύντρια του ξενοδοχείου ¨Γαλήνη¨ που είναι κοντά μας στην προσπάθεια αυτή, αλλά και για τη βοήθεια που γενικά μας παρέχει» .

Ο Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις Παπαπαναγιώτου Ιωάννης, αναφέρθηκε στη ζεστασιά που ένοιωσαν σαν οργανωτές, μέσα στη γενική ψύχρα που εισπράτουν από το κράτος για αγώνες που «προάγουν..» μεν, αλλά δυστυχώς το κράτος δεν έρχεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες.

«Οπωσδήποτε η καλοσύνη με την οποία μας αγκάλιασε ο δήμος, μας έδωσε κουράγιο γιατί σε μια οικονομικά κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε είναι μεγάλο πράγμα να νοιώθει κανείς ότι έχει την οποιουδήποτε τύπου και όποιου ύψους βοήθεια κάποιου. Γι αυτό το λόγο εμείς νοιώσαμε πάρα πολύ ωραία που ήρθαμε εδώ

Το Ιστορικό ράλι Ακρόπολις έχει φέτος τη μεγάλη χαρά και τιμή να έχει το σύνολο των εγγεγραμμένων αγωνιζόμενων οι οποίοι μετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Για να λάβει κανείς μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, εγγράφεται πρώτα και πληρώνει κάποιο παράβολο συμμετοχής. Το σύνολο των αγωνιζομένων που έχουν εγγραφεί για συμμετοχή στο Ε.Π., συμμετέχει και σ` αυτόν τον αγώνα με πολύ ωραία αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι μόνο ικανά για έναν αγώνα, αλλά είναι και πανέμορφα και θυμίζουν παλιές καλές – εποχές.

Σημειώνω τέλος, , ότι η βοήθεια που μας παρέχεται και από τη δ/νση του ξενοδοχείου, αλλά κυρίως από τον Δήμο, είναι μεγάλη ανακούφιση για μας», είπε ο κ. Παπαπαναγιώτου.

Ακολούθησε η ανάλυση του προγράμματος των αγώνων από τον κ. Ποριώτη Νικόλαο (Αλυτάρχης των αγώνων Regularity), που δημοσιεύουμε (σύντομα) σε χωριστό δημοσίευμα.

thronio.gr

Η ελληνική γεωργία


Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Η ελληνική γεωργία πάει από το κακό στο χειρότερο. Γιατί;
Οι σημαντικές ξένες αγορές μας προτιμούν όλο και λιγότερο. Ακόμα και έλληνες καταναλωτές αγοράζουν όλο και περισσότερο εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα. Ας υστερούν απέναντι στα δικά μας σε γεύση και σε άρωμα. Προτιμώνται όμως λόγω χαμηλότερης τιμής και της σταθερής ποιότητάς τους. Γιατί να γίνεται αυτό;
Διότι η λιανική πώληση των γεωργικών προϊόντων έχει διεθνοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι αλυσίδες που τροφοδοτούν τα σούπερμάρκετ δεν κάνουν πολιτική στήριξης της ελληνικής υπαίθρου. Αναζητούν σε όλο τον πλανήτη την πιο σταθερή-αξιόπιστη ποιότητα στην χαμηλότερη δυνατή τιμή. Ο ανταγωνισμός σε περιβάλλον παγκοσμιοποίησης τις αναγκάζει να κάνουν έτσι. Γιατί ψάχνουν έξω;
Διότι, η δική μας γεωργική παραγωγή είναι τελείως ανοργάνωτη, η μόνη εξαίρεση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτός είναι ο μόνος λόγος που την κάνει ανίκανη να παράγει με σταθερή ποιότητα σε χαμηλή τιμή. Πάσχει από ανταγωνιστικότητα! Γιατί όμως;
Ο μόνος λόγος για την ανοργανωσιά της παραγωγής είναι η άγνοια – απουσία πληροφόρησης, αφού δεν υπάρχει στην Ελλάδα δομή, δημόσια ή ιδιωτική, που να δίνει επαρκείς και ακριβείς πληροφορίες στους παραγωγούς (και τους μεταποιητές). Και να υπήρχε ακόμα, το να πληροφορεί σωστά τόσους πολλούς αγρότες (ένα εκατομμύριο?) θα ήταν ηράκλειος άθλος!
Συνολικές λύσεις για την καλή οργάνωση της ελληνικής γεωργίας μπορούν να σχεδιαστούν φυσικά μόνο σε επίπεδο κράτους. Με τις γνωστές πάντα δυσκολίες. 

http://rodaxagro.blogspot.com/

Επιταχύνεται η εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας!

Τόνια Αντωνίου: Επιταχύνεται η εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας!

 Να επανεξετάσει το θέμα της εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ που πληρώνουν σήμερα οι ελαιοπαραγωγοί καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετική ερώτησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου.

Η ερώτηση της κ. Αντωνίου έχει ως εξής:
«Όπως αναφέρεται και σε σχετικό ενημερωτικό υπόμνημα της Ένωσης Ελαιουργικών Συνεταιρισμών Στυλίδας, οι μονοκαλλιεργητές ελαιοπαραγωγοί του νομού Φθιώτιδας βρίσκονται σε δυσχερή θέση, όσον αφορά τη διάθεση της βρώσιμης ελιάς και του λαδιού, αφού έχουν μεγάλα αποθέματα στις αποθήκες τους, ενώ οι υπάρχουσες τιμές οδηγούν την καλλιέργεια σε εγκατάλειψη.
Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, έρχεται και η εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, που αντικαθιστά το παλιό σύστημα, με το οποίο υπολογιζόταν η εισφορά σε 3% επί της αξίας του τιμολογίου και η οποία ορίζεται πλέον σε 10,9 ευρώ ανά στρέμμα, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η εγκατάλειψη της ελαιοκαλλιέργειας«.
Με βάση τα πιο πάνω η κ. Αντωνίου ρωτάει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «αν προτίθεται να επανεξετάσει το θέμα, διότι οι παραγωγοί αδυνατούν να πληρώσουν τη συγκεκριμένη εισφορά στον ΕΛΓΑ»
www.thronio.gr

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Κανονικά από αύριο τα μαθητικά δρομολόγια στη Φθιώτιδα


<<Ελπίζουμε αυτή τη φορά να τηρήσουν την υπόσχεσή τους>>, είπε στο LamiaReport ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας Δημήτρης Χαιρόπουλος.

Τα μαθητικά δρομολόγια δεν εκτελέστηκαν σήμερα στη Φθιώτιδα, γιατί όπως είχε ενημερώσει και εγγράφως την Περιφέρεια το υπεραστικό ΚΤΕΛ ήταν αδύνατο να συνεχιστούν, αφού δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για πετρέλαιο και το Υπουργείο τους οφείλει τα χρήματα από το 2010.

Σε επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο με τον κ. Χαιρόπουλο μας διαβεβαίωσε ότι από αύριο θα συνεχιστούν και πάλι κανονικά μετά τη συνάντηση που είχε πριν από λίγο το προεδρείο της ομοσπονδίας τους στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ντόλιο.
<< Όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, οι Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι άμεσα θα καταβληθούν τα χρήματα και έτσι από αύριο θα δρομολογηθούν και πάλι τα μαθητικά δρομολόγια τα οποία δεν έγιναν σήμερα. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να τηρήσουν την υπόσχεσή τους για να μη φτάσουμε και πάλι σε οριακά σημεία, όπως σήμερα>> δήλωσε στα LamiaReport ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.
www.lamiareport.gr

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Τέλος τα ΚΤΕΛ


Τέλος τα ΚΤΕΛ .Η μεταφορά τον μαθητών στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Μώλου δεν έγινε.
Το κράτος βρίσκεται σε διάλυση , πρέπει να φύγουν οι κοπρίτες που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια , κανένας από αυτούς δεν είναι άξιος να είναι στη βουλή, πληρώστε κύριοι τα ΚΤΕΛ του νόμου Φθιώτιδας…αλλά πως να τα πληρώσετε σας αφήνουν οι μίζες.
Δεν σας ενδιαφέρει πως θα πάνε οι μαθητές στο σχολείο, καρφί δεν σας καίγεται.
Το ενδιαφέρον σας είναι μόνο εκεί που υπάρχει μίζα.
Να θυμηθούμε πως μας κοροϊδεύουν τόσα χρόνια στο παρακάτω video