Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

173.000.000 ευρώ για συντάξεις …Εθνικής Αντίστασης , 67 χρόνια μετά την Κατοχή…

Η κυβέρνηση  ούτε που αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης για να μην δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της.

Διαβάστε μερικά στοιχεία για τις συντάξεις των ...αντιστασιακών. Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα.
(τα στοιχεία είναι από παλαιό άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ)
- Έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 260.000.

-Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί.

 -Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την αναστολή του νόμου, οποίος όμως τέθηκε και πάλι σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995.

-Την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1930.

-Η πλειονότητα των ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί,την περίοδο της Κατοχής ήταν νήπια ή είχαν ηλικία οχτώ-δέκα έτη.

-Όσο περνούν τα χρόνια οι αντιστασιακοί αντί να ελλαττώνονται, αυξάνονται. Π.χ στον Ν.Άρτας την περίοδο 1984-1989 αναγνωρίστηκαν 2.695 άτομα, ενώ την περίοδο 1997-2001 αναγνωρίστηκαν 9.988

-Τα παιδιά των …αντιστασιακών καταλαμβάνουν κατ' εξαίρεση το 5% των θέσεων που προκηρύσσονται στα ΝΠΔΔ ενώ στις προσλήψεις που πραγματοποιούνται στον δημόσιο τομέα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ επιδοτούνται με επιπλέον μόρια 10% και αποκτούν σημαντικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν έφτιαχνε τον προυπολογισμό, δεν απόρησε με τα 173.000.000 που θα χρειαστούν για "θύματα πολέμου και αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης".
Έχουν περάσει 70 χρόνια από την Κατοχή. Πόσοι πια είναι οι αντιστασιακοί που ζούνε ακόμα;
Προσέξτε στον παρακάτω πίνακα ότι τα έξοδα για τις συντάξεις των αντιστασιακών είναι περισσότερα από τα έξοδα για συντάξεις κληρικών και υπαλλήλων ΟΣΕ μαζί.
(όποιος θέλει ας δει και το ΦΕΚ Β 552/14-5-2001 όπου ολόκληρα χωριά θυμούνται , περίπου 20 χρόνια μετά τον νόμο του Α.Παπανδρέου, ότι ήταν ...αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης)
http://kolotoubes.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Προς αναθεώρηση η ειδική περιβαλλοντική μελέτη της NATURA Σπερχειού - Μαλιακού

Σύσκεψη για ζητήματα που αφορούν τις περιοχές NATURA που ανήκουν στο Δήμο Λαμιέων πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Κοτρωνιά, με την συμμετοχή του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΑΣ Αποστόλη Καραναστάση, Διευθυντών Διευθύνσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (Αγροτικής Ανάπτυξης Καρνάβας Γιάννης, Πολεοδομίας Γραμματίκα Δήμητρα, Πολεοδομίας Σαμούρης Χαράλαμπος) και του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Ευαγγελίου.

«Αυτό που προκύπτει, και συμφωνούμε, είναι ότι με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην περιοχή οφείλουμε να προχωρήσουμε σε μία αναδιάρθρωση – τροποποίηση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης, η οποία υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι γνωστό ότι υπήρχε ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και ως εκ τούτου, όσον αφορά τις χρήσεις στην περιοχή δινόντουσαν κατευθύνσεις και δεν υπήρχε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο για τις δραστηριότητες, τις οποίες ήθελε ο καθένας να αναπτύξει. Επειδή προκύπτει ότι στο προσεχές διάστημα το ΥΠΕΚΑ θα προβεί στη νέα πρόταση για το τμήμα αυτό της περιοχής ΝATURA, όλοι οι φορείς μαζί οφείλουμε να έχουμε μια ενιαία πρόταση που θα διασφαλίζει και την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά πάνω απ’ όλα περιοχές που βρίσκονται στην Α’ Ζώνη (Μαλιακός) και περιοχές όπως του Σπερχειού» τόνισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Α. Καραναστάσης.

Απ’ την πλευρά του ο Γ. Κοτρωνιάς ξεκαθάρισε ότι την κοιλάδα του Σπερχειού «δεν θέλουμε να την κάνουμε νέα ΒΙΠΕ. Αντίθετα θέλουμε να αναπτυχθεί αυτή και η κοιλάδα να έχει τη χρήση που πρέπει στον πρωτογενή τομέα. Δεν μπορεί ένας αγρότης να θέλει να παράξει και να τυποποιήσει και να μην μπορεί να το κάνει. Δεν μπορεί να θέλουμε ανάπτυξη των ιαματικών και αυτά να βρίσκονται μέσα σε περιοχή NATURA. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για γεωθερμία και να μην μπορούμε να κάνουμε μια εγκατάσταση εκεί. Είναι δυνατόν να μην μπορούμε να κάνουμε αρδευτικά έργα; Εμείς μιλάμε για αγροτουρισμό, οικοτουρισμό και κατοικία, όχι για βιομηχανία. Παράλληλα δεν είναι δυνατόν να έχουμε δυο φορείς για τον Εθνικό Δρυμό Οίτης και για τη διαχείριση της NATURA στο Σπερχειό. Θα προτείνουμε έναν ενιαίο φορέα. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση δίνοντας ελπίδα και βιωσιμότητα στους οικισμούς γύρω απ’ το Σπερχειό, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον».

paratiritisfthiotidas.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Μονόφθαλμος στο Ναό του Σολομώντα. Μια απάντηση στον Θόδωρο Πάγκαλο...

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη «Καθημερινή της Κυριακής» καταδικάζει την ανωνυμία των blogs, τα οποία θεωρεί απειλή τόσο για τη Δημοκρατία, όσο και για τις εφημερίδες. Ο ίδιος αναφέρεται...
στη «ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για ένα θέμα που απειλεί τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης».

Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι», παρότι δεν ανήκει στη κατηγορία των ανώνυμων ιστοσελίδων, συμβάλει στο διάλογο με τις παρακάτω επισημάνσεις:

Ο λόγος του Αντιπροέδρου θα μπορούσε να είναι πειστικός, εάν διακατέχετο από ψήγματα αυτοκριτικής. Αντίθετα ο Θόδωρος, κάτοχος ενός φωτεινού μυαλού κατά τ άλλα, επιλέγει να δει από το Ναό του Σολομώντα, μόνο τη μία πλευρά με τη πραμάτεια του παραεμπορίου. Πράγματι στο Ναό υπάρχουν οι εκβιαστές που περιγράφει και καθημερινά μπαίνουν καινούριοι, όλο και πιο αδίστακτοι.

Απειλούν όλοι αυτοί τη Δημοκρατία; Πιθανόν. Αλλά ποια Δημοκρατία; Αυτή των μιζαδόρων και της ανομίας την οποία υπηρέτησαν από τη μεταπολίτευση ως σήμερα κυβερνήσεις στις οποίες ο ίδιος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο;

Πως υπερασπίστηκε ο Πάγκαλος την Δημοκρατία, για την οποία κόπτεται σήμερα, όταν για δεκαετίες ο ίδιος προσωπικά ανέχθηκε τη διαπλοκή, τις μίζες στα εξοπλιστικά, στα δημόσια έργα, στις αναθέσεις του Δημοσίου και πάει λέγοντας στις οποίες ήταν βουτηγμένοι ως το λαιμό «σεσημασμένοι» πολιτικοί του σύντροφοι.

Πως υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία, ανεχόμενος τη μετατροπή της Δικαιοσύνης σε υποχείριο των κυβερνήσεων που συμμετείχε αλλά και των νταβατζήδων της διαπλοκής.

Πως υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία, όταν επέτρεψε να διογκωθεί το θανατηφόρο τέρας του χρέους αλλά και των ελλειμμάτων, σιωπώντας;

Θα μπορούσαμε ν αναφέρουμε άπειρα παραδείγματα εκφυλισμού της Δημοκρατίας που εξέθρεψε και η δική του συναίνεση.

Πάμε τώρα στις εφημερίδες που κινδυνεύουν από τα blogs, όπως υποστηρίζει ο Αντιπρόεδρος στο άρθρο του.

Ποιες εφημερίδες, Θόδωρε;

Σε ποιους ανήκουν οι μεγάλες εφημερίδες-με ελάχιστες εξαιρέσεις;

Θα σου το υπενθυμίσουμε αγαπητέ Θόδωρε:

Σε «εκδότες» οι οποίοι επιχείρησαν να εκβιάσουν την εξαγορά συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων και οι υποθέσεις τους έφτασαν ως τα δικαστήρια.

Σε «εκδότες» που εκβιάζουν δημόσια έργα.


Σε «εκδότες» που εκβιάζουν την πώληση λογισμικού σε Οργανισμούς και τον κρατικό μηχανισμό.

Σε «εκδότες» που φοροδιαφεύγουν.

Σε «εκδότες» που επιβάλλουν τους «δικούς» τους πολιτικούς.

Σε «εκδότες» που απέκτησαν τεράστια προσωπική περιουσία μέσα από πάσης φύσεως εκβιασμούς και δοσοληψίες με την εξουσία.

Σε «εκδότες» που στηρίζονται σε θαλασσοδάνεια ανυπόληπτων τραπεζιτών και στο εκβιαζόμενο χρήμα της κρατικής διαφήμισης.

Σε «εκδότες» που έκλεψαν ακόμη και τάνκερ άλλης χώρας!

Η πλειοψηφία αυτών των εκδοτών έχουν υπάρξει ομοτράπεζοί σου αγαπητέ Θόδωρε, στη μεγάλη στρογγυλή τράπεζα του «μαζί τα φάγαμε».

Όλοι μαζί αγαπητέ Θόδωρε, κατασπαράξατε τη σάρκα της νεαρής και άβγαλτης τότε Δημοκρατίας και την καταντήσατε για μια ακόμη φορά ρακένδυτη ζητιάνα.

Είναι λογικό λοιπόν να έρχεσαι σήμερα για να υπερασπισθείς τους συνδαιτημόνες σου στη λεηλασία της Δημοκρατίας.

Αγαπητέ Αντιπρόεδρε, εάν θέλεις να συμβάλεις στην ανάταση της Δημοκρατίας αλλά και της δημοσιογραφίας, φρόντισε ο λόγος σου να είναι δίκαιος, μεστός σε ουσία και πάνω από όλα αυτοκριτικός.

Ως τότε θα πληρώνουμε όλοι τις συνέπειες του Τέρατος που εσύ (και η παρέα σου) εξέθρεψες…kourdistoportocali.com

Διαβάστε περισσότερα »

Φιλικό αγώνα τον παλαίμαχων

Πλάνα από τον φιλικό αγώνα τον παλαίμαχων του ΑΣΤΕΡΑ την Μ Παρασκευή  
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Οδηγός για τους επισκέπτες της περιοχής μας


Διαβάστε περισσότερα »

Κόβει το «Χριστός Ανέστη» στον «Αθήνα 9,84» ο Καμίνης

Εντολή για να λένε «χρόνια πολλά» και όχι «Χριστός Ανέστη» έδωσε ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, στους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», ώστε να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι ακροατές.
Επιπλέον, αποφασίσθηκε να μη μεταδοθεί η λειτουργία της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος τη χαρακτήρισε «προκλητική» και «πρωτοφανή».

«Ποιος είπε ότι ενοχλήθηκαν οι μουσουλμάνοι; Αντιθέτως από την απόφαση που παίρνει η διοίκηση του σταθμού, είναι βέβαιο ότι προκαλούνται όλοι οι κάτοικοι της Αττικής. Είναι μια πρωτοφανής απόφαση που δείχνει ότι ο δρόμος που ακολουθεί η διοίκηση του σταθμού είναι ολισθηρός», δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, καλώντας τη διοίκηση του σταθμού να αναθεωρήσει την απόφασή της.http://tvxs.gr

Σχόλια από Agiosserafimnews
Εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ  Καμίνη και όποιου του αρέσει. Αν δεν τους αρέσει να πάνε από εκεί που ηρθαν οκ Καμίνη
Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Α' Φθιώτιδας - 1ος Ομιλος Αστέρας Αγίου Σεραφείμ-Οπούντιος Μαρτίνου

Α' Φθιώτιδας - 1ος Ομιλος Αστέρας Αγίου Σεραφείμ-Οπούντιος Μαρτίνου 0-2
Σαφώς ανώτερη η ομαδα του Μαρτινου,αλλά ο ΑΣΤΕΡΑΣ μπορούσε να κρατήσει το 0-0.
Αλλά με την παρέμβαση του διαιτήτη με το ανύπαρκτο πέναλτι και με την αποβολή του Κ.Λαμπρόπουλου το αποτέλεσμα ειναι 0-2
Πρωταγώνιστης του αγώνα ο τερματοφύλακας του ΑΣΤΕΡΑ Γιάννης Φούντας.

Συγχαρητήρια σε ολους τους παίκτες για την απόδοση τους.

Το πέναλτι.......

Ο αγώνας.


Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ – ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ: Δημοτικό συμβούλιο τη Μεγ. Τρίτη στα Καμένα Βούρλα!

Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει, στις 18.00΄ της  Μεγ. Τρίτης 19 Απριλίου 2011, το Δ. Σ. του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου,  (Αγ. Παντελεήμονος 8 – Καμ. Βούρλα).
Θα μπορούσε να ξεχωρίσει κανείς αυτό της υπογραφής σύμβασης με ιδιωτική εταιρία για εργασίες συλλογής και μεταφοράς Αποβλήτων Ηλεκτρικού Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (θέμα 10), έργο που συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του περιβάλλοντος  και για το οποίο, έχει ήδη υπογραφεί σύμβαση από την Περιφέρεια Στ. Ελλάδος.
Δε στερούνται ενδιαφέροντος τα οικονομικής φύσης θέματα (αρ. 13 και 14)  για την «ακύρωση ανεξόφλητων παραστατικών οικονομικών ετών 2000-2010″ και την  «ακύρωση ανεξόφλητων χρηματικών ενταλμάτων Π.Ο.Ε», αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα ο πίνακας των θεμάτων ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ως εξής:
1. Έγκριση πρακτικών προηγουμένων συνεδριάσεων .
2. Διαγραφή ποσότητας κυβικών μέτρων νερού ύδρευσης, που καταχωρήθηκαν και χρεώθηκαν εκ παραδρομής.
3. Επιστροφή χρημάτων εκ παραδρομής εισπραχθέντων για νέα παροχή ύδρευσης.
4. Διαγραφή χρέωσης δημοτικών τελών ύδρευσης.
5. Διαγραφή τελών ύδρευσης – αποχέτευσης.
6. Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων.
7. Μετατόπιση περιπτέρου.
8. Απόφαση για εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας 2011.
9. Λήψη απόφασης επί αίτησης της εταιρίας <<Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε>> για μη υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών και φόρων.
10. Υπογραφή σύμβασης μεταξύ δήμου και της εταιρίας <<Σεραφείμ Ι. Αγγελής>> για εργασίες συλλογής και μεταφοράς Αποβλήτων Ηλεκτρικού Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού(Α.Η.Η.Ε).
11. Αποδοχή χρηματοδοτήσεων.
12. Κατανομή χορηγήσεων Σχολικών Επιτροπών.
13. Ακύρωση ανεξόφλητων παραστατικών οικονομικών ετών 2000-2010.
14. Ακύρωση ανεξόφλητων χρηματικών ενταλμάτων Π.Ο.Ε.
15. Ψήφιση πίστωσης για το γεύμα δικαστικών κατά τις δημοτικές εκλογές 2010.
16. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου <<Αμμοχαλικόστρωση αγροτικών δρόμων Δ.Δ. Ρεγγινίου>> πρώην δήμου Κ. Βούρλων.
17. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου <<Λοιπά έργα ηλεκτροφωτισμού στο Δ.Δ Ρεγγινίου>> πρώην δήμου Κ.Βούρλων .
18. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου <<Ανάπλαση πλατείας Δ.Δ. Ρεγγινίου-Εσωτερική οδοποιία>> πρώην δήμου Κ. Βούρλων.
19. Αποδοχή ειδικής δήλωσης διακοπής εργασιών του έργου <<Αποχέτευση Ρεγγινίου>> και διάλυση της σύμβασης με υπαιτιότητα του πρώην δήμου Κ. Βούρλων.
20. Απόφαση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου <<Κατασκευή πεζοδρομίων>> πρώην δήμου Μώλου.
21. Απόφαση χορήγησης παράτασης χρόνου εκπόνησης μελέτης <<Γεωλογική μελέτη ανόρυξης υδρευτικών γεωτρήσεων>> πρώην δήμου Μώλου.
22. Αποδοχή ένταξης της πράξης <<Ολοκλήρωση αποχέτευσης Κ.Βούρλων>>‘ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013.
23. Έγκριση μελέτης <<Αγροτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Αγ.Κωνσταντίνου>>
και λήψη απόφασης υποβολής πρότασης για ένταξη του έργου στο τοπικό πρόγραμμα LEADER.
24. Έγκριση μελέτης <<Κατασκευή όρχου οχημάτων Δήμου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου>>.
25. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών του έργου <<Κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου Αγ.Σεραφείμ>> πρώην δήμου Μώλου.
26. Έγκριση 3ου Α.Π.Ε του έργου <<Κατασκευή νέας δεξαμενής-αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης>> πρώην δήμου Κ.Βούρλων.
27. Προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα. ‘
 www.thronio.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Όταν οι νέοι στην Ελλάδα σταμάτησαν να ονειρεύονται

Στην έλλειψη ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, οι οποίοι αποτελούν το πιο ενεργό και δυναμικό τμήμα του πληθυσμού και τους μόνους που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση, αναφέρεται άρθρο του Θάνου Δημάδη που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα Huffington Post.


Υπάρχει μια φράση στα ελληνικά που χρησιμοποιείται συχνά και αναφέρεται στο πώς φέρεται η Ελλάδα στους νέους ανθρώπους που ζουν στη χώρα και παλεύουν να πετύχουν στη ζωή τους. Συχνά λέγεται πως «η Ελλάδα πνίγει τα παιδιά της». Είναι μια φράση η οποία, φυσικά, δεν έχει κυριολεκτική έννοια αλλά είναι ενδεικτική της έλλειψης ευκαιριών στην σημερινή Ελλάδα για το πιο δυναμικό και ενεργητικό μέρος του πληθυσμού, που είναι οι νέοι.

Οι αναγνώστες της Huffington Post 
πιθανότατα γνωρίζουν την οδυνηρή οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα αλλά μάλλον δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα για μια άλλη παράλληλη τραγωδία η οποία διαδραματίζεται στη χώρα και η οποία αντικατοπτρίζεται στη ζωή των νέων Ελλήνων.

Θα ήθελα να επισημάνω τον όρο «τραγωδία» 
που χρησιμοποίησα παραπάνω, δεδομένου ότι αυτή η λέξη αποδίδει στο ακέραιο την τρομερή κατάσταση στην οποία έχουν βυθιστεί οι νέοι φοιτητές και επαγγελματίες στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν τους εαυτούς τους παγιδευμένους σε μια χώρα που δεν είναι σήμερα σε θέση να τους προσφέρει αισιοδοξία για καλές επαγγελματικές προοπτικές όσον αφορά το δικό τους μέλλον.
Εδώ, θα πρέπει να είναι περισσότερο ειλικρινής από ποτέ και να πω ότι η Ελλάδα, σήμερα, είναι το χειρότερο μέρος είτε για ένα νέο επαγγελματία ή για ένα νεαρό ερευνητή για να ζήσουν και να προσπαθήσουν να χτίσουν την προσωπική καριέρα και τη ζωή τους εδώ. Και αυτή είναι μια πολύ θλιβερή και δυσάρεστη πραγματικότητα, ακόμα και για μένα που έφυγα από την Ελλάδα για να ακολουθήσω τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς στόχους μου στο εξωτερικό, προτού η οικονομική κρίση ξεσπάσει στη χώρα μου. Αλλά, στην πραγματικότητα, είναι αυτή η οικονομική κρίση ο μόνος λόγος για τον οποίο η Ελλάδα μετατράπηκε σε ένα τέτοιο αφιλόξενο περιβάλλον για τους νέους επαγγελματίες;
Φυσικά, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει αυξήσει το ποσοστό ανεργίας σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα, κοντά στο 15%, και μείωσε δραματικά τις δυνατότητες απασχόλησης στην Ελλάδα. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτά είναι απλά τα συμπτώματα, τα οποία έρχονται στην επιφάνεια συνήθως μέχρι να περάσει η οικονομική κρίση. Αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας, η αγορά εργασίας δεν πάσχει μόνο από αυτά τα συμπτώματα.
Οι νέοι επαγγελματίες πλήττονται από μία ακόμα σημαντική αιτία, εκτός από τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, γεγονός που τους οδηγεί προς ένα ανυπέρβλητο αδιέξοδο. Αυτό είναι η έλλειψη αξιοκρατίας στην Ελλάδα η οποία δημιουργεί ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε πόρους της πολιτικής ή οικονομικής εξουσίας στη χώρα και αυτών που δεν έχουν. Αυτού του είδους η ανισότητα αποκλείει τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων επαγγελματιών από το υπόλοιπο φάσμα των υφιστάμενων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Έτσι, η αναζήτηση για μια θέση εργασίας βασίζεται σε κριτήρια όπως το ποιός είσαι, ποιοι είναι οι γονείς σου, ποιες είναι οι διασυνδέσεις σας και, ίσως, ποιος σας έχει συστήσει στον πιθανό εργοδότη σας και όχι τα προσόντα σου και το πόσο παραγωγικός είσαι και πόσο κατάλληλος για αυτή τη θέση εργασίας.
Αυτό που μόλις περιέγραψα είναι ο κύριος λόγος που αισθάνονται οι νέοι στη χώρα μου απογοητευμένοι από τον τρόπο που τους μεταχειρίζεται η Ελλάδα, κόβοντας τα όνειρά τους, διαψεύδοντας τις προσδοκίες τους και βυθίζοντας τους ακόμα βαθύτερα στην απελπισία. Αλλά, για τους νέους επαγγελματίες που βρίσκουν τελικά μια θέση εργασίας, στην πλειοψηφία τους είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν για την ελάχιστη αποζημίωση ανά μήνα, ή ακόμη και αμισθί για μεγάλο χρονικό διάστημα με την υπόσχεση του εργοδότη τους ότι κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να λάβουν κάποια μικρή αμοιβή.
Η τρέχουσα οικονομική κρίση ώθησε πολλούς από τους αυτούς νέους Έλληνες επαγγελματίες και ερευνητές να εγκαταλείψουν τη χώρα και να προσπαθήσουν να βρουν στο εξωτερικό εκείνες τις ευκαιρίες που η πατρίδα τους τούς στερεί. Μερικές δεκαετίες νωρίτερα, η Ελλάδα είχε πολλές μεταναστευτικές ροές σε άλλες ξένες χώρες και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, με χιλιάδες Ελλήνων πολιτών να μεταβαίνουν εκεί για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σήμερα την ίδια κατάσταση, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η χώρα χάνει το πιο σημαντικό μέρος της κοινωνίας της και της αγοράς εργασίας της, που είναι οι νέοι οοι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση. Οι νέοι άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη τους στην Ελλάδα γιατί η Ελλάδα γύρισε τη δική της σε αυτούς πρώτη. Και το χειρότερο πράγμα για την Ελλάδα, πέρα από τα υψηλά ελλείμματα και τεράστια μη βιώσιμα χρέη, είναι ότι οι νέοι της άνθρωποι έχουν χάσει το δικαίωμα στο όνειρο για ένα μέλλον στην ίδια τους τη χώρα
http://e-parembasis.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα »

Αστέρας Αγίου Σεραφείμ-Οπούντιος Μαρτίνου

Κυριακή, 17 Απριλίου • 4:30 μ.μ.
Γήπεδο Αγιου Σεραφείμ
Α' Φθιώτιδας - 1ος Ομιλος
Αστέρας Αγίου Σεραφείμ-Οπούντιος Μαρτίνου

Η παρουσία όλων τον φιλάθλων απαραίτητη στο γήπεδο για να ενισχύσουμε την ομάδα μας
Αγώνας: ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ-ΜΑΡΤΙΝΟ
Διαιτητής: ΞΑΡΧΑΣ
Βοηθοί: ΣΚΑΡΛΑΣ-ΒΛΑΧΟΣ
http://agiosserafim.tripod.com/asteras.htm
Διαβάστε περισσότερα »

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

tsiliadoros: Ο πράκτορας Λαζόπουλος ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά μ...

tsiliadoros: Ο πράκτορας Λαζόπουλος ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά μ...: "Αμέσως με την διανομή του κατασκευασμένου βίντεο από τις γνωστές κοπτοραπτούδες του ελληνικού Internet, o ΛΑ.Ο.Σ. με ανακοίνωση του διέψευ..."
Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Μια προσφορά του Αστέρα για την νεολαία του χωριού .

Φωτόγραφιες των παιδίων του Δημοτικού σχολείου άπο την πρώτη συνάντηση με τον προπονητή του Α.Σ ΑΣΤΕΡΑ Κώστα Ζαχαρόπουλου για μια πρώτη επαφή με τον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου .


Οι μικροί θα χωριστούν κατα ηλικίες και θα προπονούνται μια φόρα την εβδομάδα .


Διαβάστε περισσότερα »

Η ανάσταση των δασών


«Τα δάση που χάνονται» είναι ένα μόνιμο ρεφρέν των πάσης φύσεως εραστών της οικολογικής «καταστροφολογίας»
Ομως τα δάση δεν χάνονται, αλλά... αυξάνονται, ενώ οι έρημοι συρρικνώνονται, όπως δείχνει η δεύτερη κατά σειρά μελέτη της πλανητικής βλάστησης. Επιστήμονες (ομάδα Λιου) δημοσίευσαν μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Geographical Sciences», αφού εξέτασαν δεδομένα από δορυφόρους που καταγράφουν τη φωτοσυνθετική δραστηριότητα των φυτών. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα: η φωτοσύνθεση στον πλανήτη αυξήθηκε μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια.
Η συλλογή δεδομένων γίνεται από τα όργανα του δορυφόρου SeaStar μέσω του πρωτοκόλλου SeaWifs που καταγράφει τη φυτική μάζα του πλανήτη. Η συλλογή στοιχείων άρχισε το 1997.

Οι επιστήμονες όμως δεν αρκέστηκαν στην επεξεργασία των στοιχείων από τον SeaStar, αλλά ανέπτυξαν και μια πρόσθετη μέθοδο καταμέτρησης και υπολογισμού, που ονόμασαν Δείκτη Εμβαδού Φυλλώματος (Leaf Area Index). Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο Δείκτης δείχνει μια άνοδο της βλάστησης στη Γη συνολικά.
Γιατί άραγε αυξάνεται η βλάστηση στον πλανήτη, κόντρα στις προβλέψεις; Κανείς δεν ξέρει σίγουρα τα άμεσα αίτια. Εικάζεται ότι η αύξηση οφείλεται στην άνοδο της μέσης θερμοκρασίας της Γης, όμως από το 1998 υπάρχει μια στασιμότητα στην άνοδο αυτή. Αλλοι εικάζουν ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα είναι το αίτιο. Το διοξείδιο του άνθρακα εισπνέεται από τα φυτά, και σε συνδυασμό με το νερό και το φως του ήλιου φωτοσυνθέτει ενέργεια για τα φυτά. Το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αυξήθηκε από 250 μέρη ανά εκατομμύριο τον 19ο αιώνα στα 380 μέρη σήμερα. Ομως η αύξηση του πρασίνου δεν ακολούθησε την αύξηση του διοξειδίου σε περασμένα χρόνια. Αντίθετα, στην δεκαετία του 1960 είχε παρατηρηθεί μια επέκταση των ερήμων, που έδωσε βάση για τη θεωρία της «ερημοποίησης» και βήμα έκφρασης για τους απανταχού καταστροφολόγους.
Οι επιστήμονες δηλώνουν:
«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα περασμένα 26 χρόνια ο Δείκτης Εμβαδού Φυλλώματος έχει αυξηθεί με βαθμό 0,0013 ετησίως σε όλο τον πλανήτη. Η μεγαλύτερη αυξητική τάση είναι 0,0032 ανά έτος στα μέσα και ψηλά γεωγραφικά πλάτη, βόρεια των 30 μοιρών. Ο Δείκτης έχει αυξηθεί αισθητά στην Ευρώπη, Σιβηρία, Ινδική χερσόνησο, Αμερική, Νότιο Καναδά, στο νότιο μέρος της Σαχάρας, τη Νοτιοδυτική Αυστραλία και τη λεκάνη Καλαγκάντι. Εχει μειωθεί στη Νοτιοανατολική Ασία, Νότια Κίνα, Νότιο Αμερική και στην Αρκτική».
Η λεκάνη Καλαγκάντι είναι η έρημος Καλαχάρι στη Νότιο Αφρική. Μαζί με τη Σαχάρα και την Αυστραλία αποτελούν ερήμους που συρρικνώνονται. Εδώ έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα που αντιβαίνουν τη δημοφιλή θεωρία περί ερημοποίησης. Οπως έχουμε και αποτελέσματα που δείχνουν ότι η Ευρώπη πρασινίζει και δεν χάνονται τα δάση, όπως θέλουν μερικοί να προβάλλουν στα ΜΜΕ. Τα ψυχρά στοιχεία του δορυφόρου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε το άρθρο που είχαμε παλιότερα στο «Εθνος-Κυνήγι» για τη μελέτη του καθηγητή Reiter του Ινστιτούτου Παστέρ, σχετικά με την αύξηση των ζωοανθρωπονόσων στη δεκαετία του 1990. Ο καθηγητής είχε εντοπίσει το αίτιο στην ΑΥΞΗΣΗ του πρασίνου στην Ανατολική Ευρώπη, μετά την πτώση των καθεστώτων και την εγκατάλειψη των κρατικών αγροκτημάτων. Τα αγροκτήματα λόγγωσαν, το πράσινο αυξήθηκε και μαζί με αυτό αυξήθηκαν τα τρωκτικά και τα τσιμπούρια.
Οποια και να είναι τα ακριβή αίτια της αύξησης της φυτοκάλυψης στη Γη, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Επίσης η μελέτη, όπως και άλλες που καταγράφουν την ίδια τάση, δείχνουν το μέγεθος της πλάνης που δέρνει μερικά υπουργεία, μερικούς δικαστικούς και πολλούς από τους δήθεν οικολόγους. Ο πλανήτης δεν τελεί υπό εξαφάνιση, όπως συμφέρει μερικούς να προπαγανδίζουν. Αυτό που τελεί υπό εξαφάνιση είναι η περιβαλλοντική σοβαρότητα.
Νικήτας Κυπρίδημος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Νίκος Κράλλης
Διαβάστε περισσότερα »

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Επεισόδιο με βουλευτή στα διόδια της Αγ. Τριάδας

Τα μέλη του κινήματος "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" του έλεγαν "περάστε ελεύθερα", αλλά ο βουλευτής επέμενε να πληρώσει...και ήρθαν στα χέρια

Διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας, ώρα 22:30. Τα μέλη του κινήματος για μια ακόμη φορά πραγματοποιούν κατάληψη στο σταθμό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα και μάλιστα κορνάροντας, αφού βρίσκουν τις μπάρες σηκωμένες και δεν πληρώνουν.
Όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι που στα διόδια φτάνει ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης. Το αυτοκίνητο του βουλευτή σταματά για να πληρώσει. Οι συγκεντρωμένοι, που δεν γνωρίζουν ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν, του φωνάζουν να περάσει ελεύθερα όπως όλοι οι άλλοι οδηγοί. Ο οδηγός επιμένει να πληρώσει, οι καταληψίες δεν αφήνουν και αρχίζει μια έντονη λογομαχία.

Ο βουλευτής που καθόταν στη θέση του συνοδηγού βγαίνει έξω και λέει ξανά ότι θέλει να πληρώσει και όπως είπαν τουλάχιστον δύο αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, βουτάει μια γυναίκα από τον γιακά και αρχίζει να την ταρακουνάει. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι αρπάζουν από τα χέρια του βουλευτή τη γυναίκα και τον απωθούν, ενώ απειλούνται πιο σοβαρά επεισόδια.
Ο Χρήστος Μαγκούφης  μπαίνει μέσα στα γραφεία των διοδίων και σε λίγο στα διόδια φτάνει ισχυρή αστυνομική δύναμη. Άνδρες της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, του τοπικού τμήματος, ακόμη και ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Νίκος Δουβλέκας.

Τότε τα μέλη του κινήματος πληροφορούνται ότι πρόκειται για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Μαγκούφη

Η γυναίκα που είχε το επεισόδιο με τον βουλευτή μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας, ενώ οι συγκεντρωμένοι απειλούν και φωνάζουν συνθήματα όπως:<<Δεν τα φάγαμε μαζί...οι κλέφτες και τα λαμόγια να πάνε στη φυλακή>>... και άλλα παρόμοια.

Ο βουλευτής με τον οδηγό του και ακόμη ένα ζευγάρι που τον συνόδευε. έμειναν για τουλάχιστον μια ώρα μέσα στα γραφεία των διοδίων. Όταν βγήκε για να φύγει το LamiaReport τον ρώτησε τι έχει να πει για το επεισόδιο.<<Ήθελα να πληρώσω και δεν με άφηναν. Είναι δικαίωμα του καθενός αν θέλει να πληρώσει. Δεν χτύπησα καμία γυναίκα. Η κυρία που δήλωσε τραυματισμένη και ήρθε το ασθενοφόρο για να την πάρει, έπαιζε θέατρο>>, είπε στο LamiaReport ο βουλευτής.

Οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά τους έκαναν λόγο για προκλητική και εριστική συμπεριφορά από ένα εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, που δεν σέβεται τον δίκαιο αγώνα των πολιτών.

Δείτε βίντεο απο την ώρα της έντασης:


www.lamiareport.gr/
Διαβάστε περισσότερα »

Υποδοχή Καστανίδη σε Μεσολόγγι

Διαβάστε περισσότερα »

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Έκρυβαν στην εκκλησία τον εκτυπωτή των πλαστών χαρτονομισμάτων

-Στον εισαγγελέα Λαμίας σήμερα η 44χρονη με τα πλαστά 50ευρα
-Μαζί της κατηγορούμενοι και οι δύο γιοί της
-Ποιος ο ρόλος του συζύγου και πατέρα, που είναι πρώην αστυνομικός, στην όλη υπόθεση?

Η μία έκπληξη διαδέχονταν την άλλη, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης με τα πλαστά χαρτονομίσματα, που διοχέτευε στην αγορά της Λαμίας και όχι μόνο η 44χρονη ξανθιά από το Ρεγγίνι Φθιώτιδας.

Κατ΄αρχήν διαπίστωσαν ότι έχουν να κάνουν με γυναίκα πρώην συναδέλφου τους.Στη συνέχεια όταν αναζήτησαν το εκτυπωτικό μηχάνημα, το βρήκαν στην εκκλησία του χωριού, όπου το είχε κρύψει ο ένας γιος της οικογένειας, ο οποίος μάλιστα ετοιμαζόταν να χειροτονηθεί και παπάς.
Η 44χρονη ήταν επίτροπος στην εκκλησία και μάλιστα με το ίδιο μηχάνημα το όποιο ήταν υψηλής πιστότητας, έβγαζαν φωτοτυπίες τις παλαιές εικόνες της εκκλησίας και τις έδιναν στους πιστούς.

Τα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, πάντως πολύ δύσκολα μπορούσε να τα καταλάβει κάποιος, αν δεν είχε στο μαγαζί του ειδικό ανιχνευτή πλαστών χαρτονομισμάτων.

Κατηγορούμενος είναι και ο άλλος γιος της 44χρονης, αφού την μετέφερε με το αυτοκίνητο του στο όποιο βρέθηκε και ένα πλαστό χαρτονόμισμα.
Η μητέρα προσπαθεί να πάρει πάνω της την όλη υπόθεση υποστηρίζοντας ότι τα παιδιά δεν γνώριζαν τίποτα. Είπε μάλιστα ότι είχε το εκτυπωτικό μηχάνημα στο σπίτι της γιαγιάς και ότι αυτή είπε στον γιό της να το πάει στην εκκλησία.

Να θυμίσουμε ότι χθες μετά την σύλληψή της οι αστυνομικοί βρήκαν επιμελώς κρυμμένα στην κάλτσα της και στο σημειωματάριό της:
17 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ
9   πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ
2   πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ. 


Ο σύζυγος της 44χρονης πρώην αστυνομικός δεν είναι κατηγορούμενος, γιατί το μηχάνημα δεν βρέθηκε μέσα στο σπίτι τους, αλλά υπάρχουν εύλογα ερωτήματα και απορίες πως είναι δυνατόν η οικογένεια να έχει τέτοια δραστηριότητα και αυτός να μην γνώριζε τίποτα? Ποιος είναι ο προμηθευτής του μηχανήματος και ποιος μύησε την 44χρονη στο κόλπο με τα πλαστά?

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport η 44χρονη απευθύνθηκε στον γνωστό ποινικολόγο Γιώργο Δούμα για να αναλάβει την υπεράσπισή της. Όμως σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του αρνήθηκε να κάνει προς το παρόν οποιαδήποτε δήλωση.

www.lamiareport.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΑΣΤΕΡΑΣ Αγ.Σεραφείμ ΚΟΜΝΗΝΟΣ 0-0

ΑΣΤΕΡΑΣ Αγ.Σεραφείμ ΚΟΜΝΗΝΟΣ  0-0
Άλλο ένα άσχημο αποτέλεσμα για τον ΑΣΤΕΡΑ ,που πληρώνει τους πολλούς τραυματισμούς βασικών του παικτών.Απο την ομάδα απουσιάζουν οι Ντελλας,Ντούμος,Κουντουριώτης,Κατσαρέλης Λ,Κατσαρέλης Σ,Πότκα Φ,Ευσταθίου.Οι παραπάνω είναι παίκτες της βασικής εντεκάδας και είναι πολύ δύσκολο μια ομάδα σαν τον ΑΣΤΕΡΑ να έχει την δυνατότητα να αναπληρώσει τόσους παίκτες.
Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας που αγωνίζονται και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κάθε Κυριακή. 
1.ΜΑΡΤΙΝΟ   64
2.ΑΤΑΛΑΝΤΗ 63
3.ΤΡΑΓΑΝΑ 50
4.
ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 39
   ΜΩΛΟΣ 39
6.ΚΑΛΑΠΟΔΙ 36
7.ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ 28
8. ΚΗΦΙΣΣΟΣ 26
    ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 26 
10. ΕΥΒΟΙΚΟΣ 23 
11. ΖΕΛΙ 20
 12.ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ 17
13. 
ΚΟΜΝΗΝΑ 16
14. ΡΕΓΓΙΝΙ 11
Διαβάστε περισσότερα »

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Σεισμός με επίκεντρο κοντά στις Θερμοπύλες

Την περιοχή των Θερμοπυλών είχε ως επίκεντρο η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 22:57.  Σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο του πανεπιστημίου της Αθήνας ο σεισμός ήταν έντασης 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
www.lamiastar.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Μετά από δυο χρόνια ο πελαργός ξανα'ρθε.


Διαβάστε περισσότερα »