Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Φωτογραφίες από την δενδροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο.







ΖΕΛΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 1-0

Πρωτάθλημα Α-ερασιτεχνικής κατηγορίας 22η αγωνιστική
ΖΕΛΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ1-0

 
Αποδεκατισμένος από παίκτες ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχασε στο Ζέλι με 1-0
 5 βασικοί παίχτες είναι εκτός

ΖΕΛΙ-ΑΣΤΕΡΑΣ 0-1 by ranm1


1.ΜΑΡΤΙΝΟ   61
2.ΑΤΑΛΑΝΤΗ 60
3.ΤΡΑΓΑΝΑ 50
4.
ΜΩΛΟΣ 39
5.ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 38 
6. ΚΑΛΑΠΟΔΙ 35
7.ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ 27
8. ΚΗΦΙΣΣΟΣ 23
    ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 23
    ΕΥΒΟΙΚΟΣ 23 
11. ΖΕΛΙ 17
    ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ 17
13. 
ΚΟΜΝΗΝΑ 15
14. ΡΕΓΓΙΝΙ11
 

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Τηλεφωνικός λογαριασμός 327.391,50 ευρώ σε υπουργείο...

Στο πρώην ΥΕΝΑΝΠ (Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής) «άναψαν» τα τηλέφωνα τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο του 2010. Πήραν στην κυριολεξία ΦΩΤΙΑ! Αποτέλεσμα, σαν πήγε ο λογαριασμός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να αναγράφει το… αστρονομικό ποσό των 327.391,50 ευρώ (τριακοσίων είκοσι επτά χιλιάδων, τριακοσίων ενενήντα ενός ευρώ και πενήντα λεπτών). Τώρα να πούμε ότι μας φάνηκαν πολλά; Μπορεί και να μας πουν ότι είναι… λίγα! 

Σε κάθε περίπτωση ρωτάμε: αφού οι συνδέσεις του ΟΤΕ έχουν απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά (αστικά και υπεραστικά) στο πάγιο, δίνουν και κάποιον δωρεάν χρόνο ομιλίας σε κινητά, πώς είναι δυνατόν το Υπουργείο να χτυπά τέτοια νούμερα; 
Τι γίνεται; Θα δώσει κανείς στη δημοσιότητα τους αναλυτικούς λογαριασμούς να...
 δούμε που πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού; Από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ξέρουμε, να βάλουμε καμιά φραγή στα τηλέφωνα δεν ξέρουμε;

Από το http://www.tsantiri.gr/

Φοβούνται ακόμη και να πάνε στις παρελάσεις οι πολιτικοί


Το σκέπτονται οι πολιτικοί να καθίσουν στις θέσεις των επισήμων. Ο ερχομός της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου αγχώνει αρκετούς υπουργούς και βουλευτές, αφού βρίσκονται ενώπιον ενός σημαντικού διλήμματος: να παραστούν στην καθιερωμένη παρέλαση, καθήμενοι στις θέσεις των επισήμων και μετέχοντας στις λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις, ή να.. προτιμήσουν εκείνη την ημέρα να βρίσκονται για διακοπές με την οικογένειά τους ή κλεισμένοι στο σπίτι;

Πολιτικοί κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. φοβούνται πως εκείνη την ημέρα ο κόσμος θα τους αποδοκιμάσει στις εκλογικές τους περιφέρειες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που παραδέχονται ότι φοβούνται έντονους προπηλακισμούς, λόγω της οικονομικής ανέχειας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. «Οι πολίτες μέχρι ένα σημείο έδειχναν να κατανοούν ότι θα πρέπει να γίνουν θυσίες και σιωπηρά υπέμεναν τα μέτρα που λαμβάναμε κατόπιν παροτρύνσεως του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον τελευταίο καιρό όμως δείχνουν πλέον να μη συναινούν και πιστεύουν ότι αφενός δεν πληρώνουν όσα θα έπρεπε οι έχοντες και αφετέρου πως η εφαρμογή του μνημονίου ενδεχομένως να μη φέρει τελικά τα επιθυμητά αποτελέσματα». Η αλήθεια είναι, πως και κατά το παρελθόν οι παρελάσεις αποτέλεσαν μια καλή ευκαιρία διαμαρτυρίας για πάσης φύσης σωματεία ή ομάδες, αλλά τώρα η κατάσταση μοιάζει να είναι ανεξέλεγκτη. Η εμφάνιση πολιτικών στις παρελάσεις και σε λοιπές εκδηλώσεις στις εθνικές επετείους αποτέλεσαν και στο παρελθόν αφορμή για την εκδήλωση αντιδράσεων από ομάδες πολιτών. Σαφές μήνυμα προς υπουργούς και βουλευτές έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου εν όψει των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου. «Θα είμαστε κοντά στον λαό. Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει στα γραφεία μας. Δεν μας ψήφισαν γι' αυτό οι πολίτες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, προτρέποντας τα στελέχη του να μην φοβηθούν αποδοκιμασίες και ακραίες εκδηλώσεις και να παραστούν σε όλες τις εκδηλώσεις.
www.lamiastar.gr

Ο πελαργός θα ξανά ρθει

Σήμερα έγινε καθαρισμός τις φωλιάς του πελαργού στην εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ.

  

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πλοίο περνάει πάνω από το Tsunami που χτύπησε την Ιαπωνία

Ένα πολύ εντυπωσιακό video, όπου ένα πλοίο σκαρφαλώνει στο τεράστιο Tsunami που χτύπησε την Ιαπωνία. Τα λόγια είναι περιττά.


http://topeiraxtiri.blogspot.com/

Τα 10 πιο απίστευτα επιδόματα του δημοσίου

Το πελατειακό κράτος στο μεγαλείο του. Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που αρμέγαν το κράτος,όλους μας, για δεκαετίες, μέχρι τελικής πτώσεως (ΔΝΤ) και τώρα ανέλαβαν την σωτηρία μας.
Περαστικά μας..

10 - Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)
09 – Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ)
08 – Επίδομα προπέλας (Λιμενικό)
07 – Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ)
06 - Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο)
05 - Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων.
04 - Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)
03 – Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
02 – Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ)
01 - ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν. (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων)

http://topeiraxtiri.blogspot.com

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΚΑΛΑΠΟΔΙ-Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 3-1

Πρωτάθλημα Α-ερασιτεχνικής κατηγορίας 21η αγωνιστική
ΚΑΛΑΠΟΔΙ-Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 3-1

Πρόσκληση για δενδροφύτευση από τον Δήμο μας


ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 8
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου οργανώνει δενδροφύτευση σε όλους τους οικισμούς του διευρυμένου δήμου και καλεί τους συλλόγους και τα σχολεία να συμμετέχουν σε αυτή.
Ο καλλωπισμός και η αισθητική αναβάθμιση των οικισμών, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάδειξη του πράσινου αλλά και η ευαισθητοποίηση των δημοτών είναι μία από τις σημαντικές προτεραιότητες για τον δήμο μας.
Σας περιμένουμε λοιπόν με το σκαπτικό σας εργαλείο (όσοι διαθέτετε) την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 10 το πρωί έξω από τα Δημοτικά και Κοινοτικά καταστήματα των οικισμών όπου μαζί με υπαλλήλους του δήμου θα αρχίσει η δενδροφύτευση.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Μετά το ΣΚΑΙ, ξεκίνησε και στα δημοτικά σχολεία η πλύση εγκεφάλου για το 1821!

AΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ.....ΤΟΥΡΚΟΠΟΥΛΑ.
Δεν πρόλαβε να τελειώσει η εκπομπή του ΣΚΑΙ για το 1821 με τις εσκεμμένες ιστορικές ανακρίβειες και "προοδευτικές" απόψεις, που όπως τόνισαν οι συντελεστές της εκπομπής το σχολείο είναι αυτό που φταίει για τις "λανθασμένες" απόψεις των Ελλήνων για το 1821. Ξεκίνησε λοιπόν η προσπάθεια αλλαγής της "λανθασμένης" αυτής άποψης από το Υπουργείο (Α)Παιδείας και μερικούς εκπαιδευτικούς με προοοδευτικές απόψεις και όχι παιδαγωγικές.

Ξεκίνησαν με τα δημοτικά σχολεία με "αθώα" τραγουδάκια τα οποία μένουν στο μυαλό και στην ψυχή των μικρών παιδιών. Το τραγουδάκι που βρήκαν για να γιορτάσουμε το 1821, από την "φτωχή" ποίησή μας, βρήκαν το "Νά' τανε το 21", παραβλέποντας... 
τον Διονύσιο Σολωμό, Ανδρέα Κάλβο και πολλούς άλλους ποιητές όπως: Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Γιάννης Βαρβέρης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Θ. Βαφόπουλος, Μπίλη Βέμη, Όλγα Βότση, Νικηφόρος Βρεττάκος, Θωμάς Γκόρπας, Νίκος Εγγονόπουλος, Οδυσσέας Ελύτης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Βικτωρία Θεοδώρου, Λιλή Ιακωβίδη, Έκτωρ Κακναβάτος, Τάσος Καρπενάρος, Νίκος Καρούζος, Κώστας Καρυωτάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Θανάσης Κωσταβάρας, Γιώργος Μπλάνας, Κωστής Παλαμάς, Δημήτρης Παπαδίτσας, Αλεξάνδρα Πλακωτάρη, Δημήτρης Ποταμίτης, Λευτέρης Πούλιος, Γιάννης Ρίτσος, Γιώργος Σεφέρης, Άγγελος Σικελιανός, Ντίνος Σιώτης, Γιάννης Σκαρίμπας, Νίκος Φωκάς, Γιώργος Χουλιάρας.

Βέβαια ωραίο τραγούδι το "Νά' τανε το 21", το τραγούδησε ο Μητροπάνος και ο Νταλάρας όπως θα δείτε και στα βίντεο. Η μόνη διαφορά είναι σε μία λέξη του τραγουδιού που δώθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού:

Να πολεμάω τις μέρες στα κάστρα
και το σπαθί μου να πιάνει φωτιά
και να κρατάω τις νύχτες με τ' άστρα
μια Τουρκοπούλα (ομορφούλα) αγκαλιά

Ομορφούλα λένε οι τραγουδιστές, Τουρκοπούλα θέλει το υπουργείο και οι δάσκαλοι του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού που δεν το διόρθωσαν όπως έπρεπε, ή που δεν διάλεξαν ένα άλλο από τα πολλά της Ελληνικής ποίησης

Ο μικρός μαθητής τώρα ονειρεύεται να κρατάει αγκαλιά μια τουρκοπούλα, άρα περνάει μέσα στο υποσυνείδητό του η αγάπη για τους γείτονές μας που μετά από τις "σειρές" του ΑΝΤ1 έχει αυξηθεί πολύ και στον υπόλοιπο πληθυσμό. Προετοιμαζονται μήπως οι μελλοντικοί Έλληνες για μια συνδιαχείρηση του Αιγαίου, για μία ίσως μη Ελληνική Θράκη, ή ίσως για προσφορά κυριαρχικών δικαιωμάτων στους "αγαπητούς" μας γείτονες;

Δεν μπορεί σε μια επέτειο που γιορτάζουμε την επανάσταση κατά των Τούρκων που στοίχισε ακριβά σε αίμα, σε παιδομαζώματα και σε πωλήσεις σκλάβων, να τραγουδούν τα μικρά παιδιά (παραποιημένα ή όχι) προπαγανδιστικά για τους τούρκους, ή ακατάλληλα τραγούδια για την Εθνική μας εορτή.


Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com

Η Βουλή “πληρώνει” το διαζύγιο της Μιλένας Αποστολάκη


Η καθαρά Συντεχνιακή Απόφαση των Ελλήνων Βουλευτών να αρνηθούν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία της Μιλένας Αποστολάκη, στην προσπάθεια τους να την προστατεύσουν από μια Μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο πρώην σύζυγός της εισαγωγέας αυτοκινήτων, Συγγελίδης… καταδικάστηκε από το Ευρωπαικό Δικαστήριο και η ΕΛληνική Βουλή, πρέπει να… πληρώσει …πρόστιμο 12.000 ευρώ στο Συγγελίδη και 7.000 ευρώ τα δικαστικα έξοδα! Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση που θα γίνει μέγα θέμα, εκτός αν το θάψουν τα ΜΜΕ, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο Συντεχνιακό τρόπο με τον οποίον σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις Πολιτικές Ενέργειες των Βουλευτών, και κατ’ επέκταση επισφαγίζουν τις κατηγορίες περί Διαφθοράς!

Οι Έλληνες Βουλευτές αρνήθηκαν να αφαιρέσουν τη Βουλευτική Ασυλία από την Μιλένα Αποστολάκη, προκειμένου να δικαστεί γιατί αθέτησε τη συμφωνία να βλέπει ο πρώην συζυγός της τα παιδιά του μετά από το χωρισμό τους, με αποτέλεσμα ο πετυχημένος επιχειρηματίας, να στραφεί στα Ευρωπαικά Δικαστήρια και να δικαιωθεί!

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/53172.html

Το πιο μεγάλο φεγγάρι των τελευταίων χρόνων

Το Σάββατο το φεγγάρι θα είναι το μεγαλύτερο που είχαμε την ευκαιρία να δούμε εδώ και 18 χρόνια, καθώς ο δορυφόρος θα βρεθεί πιο κοντά στη Γη από κάθε άλλη φορά μετά το 1992, σε απόσταση 356.577 χιλιομέτρων. 


Το σχετικά σπάνιο γεγονός έχει, μεταξύ άλλων, πυροδοτήσει εκτιμήσεις και φήμες ότι προκάλεσε ήδη ή πρόκειται να προκαλέσει μεγάλες φυσικές καταστροφές, αλλά οι αστρονόμοι και άλλοι επιστήμονες θεωρούν ανοησίες αυτούς τους φόβους.

Η Σελήνη 
θα φαντάζει πιο μεγάλη και λαμπερή, στο μέτρο που ο νυχτερινός ουρανός δεν θα σκεπάζεται από σύννεφα.

Το φαινόμενο, που αποκαλείται σεληνιακό περίγειο και συμπίπτει με πανσέληνο, προσφέρει μια ευκαιρία σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους, καθώς και σε… ρομαντικούς, να κάνουν παρατηρήσεις με τηλεσκόπια, να τραβήξουν ωραίες φωτογραφίες και να απολαύσουν ένα μαγευτικό βράδυ. Το φεγγάρι σε περίγειο και πανσέληνο μπορεί να φαίνεται μέχρι 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο σε σχέση με μια κοινή πανσέληνο.

Η Σελήνη δεν περιφέρεται σε κυκλική αλλά σε ελλειπτική τροχιά γύρω από τη Γη, γι' αυτό η απόστασή της από τον πλανήτη μας αυξομειώνεται. Ο συνδυασμός της πανσελήνου με το σεληνιακό περίγειο συμβαίνει περίπου μια φορά κάθε δύο ή τρία χρόνια.

Το φεγγάρι φαίνεται πελώριο κυρίως όταν βρίσκεται κοντά στον ορίζοντα του οπτικού πεδίου του παρατηρητή, μια αυταπάτη που έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο ανθρώπινος εγκέφαλος (διευκολύνεται η σύγκριση με άλλα αντικείμενα που επίσης εισέρχονται στο οπτικό πεδίο, όπως τα σπίτια, τα βουνά και τα δέντρα, ενώ ψηλά στον ουρανό, όταν πια είναι μόνο του, δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες συγκρίσεις και έτσι το φεγγάρι φαίνεται κάπως μικρότερο).

Η "μπλογκόσφαιρα" στο διαδίκτυο έ
χει εδώ και μέρες "πάρει φωτιά", καθώς διάφοροι (π.χ. αστρολόγοι) συνδέουν το πλησίασμα της Σελήνης (που αυξάνει τη βαρυτική έλξη της στον πλανήτη μας) με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως ο σεισμός και το τσουνάμι στην Ιαπωνία, ενώ προβλέπουν διάφορες θεομηνίες (ακραίες παλίρροιες, θύελλες, ηφαιστειακές εκρήξεις κ.α.) τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις βρετανικές "Ιντιπέντεντ" και "Ντέιλι Μέιλ".

Από την άλλη, οι επιστήμονες αστρονόμοι, σεισμολόγοι, γεωφυσικοί κλπ. απαιτούν πολύ περισσότερες αποδείξεις πριν ρίξουν στο φεγγάρι την ευθύνη για τις γήινες καταστροφές.

Στο πιο μακρινό σημείο 
του από τη Γη (απόγειο) το φεγγάρι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 406.500 χλμ., ενώ στο κοντινότερο γύρω στα 356.500 χλμ. Αν και όντως η έλξη της Σελήνης παίζει ρόλο στις παλίρροιες της Γης, δεν υπάρχουν ακόμα… αδιάσειστα στοιχεία ότι είναι σε θέση να επηρεάσει τη δραστηριότητα των τεκτονικών πλακών και να πυροδοτήσει σεισμούς στον πλανήτη μας ή να αναστατώσει σοβαρά τον καιρό, οδηγώντας σε ακραία φαινόμενα.

Σύμφωνα με τις επιστημονικές μετρήσεις, όπως ανέφερε ο Κέβιν Χόρσμπουργκ από το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Ωκεανογραφίας στο Λίβερπουλ, οι παλιρροϊκές επιρροές που ασκεί η Σελήνη στη Γη είναι περίπου 10% έως 15% ισχυρότερες στη διάρκεια ενός σεληνιακού περίγειου, όταν δηλαδή το φεγγάρι πλησιάζει τη Γη, πράγμα που δεν σημαίνει όμως ότι οι παλίρροιες γίνονται πιο ψηλές σε ίδιο ποσοστό. Το πολύ, να ψηλώσουν κατά δύο έως τρία εκατοστά.

Ο δημιουργός του απομυθοποιητικού ιστολογίου Bad Astronomy 
(Κακή Αστρονομία) Φιλ Πλέιτ επιτίθεται στους συνωμοσιολόγους που ανεξέλεγκτα διαδίδουν φήμες στο διαδίκτυο και επισημαίνει ότι, αν υπήρχε επιστημονική αλήθεια σε αυτές τις ανησυχίες, τότε οι επιστήμονες θα είχαν κάθε λόγο να εκδίδουν προειδοποιητικά σήματα για τσουνάμι και σεισμούς κάθε φορά που θα υπήρχε σεληνιακό περίγειο. Δεν το κάνουν όμως, επειδή δεν έχει αποδειχτεί κάποια τέτοια σχέση.

http://www.nooz.gr

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ανακοινώθηκαν οι συγχωνεύσεις σχολείων

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο παιδείας οι λίστες με τα σχολεία που συγχωνεύονται ή καταργούνται, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση


Τελος το Δημοτικό 2/Θ Δ.ΣΧ. ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, συγχωνεύεται με το 6/Θ Δ.ΣΧ. ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ. 

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Αγ.Σεραφείμ-Αταλάντη 92 2-1

Πρωτάθλημα Α-ερασιτεχνικής κατηγορίας 20η αγωνιστική
Α.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ Αγ.Σεραφείμ-Αταλάντη 92  2-1
Τα δύο γκολ του Κωσταωτόπουλου (37 81)ήταν αυτά που γκρέμισαν την Αταλάντη από την κορυφή του πρώτου ομίλου.Στην οποία πέρασε το Μαρτίνο η οποία ωστόσο είχε μειώσει με πέναλτι γκολ του Χοτζα στο 71
Διαιτητής: ΞΑΡΧΑΣ
Βοηθοί: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ- ΣΚΑΡΛΑΣ






1.ΜΑΡΤΙΝΟ 55
2. ΑΤΑΛΑΝΤΗ 54
3. ΤΡΑΓΑΝΑ 47
4.
ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 38
5. ΜΩΛΟΣ 33
6. ΚΑΛΑΠΟΔΙ 32
7. ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ 27
8. ΕΥΒΟΙΚΟΣ 23
9.
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ 20
10. ΚΗΦΙΣΣΟΣ 20
11. ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ 14
12. 
ΚΟΜΝΗΝΑ 12
13.ΖΕΛΙ 14
14. ΡΕΓΓΙΝΙ 8

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία σε παρουσία του Λοβέρδου

ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΛΟΒΕΡΔΟ - ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟ

Greek Trash TV | Real Housewives of Athens

Ναι. Ναι. Επιτέλους. Τύφλα να έχει το «Ερωτοδικείο». Τύφλα να έχει το «The Wall». Τι να μας πει το γατάκι το «Mission»;;; Ο ΑΝΤ1 ξεπέρασε για άλλη μία φορά τον εαυτό του! Η νέα υπερπαραγωγή, ακούει στο όνομα «Real Housewives of Athens» και όσο κι αν πρόκειται για ένα κωλοστημένο reality του κερατά, είναι σίγουρο πως μπορεί να γίνει πολύ, ΠΟΛΥ, Π-Ο-Λ-Υ πιο trash για «λίγη τηλεθέαση» που έλεγε και ο Στέφανος Χίος. (By the way ακούγοντας ραδιόφωνο το πρωί, συνειδητοποίησα πως δεν είμαι ο μόνος που ο τίτλος δεν του θυμίζει μόνο το Desperate Housewives, αλλά και το Sex in the City of Athens της Μαριάννας Ντούβλη. Σχεδόν δάκρυσα από συγκίνηση.)
Ποιο είναι το story; Έλα μου ντε, λίγο άντεξα να δω! Είναι έξι σαραντάρες ξεχασμένες από τη ζωή και κάνουν μία συνηθισμένη ζωή, όπως όλες οι μάνες της ηλικίας τους. Ξέρετε τώρα, ψάχνουν γκόμενους, κάνουν πλαστικές, βουτάνε σε πισίνες στη Μύκονο και που και που θυμούνται τα -άλλα ευνουχισμένα και άλλα κακομαθημένα- παιδιά τους! Α, μία από τις τύπισσες έχει και έναν τύπο που της έκανε τα παιδιά και διαφημίζει το μαγαζάκι του στην εκπομπή, μπας και πουλήσει κανένα ανταλλακτικούλι.
Εγώ θέλω μόνο να επισημάνω δύο ελλείψεις της εκπομπής, αφού πρώτα παρουσιάσω τις συμμετέχουσες:
  • Ορθούλα «Μιλάω-σαν-το-Μπάγεβιτς» Παπαδάκου
  • Φώφη «Να-μουν-η -αδερφή-μου» Μαστροκώστα
  • Ιωάννα «Πρώην-πρώην-πολύ-πρώην μοντέλο» Σουλιώτη
  • Χριστίνα «Περασμένα-μεγαλεία» Παππά
  • Τζο «Δε-με-ξέρει-η-μάνα-μου» Τόγκου
  • Αννίτα «Εγώ-και-ο-άντρας-μου» Ναθαναήλ
Και ερωτώ: Πόσο πιο super (με αμερικάνικη προφορά, να ακούγεται «σούπααα») θα ήταν το reality αν είχε ΚΑΙ Μιμή Ντενίση ΚΑΙ Βάνα Μπάρμπα; Αλλά μάλλον δεν ξέρουν που να επενδύσουν εκεί στον ΑΝΤ1… Πάνε και δίνουν λεφτά στο Facebook


ΘΑ ΤΑ...ΚΑΨΩ...

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για το chain mail περί χρεοκοπίας στις 25/3

Τραπεζικές πηγές θεωρούν ότι το email που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες με αποστολέα υποτιθέμενο ανώτατο τραπεζικό στέλεχος και το οποίο περιγράφει το σενάριο επιστροφής στην δραχμή την 25η Μαρτίου και αναμεταδίδεται από διάφορα sites στο Ιντερνετ, έχει συμβάλλει σημαντικά στην διαμόρφωση κλίμα ανασφάλειας και πανικού στο ευρύ κοινό. Η κατάσταση κινδυνεύει να εκτροχιαστεί προς ένα μερικό bank run και ασφαλώς χρειάζεται εισαγγελική παρέμβαση.
Έρμαιο των ηλιθίων..(;)
Eίναι τραγικό ότι κάποιοι αναπαράγουν από χθες ένα ηλίθιο e-mail με την υποτιθέμενη πτώχευση  της χώρας στις 25 του Μάρτη, προκαλώντας τον πανικό του κόσμου !!!
Ας φερθούμε ώριμα και τουλάχιστον ας αξιολογήσουμε τη βλακεία κάποιων. Ας μην γίνουμε ως λαός έρμαιο και βορά των ηλιθίων...



H εκπλήρωση της προφητείας της χρεοκοπίας, μέσα από τη μαζική απόσυρση καταθέσεων

Οι πολίτες φαίνεται να έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στις ελληνικές τράπεζες , μέσα από τον καθημερινό «βομβαρδισμό» αρνητικών ειδήσεων (υποβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης, συνεχείς αναφορές ξένων οίκων σε σενάρια χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή ), με αποτέλεσμα την εκροή καταθέσεων στο εξωτερικό.
Το κλίμα αυτό ενισχύεται, από δηλώσεις πολιτικών προσώπων και θεσμικών παραγόντων στο εσωτερικό,  που επιτείνουν τη σύγχυση. Τελευταία έρχονται να προστεθούν κάποια chain-mail του διαδικτύουσχετικά με επικείμενη χρεοκοπία της χώρας, που αναπαράγονται άκριτα από διάφορα blogs και sites στο βωμό της επισκεψιμότητας...Αυτά πηγάζουν είτε από την κακοήθεια κάποιων είτε από τη βλακεία κάποιων άλλων ή προσπαθούν να επιτύχουν συγκεκριμένους σκοπούς αποσταθεροποίησης της χώρας, αν υιοθετηθούν σενάρια συνωμοσίας .
Η μείωση των καταθέσεων, έως τώρα στο σύστημα έχει φθάσει στα 28,5 δις ευρώ ενώ με βάση τις εκτιμήσεις θα φθάσει στα 38 με 40 δις ευρώ το επόμενο 6μηνο
Tο υπουργείο Οικονομικών μετά τις τεράστιες διαρροές χρήματος, που είχαν ως αποτέλεσμα να δεχθεί ένα πλήγμα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και κατ΄επέκταση η οικονομία, προσπάθησε να βάλει ένα «φρένο» κυρίως σε αυτούς που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων, ελέγχοντας τους πολίτες που με εμβάσματα μετέφεραν αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό.
Η ειρωνία είναι ότι πέρα από το φόβο των πολιτών για χρεοκοπία της Ελλάδας στο άμεσο διάστημα (;;;), που τους οδηγεί σε απόσυρση των καταθέσεων τους από τις ελληνικές τράπεζες και μεταφορά των χρημάτων στο εξωτερικό, υπάρχουν θεωρήσεις από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά (όχι και τόσο άκρα...) για ένα ιδεολογικό bank run και ένα κίνημα πολιτών επίθεσης στις τράπεζες , προκειμένου να οδηγηθούν αυτές στη χρεοκοπία
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, ότι μπορεί να δημιουργηθεί υπό προϋποθέσεις το κατάλληλο σκηνικό για ένα συστημικό ένα bank run (μαζική απόσυρση χρημάτων από ελληνικές τράπεζες που θεωρούνται αφερέγγυες)  , που θα οδηγούσε σε μια ανεξέλεγκτη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας και, ακολούθως στη συνέχεια, στην πρώτη εξίσου ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του κράτους...σε ένα είδος αυτοεκληρούμενης προφητείας...
  • Θα συμβάλουμε ως πολίτες αυτής της χώρας, στην εκπλήρωση αυτής της προφητείας. Δεν μπορεί να είμαστε τόσο χαζοί και αυτοκαταστροφικοί...
  • http://epikairo.gr

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πρωτάθλημα Α- ερασιτεχνικής κατηγορίας 20η αγωνιστική Κυριακή 13-03-2011 ώρα : 15.30


1ος ΟΜΙΛΟΣ


Αγώνας: ΔΑΦΝΗ-ΕΥΒΟΙΚΟΣ
Διαιτητής: ΤΖΟΒΑΡΑΣ
Βοηθοί: ΖΙΩΓΑΣ-ΒΛΑΧΟΣ

Αγώνας: ΚΗΦΙΣΟΣ-ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ
Διαιτητής: ΤΣΙΟΡΤΟΣ
Βοηθοί: ΣΚΕΠΕΤΑΡΗΣ-ΚΕΚΕΤΣΙΔΗΣ

Αγώνας: ΤΡΑΓΑΝΑ- ΜΩΛΟΣ
Διαιτητής: ΚΟΝΤΟΣ
Βοηθοί: ΜΠΑΚΑΛΗΣ- ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Αγώνας: ΚΟΜΝΗΝΟΣ-ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ
Διαιτητής: ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ
Βοηθοί: ΚΟΥΝΤΟΥΡΓΙΩΤΗΣ-ΣΤΟΦΟΡΟΣ

Αγώνας: ΑΓ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ- ΑΤΑΛΑΝΤΗ 92 
Διαιτητής: ΞΑΡΧΑΣ
Βοηθοί: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ- ΣΚΑΡΛΑΣ

Αγώνας: ΖΕΛΙ-ΑΕΤΟΣ 

Διαιτητής: ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ
Βοηθοί: ΤΣΑΔΗΜΑΣ-ΚΟΛΑΙ

Αγώνας: ΡΕΓΓΙΝΙ-ΚΑΛΑΠΟΔΙ

Διαιτητής: ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Βοηθοί: ΚΟΥΡΕΜΑΔΑΣ- ΣΑΚΚΟΣ

Φωτοβολταϊκά! ...«Πράσινη ανάπτυξη» σε…σεληνιακό φόντο!!


    Του Δημήτρη Τσιμούρα

Ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα αυτών που κυβερνούν τόσα χρόνια προς τους αγρότες,  για την εισοδό μας στην ΕΟΚ και κατόπιν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν η… μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά των εκατόν πενήντα εκατομμυρίων κατοίκων, που θα άνοιγε γι αυτούς. Σύμφωνα δε με τους πρωταγωνιστές  της ένταξης στην ΕΕ  το αγροτικό εισόδημα θα είχε μια  εντυπωσιακή αύξηση! Όλα αυτά λέγονταν τη στιγμή που  έμπαιναν σε εφαρμογή  σχέδια για δραματική μείωση του αγροτικού πληθυσμού αλλά και της ίδιας της αγροτικής παραγωγής, τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους «εταίρους» μας ενέταξαν τη χώρα μας σε χώρα που θα στηρίζει την οικονομία της στην παροχή υπηρεσιών και όχι στην παραγωγή πλούτου άρα και αγροτικών προϊόντων.   
 Σήμερα, όλα αυτά τα σχέδια επιβεβαιώνονται. Η παραγωγή προϊόντων έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό, η....... ανεργία καλπάζει προς τα ύψη, ο πλούτος  που παράγεται στη χώρα μας συγκεντρώνεται  σε ελάχιστα χέρια και διακινείται ανεξέλεγκτα ανάλογα με τα συμφέροντα των κατόχων του. Επιστέγασμα   αυτής της πολιτικής το μνημόνιο, η στέρηση  των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, η φτώχεια που εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο και περισσότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Ένα κομμάτι  της κοινωνίας μας, που πληρώνει αδρά αυτήν την πολιτική και σήμερα βρίσκεται σε απόγνωση, είναι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες. Η κυβέρνηση αντί να προστατέψει τα γεωργικά μας προϊόντα και να   στηρίξει την αγροτική παραγωγή, περιορίζοντας  την αθρόα εισαγωγή αγροτικών προϊόντων, ώστε η χώρα μας να καλύπτει μόνη της τις  διατροφικές της  ανάγκες  και όχι μόνο, προτείνει να…φυτέψουν οι αγρότες  στα χωράφια τους φωτοβολταϊκά(!), για να βγουν  απο το αδιέξοδο(;), που οδηγήθηκαν από αυτές τις πολιτικές!!! 
   Μέρος της ευθύνης για τα αδιέξοδα, στα οποία οδηγήθηκαν οι αγρότες μας, βαραίνει και  μια μεγάλη μερίδα από αυτούς. Η ΕΕ, με την συναίνεση των ελληνικών κυβερνήσεων, τους  επιδοτούσε για να πετάξουν την παραγωγή τους στη χωματερή!!! Αυτό είχε ως άμεση συνέπεια να μειωθεί το ενδιαφέρον των αγροτών για την ποιότητα των προϊόντων τους. Ταυτόχρονα κάναμε ως χώρα εισαγωγή προϊόντων σαν αυτά που πετούσαμε(!), τα οποία διακινούνταν πανάκριβα στην αγορά. Επίσης δίνονταν επιδοτήσεις για την εγκατάλειψη των δυναμικών καλλιεργειών, όπως ζαχαρότευτλα, βαμβάκι, καπνά και άλλες. Αντί αυτών προτείνονταν καλλιέργειες μειωμένης απόδοσης, όπως αρωματικά φυτά, λεύκες κλπ. Επίσης έδιναν ισχυρά κίνητρα για την προώθηση του   αγροτοτουρισμού. Όλα αυτά είχαν ως στόχο να διαρρήξουν τους δεσμούς των αγροτών με τη γη τους, ώστε εύκολα να την εγκαταλείψουν και να συγκεντρωθεί σε ελάχιστα χέρια. Τότε, όταν και η απλή λογική έδειχνε πού οδηγούνται τα πράγματα, δυστυχώς μια μεγάλη μερίδα των αγροτών δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει στο  γιατί και βολεύτηκε!
Βέβαια η κατάσταση απογοήτευσης   και τα αδιέξοδα στα οποία έχουν βρεθεί σήμερα οι αγρότες, ενώ άλλες υποσχέσεις είχαν, δεν είναι και οι καλύτεροι σύμβουλοί τους αυτήν τη στιγμή. Και τώρα  στα πλαίσια αυτού του στόχου, των  ελληνικών κυβερνήσεων  και της ΕΕ, ζητούν από τους αγρότες  να εγκαταλείψουν την γεωργική παραγωγή και να…φυτέψουν στα χωράφια τους φωτοβολταϊκά. Να γίνουν δηλαδή αγροτοηλεκτροπαραγωγοί! Δηλαδή  αντί να υπολογίζουν παραγωγή σιταριού, βαμβακιού, καλαμποκιού, ρυζιού, ροδάκινων, ζαχαρότευτλων κλπ, θα μετρούν… κιλοβατώρες(!), ενώ άλλοι πρώην συναδελφοί τους που  έγιναν… αγροτοξενοδόχοι  μετρούν ποσοστά κάλυψης των… κλινών!  Γιατί άραγε;
-Γιατί δίνεται η δυνατότητα και η ώθηση   να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά σε χωράφια υψηλής απόδοσης;
-Στις συμβάσεις που υπογράφουν οι αγρότες με την ΔΕΗ, θα πουλούν την κιλοβατώρα σε πενταπλάσια(!) περίπου  τιμή από αυτήν που την πουλάει η ΔΕΗ στους καταναλωτές της. Ποια λογική έχει αυτό για μια επιχείρηση;   Είναι δηλαδή σαν μία τράπεζα να δίνει στα επιτόκια καταθέσεων πενταπλάσιο τόκο από ό,τι παίρνει από τα επιτόκια χορηγήσεων!
-Για ποια πράσινη ανάπτυξη μιλάμε, όταν καταστρέφουμε το πράσινο με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών  και στη θέση του δημιουργούμε σεληνιακό τοπίο;
 -Για όσους γνωρίζουν, η τεχνολογία των φωτοβολταϊκών εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Τι θα γίνει, αν αυτά που εγκατασταθούν σήμερα, κριθούν ασύμφορα στο άμεσο μέλλον   και  ζητηθεί από τους αγρότες να εγκαταστήσουν  άλλα με νέο κόστος, νέα δάνεια, νέα χρέη;
-Αν η ΔΕΗ  αδυνατεί στο μέλλον, όταν πλέον έχουν γίνει οι επενδύσεις, να πληρώσει την τιμή που συμφώνησε με τους αγροτοηλεκτροπαραγωγούς και μάλιστα απαιτήσει να αγοράζει την κιλοβατώρα  με χαμηλότερη τιμή από όσο την   πουλά, τότε που οι πρώην γεωργοί θα είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες και θα έχουν καταστρέψει τα γόνιμα χωράφια τους, ποιος θα είναι δίπλα τους; Η  ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΔΝΤ; Ή με τις ευλογίες όλων αυτών μαζί  θα χάσουν τις περιουσίες τους;
 -Και αφού είναι τόσο αποδοτική η επένδυση, γιατί δεν επενδύουν  αυτοί που έχουν   κεφάλαια και φυσικά η κερδοφόρα  ΔΕΗ.;  Και αυτό να γίνει σε περιοχές που δεν  θα επιβαρύνουν  αισθητικά  το περιβάλλον αλλά  ούτε την αγροτική παραγωγή;
-Και ενώ έχουν χρεώσει τον ελληνικό λαό μέχρι το απροχώρητο, εκτός από  την αγορά αεροπλάνων, υποβρυχίων  κλπ, μήπως στις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς τους «εταίρους»  εντάσσεται  και η αγορά των φωτοβολταϊκών;
Δηλαδή η κυβέρνηση  δανείζεται με επαίσχυντους όρους , χρεώνοντας ακόμη περισσότερο  τον ελληνικό λαό για δεκάδες χρόνια, δίνει τα λεφτά στις τράπεζες, για να δανείσουν τους αγρότες, ώστε να γίνουν…  ηλεκτροπαραγωγοί!
Με τα παραπάνω δεδομένα ο κίνδυνος να μην αποπληρωθούν τα χρέη των αγροτών-επενδυτών στις τράπεζες είναι κάτι παραπάνω από ορατός και αυτό θα έχει ως συνέπεια να χάσουν τα χωράφια τους ή και τις περιουσίες τους ακόμη. Οι δε άλλοτε περήφανοι αγρότες μας  θα βρεθούν να…ξεσκονίζουν τα τζάμια των φωτοβολταϊκών, τα οποία ενδεχομένως να ανήκουν στις τράπεζες πλέον!
Και μια άλλη παράμετρος, που αφορά όλους μας. Σήμερα με μία άλλη πολιτική η χώρα μας είναι σε θέση όχι μόνο να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της και τις ανάγκες εν γένει σε αγροτικά προϊόντα, αλλά και  να κάνει εξαγωγές. Όταν στα γόνιμα χωράφια θα… φυτρώσουν φωτοβολταικά και ξενοδοχειακές μονάδες, τότε και να θέλουμε δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επαρκούς  αγροτικής παραγωγής. Έτσι η εξάρτηση θα γίνεται όλο και πιο μεγάλη.  Για παράδειγμα,  η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις εξαγωγές σιταριού προκάλεσε άμεσα τάσεις ανόδου της τιμής των αλεύρων στη χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Είναι γεγονός ότι η απόγνωση δεν είναι καλός σύμβουλος. Δυστυχώς  με την πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτών, που εφάρμοσαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, σήμερα  οι μικροί και μεσαίοι αγρότες είναι με το πιστόλι στον κρόταφο και είναι εύκολο να υποκύψουν στις σειρήνες της Κυβέρνησης, των τραπεζών, των  εταιριών κλπ, που τους υπόσχονται… εγγυημένο εισόδημα, αν γίνουν παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι όμως  δεν έγινε  και με το χρηματιστήριο; Πόσοι τότε άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους, ωθούμενοι από την ίδια την Κυβέρνηση να… επενδύσουν, ενώ εκ των προτέρων ήταν γνωστό, για όσους γνώριζαν τον μηχανισμό του Χρηματιστηρίου, σε ποιες τσέπες θα πήγαιναν αυτά τα χρήματα;
 Χαρακτηριστικές οι τότε δηλώσεις των εκπροσώπων των κυβερνητικών κομμάτων, για την προσέλκυση «πελατών» στο Χρηματιστήριο.  «Στο ΠΑΣΟΚ οφείλεται η άνθηση του Χρηματιστηρίου», δήλωνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας. Την ίδια δήλωση έκανε τον Αύγουστο του 1999 και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου. Στις 5 Σεπτέμβρη του 1999  σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο  Πρωθυπουργός της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης είπε: "Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει»  Ενώ ο Κ. Καραμανλής στα μέσα του Φλεβάρη του 2000 δήλωνε: "Η ΝΔ εγγυάται την ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου".
Να θυμίσουμε επίσης  ότι ο κ. Ρέππας, ως  εκπρόσωπος της Κυβέρνησης,  στις ευρωεκλογές είχε «πνίξει» κυριολεκτικά τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με τις προεκλογικές διαφημίσεις του κ. Λαλιώτη, στις οποίες εκθειαζόταν ο τζόγος της Σοφοκλέους, ενώ καλούσε τον ελληνικό λαό να μη διαμαρτύρεται ούτε για την παράδοση του Οτσαλάν, ούτε για τη συνενοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης στο έγκλημα του Κοσσυφοπεδίου, γιατί υπήρχε λέει…  ο κίνδυνος να χαλάσει το καλό κλίμα του Χρηματιστηρίου!!!
 Όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στις 29 Φλεβάρη του 2000, όταν ρωτήθηκε για την οικονομική καταστροφή, που έχουν υποστεί εκατοντάδες χιλιάδες «επενδυτές»  λόγω της συνεχούς πτώσης του Χρηματιστηρίου, δήλωνε ανερυθρίαστα:  «είναι θέμα δικής τους ευθύνης»!!!
Έτσι, με αυτό το… «κόλπο»,  171 επιχειρηματικοί όμιλοι και τράπεζες… εισέπραξαν μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών...4,7 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ!!! Ή περίπου 13 ΔΙΣ  ΕΥΡΩ!!!
Να θυμηθούμε  ότι και τότε οι Τράπεζες αποτέλεσαν το βασικό μοχλό δανειοδότησης για όσους η ελπίδα, η ανέχεια, η σκέψη για εύκολο πλουτισμό  ξεπέρασαν  κατά πολύ την απλή λογική, η οποία έλεγε: Ποιος θα έχανε, μιας και ήταν αδύνατον να βγουν όλοι κερδισμένοι;  Και παρ’ όλα αυτά  η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε διά νόμου να δίνουν οι τράπεζες αφειδώς δάνεια για να… επενδυθούν στον «ναό του τζόγου», γνωρίζοντας πολύ καλά πού αυτά θα κατέληγαν.  Έτσι μέσω αυτού του μηχανισμού υποθηκευτήκαν και  χάθηκαν περιουσίες και περιουσίες!
Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι χάθηκαν τεράστια ποσά από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, γατί η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη έκανε…πολιτική και  με τα λεφτά των συνταξιούχων και σήμερα χωρίς ίχνος ντροπής ρίχνουν  ευθύνες σε μισθωτούς και συνταξιούχους!
 Έτσι ίσως θα έπρεπε  να υπάρξει μεγαλύτερος προβληματισμός από τους αγρότες, πριν υπερχρεωθούν στις τράπεζες, πριν υποθηκεύσουν το βιός τους, πριν τσιμεντοποιήσουν τα χωράφια τους. Αποδείχτηκε πολλές φορές  ότι τα λόγια των κυβερνώντων έχουν…μηδενική αξία! Στο κάτω-κάτω αυτοί δεν δίστασαν να κοροϊδέψουν ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, για να του πάρουν την ψήφο και τώρα, έχοντας συνεργούς τα μεγάλα ΜΜΕ, με πρόσχημα την κρίση, αφού τον τρομοκρατούν,  του αφαιρούν κατακτήσεις πάνω από έναν αιώνα. Αυτοί λοιπόν θα έχουν πρόβλημα αν κοροϊδέψουν ή όχι τους αγρότες;
Πρέπει  να διαμαρτυρηθούν  όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και αυτοί που ενδιαφέρονται για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,  αφού,  εκτός από την ελεύθερη  εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε γόνιμους αγρούς και την καταστροφή του πράσινου, δίνεται η ευχέρεια να  μπορούν να εγκατασταθούν ανεξέλεγκτα σε κάθε είδους στέγη, μέχρι και σε στέγες διατηρητέων κτισμάτων! Προφανώς η πράσινη…ανάπτυξη μάλλον θα σημάνει πράσινη καταστροφή για τους αγρούς και οι πόλεις, αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, θα θυμίζουν κάτι από σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι λοιπόν  ικανοί, οι έχοντες την εξουσία, να μην αφήσουν όρθιο τίποτα από αυτά, που έστω και με δυσκολία μέχρι στιγμής  έμειναν!       
 Ίσως να θυμούνται οι παλιότεροι τις λιτανείες, στα χωριά κυρίως, που έκαναν οι αγρότες, παρακαλώντας τον Θεό  να βρέξει, όταν περνούσε μεγάλη περίοδος ανομβρίας και τα σπαρτά τους κινδύνευαν να καταστραφούν. Όλες οι ηλικίες του χωριού μαζεύονταν έξω από την εκκλησία, όλοι με εικόνες ή με λάβαρα  στα χέρια, με τον ιερέα του χωριού μπροστά, να γυρίζουν γύρω από την εκκλησία και να ψάλουν,  επαναλαμβάνοντας συνεχώς εκείνο το κατανυκτικό αλλά και αγωνιώδες  «Κύριε ελέησον», ενώ συγκινητικές ήταν οι  κλεφτές ματιές όλων των συμμετεχόντων προς τα επάνω, γεμάτες ελπίδα, μήπως εισακούστηκε η παράκληση και αρχίσουν να μαζεύονται σύννεφα στον  ουρανό. Οι καιροί όμως άλλαξαν. Τα αρδευτικά έργα,   που έγιναν στη συνέχεια  στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σιγούρεψαν περισσότερο την αγροτική παραγωγή. Η χώρα μας είχε θετικό ισοζύγιο στις  εξαγωγές-εισαγωγές. Σήμερα  οι αγρότες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις δυναμικές καλλιέργειες, ζητείται από αυτούς να εγκαταλείψουν την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων, ενώ ως χώρα έχουμε προχωρήσει σε αθρόες εισαγωγές από όλον τον κόσμο και μάλιστα προϊόντων  που και  εμείς   παράγουμε! Τώρα οι… «επιχειρηματίες» ηλεκτροπαραγωγοί αγρότες , με άχρηστη τη γεώτρηση στο χωράφι ή το νερό που περνάει στο αρδευτικό κανάλι, με άχρηστα τα πανάκριβα, ίσως και χρεωμένα στις τράπεζες γεωργικά εργαλεία, με άχρηστες τις αποθήκες, με κίνδυνο να χάσουν και αυτά τα χωράφια που τους έμειναν για  καλλιέργεια,  θα κάνουν…λιτανείες, ώστε κυριολεκτικά και μεταφορικά να βγάλει ήλιο!!!
Και επειδή οι υπολογισμοί για το…εγγυημένο εισόδημα, από την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σιγουρεύουν  μόνο στα χαρτιά, θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος να μην αποπληρωθούν τα χρέη στις τράπεζες  και να χαθούν οι περιουσίες που υποθηκεύτηκαν. Με όσα βλέπουμε κάθε μέρα, δεν τους είναι καθόλου δύσκολο ως νέοι… σαλτιμπάγκοι, να πουν στους  συνδρομητές της ΔΕΗ:   «Πληρώνετε ακριβό το ρεύμα, επειδή ο προνομιούχοι  αγρότες μας το πουλούν σε αστρονομική τιμή!» Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες στον λεγόμενο… κοινωνικό αυτοματισμό. Έτσι και θα στρέψουν την υπόλοιπη κοινωνία κατά των αγροτών και με συνοπτικές διαδικασίες  θα χαμηλώσουν πολύ την τιμή της κιλοβατώρας.
Και όπως και να το δει κανείς, όλη η φιλοσοφία τους είναι πώς θα αφαιρέσουν τις περιουσίες που έχουν στα χέρια τους ακόμα οι άνθρωποι της δουλειάς, είτε μέσω του Χρηματιστηρίου, όπως έγινε και γίνεται, είτε μέσω του τοκογλυφικού δανεισμού από τις τράπεζες,  είτε λόγω των οικονομικών  αδιεξόδων στα οποία  βρέθηκαν.   Με τη στέρηση δε της μόρφωσης και τον περιορισμό της σκέψης, που φρόντισαν και φροντίζουν να μας …εξασφαλίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, με την στρεβλή ενημέρωση, που επιμελώς την  έχουν αναλάβει  τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών, με τους… «έγκριτους δημοσιογράφους» τους , τον    ωχαδερφισμό,  που δυστυχώς κυριαρχεί σε ευρεία έκταση, την ψήφο που πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι έχει ανταλλακτική αξία, ευελπιστούν οι κυβερνώντες  στην παραγωγή ραγιάδων με τα γνωστά οδυνηρά επακόλουθα.  Ένας δρόμος προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η ώθηση που ασκούν στους αγρότες να καταστρέψουν τα χωράφια τους και να…απαλλαγούν από αυτά, να θέσουν σε αχρηστία όλη την υπάρχουσα υποδομή για την καλλιέργεια της γης και να υποθηκεύσουν τις περιουσίες τους.
Μήπως λοιπόν  χρειάζεται και  μια δεύτερη σκέψη; Μήπως ήρθε η ώρα, τώρα όλοι μαζί να πούμε: Όχι δεν πάει άλλο. Ως εδώ και μη παρέκει!